• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sevinç Koleji’nden Türkiye Rekoru

Sevinç Koleji’nden Türkiye Rekoru
Bilim Kahramanları Derneği tarafından gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL (First Lego League) Turnuvaları’nın İzmir buluşmasında Sevinç Koleji Türkiye rekoru kırdı.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL (First Lego League) Turnuvaları’nın İzmir buluşmasında Sevinç Koleji Türkiye rekoru kırdı.

18-19 Şubat tarihlerinde Fuar İzmir’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gerçekleşen FIRST LEGO League Turnuvaları’na dokuz ilden 1.500 öğrenci katıldı. Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa ve Muğla’dan gelen takımlar “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” temasıyla hazırladıkları projelerini sundular.

Takım çalışması yapabilen, çevresine, doğaya ve topluma duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlayan 13.Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvası’nda; İzmir Sevinç Koleji’nin 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan robot takımı 'Rookies and Cookies' Türkiye rekoru kırarak İzmir 1. gün turnuvalarında Robot Performans Birinciliği ödülünün sahibi oldu.  

Sevinç Koleji Rookies and Cookies takımı aynı zamanda turnuvanın proje, robot tasarım ve özdeğerler basamaklarının tümünde büyük bir başarı göstererek turnuva 3. şampiyonluğunu elde ederek 4-5 Mart tarihlerinde İzmir'de yapılacak olan ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandı. 

Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olmalarını da amaçlayan etkinlik, dünyada 80 ülkede düzenleniyor. Tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllü ile hayata geçiriliyor. Genç mucitler, proje üretip geliştirirken, tasarlayıp programladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlıyor. Takımların kazan-kazan motivasyonuyla projelerini sunduğu turnuvada, paylaşım ve kutlama ön planda tutuluyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894