• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Şişmanlar, Şimdi Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak

Şişmanlar, Şimdi Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon judocusu Mert Şişmanlar,

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon judocusu Mert Şişmanlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de Özgür Hancıoğlu’nun sunduğu programa konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda 90 kg’da Avrupa 2. olan Mert Şişmanlar, “ Yaptığım kişisel küçük hatalar nedeniyle şampiyonluğu kaçırdım. Bu beni daha da hırslandırdı. Şimdi hedefim 1 ay sonra Bahama Adaları’nda yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak” dedi. 

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda 90 kg’da Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un altın çocuğu Mert Şişmanlar, şimdi hedefinin 1 ay sonra Bahama Adaları’nda yapılacak olan dünya şampiyonası olduğunu söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de Özgür Hancıoğlu’nun sunduğu programa konuk olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un judo branşındaki altın çocuğu Mert Şişmanlar, “ Bizlere büyük değer veren ve her zaman yanımızda olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda kendi yaptığım küçük hatalar nedeniyle şampiyonluğu kaçırdım. Ancak bu beni daha da hırslandırdı” dedi. 

“ BENİM ASIL HEDEFİM ŞAMPİYONLUKTU” 

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda final maçını kaybetmesinin kendi küçük hatalarından kaynaklandığını samimi bir dille söyleyen Mert Şişmanlar, “Final maçında kaybetmem kendi küçük hatalarımdan kaynaklandı. Bu maça çok yoğun bir antrenman programı içerisinde hazırlandım, çok güzel antrenmanlar yaptım. Japonya’da, Kore’de, Azerbaycan’da, Gürcistan’da sürekli ortak çalışmalara katıldım. Yurt dışından döndüğüm zaman Manisa’da antrenmanlarıma sürekli devam ettim. Tam anlamıyla Avrupa şampiyonasına odaklanmıştım. Kendime bir hedef koymuştum. Hedefim uluslararası müsabakalarda bir madalya almaktı.  Çok şükür ilk hedefime ulaştım. Avrupa 2. oldum. Ancak benim asıl hedefim şampiyonluktu” dedi. 

“ BULGARİSTAN’DA KAÇAN ŞAMPİYONLUK BENİ DAHA DA HIRSLANDIRDI” 

Bulgaristan’da kaçan şampiyonluğun kendisini daha da hırslandırdığını ifade eden Mert Şişmanlar, “ Yaptığım kişisel küçük hatalar nedeniyle şampiyonluk kaçtı. Bu beni daha çok motive etti, daha çok hırslandırdı. Şimdi önümüzde 1 ay sonra dünya şampiyonası var. Çok daha ciddi bir hazırlık dönemi içerisine girdim. Bulgaristan’dan döndükten sonra iki gün dinlendim. Sonra yeniden çalışmalara çok yoğun bir tempoda başladım. Antrenörlerim eşliğinde sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenman yapıyorum. Beni özel bir şekilde hazırlıyorlar maçlara. 2 Ekim tarihinde İstanbul’da milli takım kampına katılacağım. Şu anda kendimi çok hazır hissediyorum. Günümün büyük bir bölümünü antrenmanda geçiriyorum. Öğlenleri dinlenmeme çok dikkat ediyorum çünkü çok ağır antrenmanlar yapıyoruz. Vücudumun diğer antrenmana hazırlanması için beslenmeme, dinlenmeme özen göstermem lazım. Milli takım kamplarında zaten yemeklerimiz özel çıkıyor. Antrenman programına göre yemekler çıkıyor. Akşamları erken yatmam lazım çünkü sabahları erken kalkıyoruz. Antrenman sonrasında, öğle arasında 2-3 saatlik bir boşluk var. O boşlukta da dinleniyorum. Bu yüzden antrenman dışındaki hayatımda dinlenmeye çekiliyorum. Milli takım kamplarında büyükler kategorisi ile çalışıyorum. Bununda avantajlarını iyi kullanıyorum. İlk başlarda biraz zorluk çektim ancak şimdi alıştım. Büyükler kategorisinde milli takım kamplarında yer almak benim için büyük bir avantaj” dedi. 

“ AYAĞA KALKTIĞIMDA YÜRÜMEYİ UNUTMUŞTUM” 

Judo sporuna başladığı dönemlerde yaşadığı talihsiz sakatlık sonrasındaki süreci de anlatan Mert Şişmanlar, “ Spor yaşamımda en büyük kırılma noktası benim sakatlanmamdı. Yaklaşık 7-8 ay yürüyememiştim. Ayağa kalktığımda yürümeyi unutmuştum resmen. Bacağımda üç kırık vardı. İki defa ameliyat oldum. Bu dönem benim için çok zorlu geçmişti. O dönemlerde judodan kopma noktasına gelmiştim. Hocalarım sağ olsunlar, o dönemde beni hiç yalnız bırakmadılar. Sürekli ziyaretime geldiler. Tekrar judoya başlamam için bana çok yardımcı oldular. İyileştikten sonra açıkçası geri dönmem biraz zor oldu. Çünkü 1 sene bir kaybım vardı. Benim performansım düşmüştü, kilo almıştım. Tekrar eski performansımı yakalamak için çok büyük çaba sarf ettim. Bacağımın iyileşmesi ve kuvvetlenmesi için hocalarımla birlikte sürekli özel çalışmalar yaptık. Sonra yavaş yavaş basamakları yeniden çıkarak bugünlere geldik.” ifadelerini kullandı. 

“ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN SPORCUSU OLMAK BİR AYRICALIK” 

Sözlerinin sonunda Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Mert Şişmanlar,” Bulgaristan’da yaptığım hataları telafi edip dünya şampiyonu olacağım inşallah. İstiklal marşımızı bütün ülkelere okutacağım. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan’a, yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok güzel imkanlar tanıyorlar. En güzel otellerde kalıyoruz, en iyi şartlarda seyahat ediyoruz. Sürekli bizim yanımızdalar. Desteklerinden dolayı onlara çok teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu olduğum için kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu olmak bir ayrıcalık. Bize verilen desteğe layık olmak için bundan sonraki süreçte çok çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894