• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Samsung Addwash Teknolojisinin Ardındaki Gizli Kahramanlar

Samsung Addwash Teknolojisinin Ardındaki Gizli Kahramanlar
Samsung’un gizli kahramanları, adını ünlü dedektif Sherlock Holmes’dan alan “Holmes Ekibi” gerçek bir ev yaşamında insan hayatına daha fazla değer katabilmek için büyük veri çözümleri kullanıyor

SAMSUNG ADDWASH TEKNOLOJİSİNİN ARDINDAKİ GİZLİ KAHRAMANLAR: HOLMES EKİBİ

Samsung’un gizli kahramanları, adını ünlü dedektif Sherlock Holmes’dan alan “Holmes Ekibi” gerçek bir ev yaşamında insan hayatına daha fazla değer katabilmek için büyük veri çözümleri kullanıyor

Samsung Electronics, beyaz eşya geliştirirken gerçek insan yaşamına değer katmak için insan odaklı uzmanlardan oluşan HOLMES ekibini tanıttı. Harika gözlemler yapabilme ve müthiş sonuçlara varabilme yeteneğiyle ünlü Sherlock Holmes’dan ilham alan ekip, gerçek bir evi taklit eden bir laboratuvarda çalışmalarını sürdürüyor.

Duvarları termal görüntü kameraları ve sensörlerle kaplı laboratuvarda, araştırmacılar kendi varlıklarını kamufle eden özel bir kamera aracılığıyla denekleri gözlemliyorlar. Böylece, katılımcıların kendilerini mümkün olduğunca rahat ve evlerinde hissetmeleri sağlanıyor.

Yenilikçi ürünlerle sektöre liderlik ettiklerini belirten Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, “Samsung’un oluşturduğu HOLMES ekibi, birçok etkeni hesaba katarak etkin bir büyük veri analizi sunmak için çalışıyor. Ekip, her bir tüketici elektroniği ürününü pazara sunulmadan önce on binlerce deneyden geçiriyor. AddWash teknolojisi de aylar süren çalışmalar ve büyük veri analizinden sonra tüketicilerin beğenisine sunulacak tasarıma kavuştu” dedi.

ADDWASH İÇİN 10 BİN TESTTEN ELDE EDİLEN VERİLER ANALİZ EDİLDİ

AddWash akıllı kapak teknolojisinin geliştirme sürecinde 10 bin testten elde edilen veriler toplanarak, analiz edildi. Tüketicilerin psikolojisi ve davranışları üzerine elde edilen bulgular AddWash’un ergonomik tasarımına öncülük etti.

Bu doğrultuda AddWash’un ergonomik tasarımı,  tüketicinin makine kapağına eğildiğinde belinde oluşan baskıyı %70 azaltıyor ve her seferinde makinenin ana kapağını açmak için eğilmek yerine pencereyi kullanmalarına imkân vererek omurga zorlanmalarını %40.8 oranında düşürüyor.

Ayrıca HOLMES ekibi en doğru tasarıma karar vermek için, ortalama bir yetişkin ya da çocuğun AddWash kapağını açmak için ne kadar efor harcadığını ölçtü. Bu ölçüm sonucunda Samsung, yetişkinlerin kolayca açabildiği ama çocukların açamadığı kapak mekanizmasını üretti. Giysilerin kolayca sığabildiği ve çocuğu ya da evcil hayvanı olan aileleri endişelendirmeyecek şekilde kapağın doğru biçim ve boyutta olduğundan emin olundu./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894