• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Şifa Kaynağı Orgazm

Şifa Kaynağı Orgazm
Sağlıklı bir insan için düzenli ve doyumlu bir seks hayatının ve bunun en kıymetli hediyesi olan orgazmın fiziksel ve psikolojik birçok hastalığın ilacı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlara göre, kalp

Sağlıklı bir insan için düzenli ve doyumlu bir seks hayatının ve bunun en kıymetli hediyesi olan orgazmın fiziksel ve psikolojik birçok hastalığın ilacı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlara göre, kalp rahatsızlıklarından tansiyona, stresten depresyona daha pek çok rahatsızlığı tedavi edebilen orgazmın sırrı ise vücutta meydana getirdiği kimyasal değişimler.

ORGAZM NEDİR?

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe, sağlıklı bir insan için düzenli ve doyumlu bir seks hayatının önemine değindi. Seksi, “Rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatı” olarak tarif eden Keçe, yanlış bilinen bir gerçeğin de altını çizdi: Boşalma ve orgazm aynı şey değil.Keçe, boşalmanın cinsel ilişkinin sonlarına doğru yaşanan ve 10-15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel bir rahatlama olduğunu ifade ederken, orgazmı, fiziksel ve psikolojik cinsel uyanlar sonucunda beynin harekete geçmesi ve bazı hormon mekanizmalarının etkisiyle, hem bedensel hem de ruhsal açıdan algılanan ‘geçici şuur bulanıklığı’, ‘kontrol kaybı duygusu’ ya da ‘zamandan kopuş’ olarak tanımladı. Orgazmdaki kasılmaların boşalmaya göre çok daha güçlü olduğunu belirten Keçe, orgazmı ‘daha yoğun ve derin yaşanan’ bir boşalma olarak ifade etti.

ORGAZM ZEKAYI GELİŞTİRİYOR

Orgazmın aldatma ve aldatılma ihtimalini düşürdüğüne değinen Keçe, orgazmın hem fiziksel hem de psikolojik birçok yararı olduğuna dikkat çekti. Bu yararların ilkinin beyin sağlığı olduğunu kaydeden Keçe, “Orgazm kan akışını hızlandırarak kanın vücutta dolaşımını artırır. Dolayısıyla beyne giden kan miktarında da artış olur. Bu sayede kanın taşıdığı oksijen, beyin hücrelerine daha fazla miktarda ulaşır” dedi. Beynin kullandığı en önemli yakıtın oksijen olduğunu hatırlatan Keçe, oksijen miktarının fazla olması ile hafıza, anlama ve düşünme gibi bilişsel becerilerde artışın yanı sıra başta stres olmak üzere ruhsal sorunların azalmasında da etkili olduğunu belirtti.

MİKROP SAVAŞÇISI

Keçe, orgazmla birlikte vücutta salgılanan kimyasalların güçlü bir mikrop savaşçısı olduğuna da dikkat çekti. Orgazmın immünoglobin A gibi, insan vücudunun mikrop kaynaklı hastalıklara karşı mücadelede kullandığı antikorların salgılanmasını sağladığını ifade eden Keçe, bu sayede de vücudun bağışıklık sisteminin güçlendiğini söyledi. Orgazmın aynı zamanda kalp dostu olduğunu belirten Keçe, “Orgazmın azlığı ya da çokluğu kalp krizi riski oluşturan östrojen ve testosteron hormonlarının düzeylerinin dengede tutulmasına yardımcı olarak kalp sağlığına da katkıda bulunur. Orgazmla kan dolaşımının hızlanması, kan basıncının düşmesini sağlayarak, yüksek tansiyonu önler ve böylece felç riskinin azalmasına yardım eder” dedi.

ORGAZM YAŞLILIĞI GECİKTİRİYOR

Orgazmın faydaları bunlarla da bitmiyor. Psikoterapist Cem Keçe, orgazm sırasında salgılanan oksitosin maddesinin ağrıların azalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Orgazmın, cilt sağlığı, yaşlanma etkilerini azaltması, cinsel organlardaki bazı sorunları önlemesi, regl dönemini düzenlemesi, uyku düzenini sağlaması, hamile kalmayı kolaylaştırması gibi diğer fiziksel yararlarının yanı sıra psikolojik açıdan da pek çok yararı olduğunu belirten Keçe, “Orgazmla yüksek miktarda salgılanan ve mutluluk hormonu olarak adlandırılan endorfin sayesinde libidoda artış olur. Libidonun yükselmesi, cinsel isteksizlik sorununun giderilmesinde de önemli bir rol oynar. Orgazmın vücut kimyasallarında yaptığı değişim sonucunda stres ve gerginlik azalır, mutluluk, rahatlama ve kendine güven duygusunda artış olur” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894