• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Seyyar Botoks Servisi Tehlike Saçıyor

Seyyar Botoks Servisi Tehlike Saçıyor
Kafede, kuaförde inşaat silikonu ile yapılan merdiven altı botoks ve dolgu uygulamalarından sonra bu kez de kişilerin evlerine kadar servis veren sahte botoksçu tehlike saçtı

Kafede, kuaförde inşaat silikonu ile yapılan merdiven altı botoks ve dolgu uygulamalarından sonra bu kez de kişilerin evlerine kadar servis veren sahte botoksçu tehlike saçtı. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu “Botoks ve dolgu basit bir işlem olarak algılanıyor fakat yanlış uygulamaları yüzde kalıcı olabilecek en tehlikeli sonuçları doğuruyor. Instagramda profil sayfası olan herkes doktor sanılmamalı” dedi.

Tüm dünyada her yıl botoksa harcanan paranın miktarı 4 milyar doları bulurken, bu pazarın en hızlı büyüdüğü üç ülkeden biri Türkiye oldu. Estetik amaçlı cerrahisiz uygulamalar arasında dolgu ve botoksa talep artarken, sektördeki sahtecilik ve hijyen koşullarından uzak yapılan uygulamaların da sayısı arttı. Geçtiğimiz günlerde kafede herkesin içinde yapılan botoks gündeme gelmiş ve tüm kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu kez de Antalya’da yaşayan ve kendini estetisyen olarak tanıtan sahte uzman, talep gelen evlere ve kuaförlere giderek kendi usulünce dolgu ve botoks yaptı. Op. Dr. Eser Aydoğdu, doktor olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamaların hem görüntüde hem de maddi olarak büyük kayıplar yarattığını ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak gerektiğini belirtti.

“BOTOKS YERİNE KOMPLİKASYONLARI TEDAVİ ETMEKLE UĞRAŞIYORUM”

ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ UZMANI OP. DR. ESER AYDOĞDU

”17 yıldır bu işin içindeyim son 1 yıldır normal botoks, dolgu işlemi yerine daha çok işin ehli olmayan kişilerce yapılan uygulamalar sonucu oluşan problemler ve komplikasyonları tedavi etmekle uğraşıyorum. Sırf ucuza yaptırmak için tercih edilen uygulamaların sonrasında oluşan hasarları tedavi etmek, yapılan uygulamadan 2-3 kat daha pahalıya mal oluyor. İşin en kötü tarafı ise yüzde oluşabilecek kalıcı hasarlardır’’ dedi.

HALKI FARKINDALIK SEMİNERLERİ İLE BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Antalya’da yaşanan olayı değerlendiren Op. Dr. Eser Aydoğdu estetik uygulamalar bu kadar yaygın olduğu için bir flakon botoks ilacının maliyeti artık herkes tarafından biliniyor. Biz bu konuda merkezimizde aylık farkındalık seminerleri düzenliyoruz. Seminerlerimize katılan kişileri  hem fiyat hem de uygulamalar hakkında  bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü insanlar bilinçlendikçe 250 liraya botoks yaptırırken yüzlerine enjekte edilen maddenin ne olduğuna dair kendilerini sorgulamaya başlayacaklar” dedi.

SOSYAL MEDYADA HALKIN ALGISIYLA OYNANIYOR

Konuyla ilgili özellikle sosyal medyada bilgi kirliliğinin ve yanlış yönlendirmelerin çokça var olduğunu söyleyen Op. Dr. Eser Aydoğdu algıların yanlış yönlendirildiğine dair uyarıda bulundu. İnstagramda uygulama yaptığını iddia eden ve yüksek takipçisi olan herkesin doktor olarak görülmemesi gerektiğine değinen AydoğduTürkiye’de güzellik salonlarının botoks ve dolgu yapmasının da yasak olduğunu belirtti. Son zamanlarda estetik hemşiresi, estetik koçu,estetik danışmanı olarak sosyal medyada halkın algısıyla oynandığına değinen Op. Dr. Eser Aydoğdu; doktor olmayan kişilere iğneli hiçbir uygulamanın yaptırılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALAR ESTETİK CERRAHLARIN BAŞINI AĞRITIYOR

Estetik sektöründe talep ve kazancın çok olduğu düşünülerek artık herkes bu sektöre el atmış durumda.İşin ehli olmayan kişilerce yapılan uygulamalar nedeniyle insanların uzman kişilere olan güveni bile azalıyor. Konuyla ilgili kendi hastalarından örnek veren Aydoğdu“Uzman olmayan kişilerin yaptığı uygulamalar nedeniyle oluşan komplikasyonları tedavi ederken “Yine bir şey olur mu”sorularıyla sıkça karşılaştıklarını söylüyor./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894