• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Salihli TSO, Sanayicilerin Sorunlarını Yerinde Dinledi

Salihli TSO, Sanayicilerin Sorunlarını Yerinde Dinledi
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren üyelerinin sorunlarını dinlemek ve

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren üyelerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları üretmek üzere bir toplantı düzenledi. Norm Eğitim tesislerindeki toplantıya sanayiciler büyük ilgi gösterdi.

Birinci etabı yüzde yüz doluluğa ulaşan ve 2. etabında altyapı düzenleme çalışmaları devam eden Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerin sorunlarını ortaya koymak üzere düzenlenen toplantıya büyük bir katılım oldu. 

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı Meclis Toplantısı’nı bu sefer farklı bir mekanda gerçekleştirdi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Norm Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen toplantı sonrasında, OSB’deki 40’ı aşkın sanayicinin katılımıyla genişletilmiş bir sorun dinleme ve çözüm üretme toplantısı gerçekleştirildi.

OSB Müteşebbis Heyeti’nde yer alan sanayici üyeler Mehmet Demir, Erol Yaman ve Yunus Er ile Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu’nun da yer aldığı toplantıda, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel bir açış konuşması yaptı. Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, bütün zorluklara rağmen hem evlerini geçindiren, hem de pek çok kişiye istihdam sağlayan bir kesim olarak tüccar ve sanayicilerin umutlarını korumak zorunda olduğunu ifade etti. Yüksel şunları söyledi:

“Sizler istihdam sağlayan, vergi ödeyen, katma değer yaratan ve elini taşın altına koyan fabrika sahipleri, yöneticiler, bütün olumsuzluklara rağmen işlerinizi yürütmek için çaba harcıyorsunuz. Sizleri kutlarım. TEPAV’ın hızlı büyüyen şirketler sıralamasında her yıl Salihli OSB’den iki firmanın yer alması gurur verici. Salihli OSB,  ihracata yönelik faaliyetlerin ağırlıkta olduğu bir bölge. Salihli’deki 180 milyon Dolarlık ihracatın 80 milyon Doları buradan yapılıyor. Sıkıntılar büyük. Özel sektör çok borçlandı. Trump’ın yaptırımları büyük sıkıntılar yaratıyor. Lokomotif sektörler olan inşaat ve otomotivdeki durgunluk endişe verici. Enerjide dışa bağımlı olmamız da ayrı bir sorun.”

Devletin SGK primlerini karşılamasını, gelir ve kurumlar vergisinde indirim yapmasını, KGF teminatlı kredilerin devreye sokulması noktalarında destek beklediklerini vurgulayan Yüksel, Oda olarak üyelerine KOBİ nefes kredisi verdiklerini, bunun kısmi bir rahatlatma sağlayacağını ifade etti.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SORUN

Salihli TSO’nun, OSB’deki fabrikaların temsilcileriyle yaptığı ankette ortaya çıkan sorunlar da toplantıda tek tek maddeler halinde ele alındı. En fazla şikayetin olduğu elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları konusunda İbrahim Yüksel ve Çağrı Duygu tarafından sanayicilere bilgilendirmeler yapıldı. OSB’deki fabrika yetkililerinin en fazla şikayet ettiği konulardan bir diğerinin telefon ve internet bağlantılarında yaşanan sıkıntılar, evsel olmayan sanayi atığı çöplerin toplanması ve kedi-köpek maması üreten 3 fabrikadan yayılan kötü kokular konularında yoğunlaştığı ortaya çıktı. 

Elektrik kesintileri konusuna çare olarak TEİAŞ’ın “indirici merkez” kurulması konusunda girişimde bulunduğu, bunun için OSB’den 15 dönümlük bir alanın tahsis edildiği, 20 milyon dolarlık bir yatırımla bu merkezin en kısa zamanda yapımına başlanacağı bilgisi verildi.

Fabrika yetkilileri, sorunlara çözüm beklediklerini ifade ederek, böyle bir toplantıyı OSB’de düzenleyerek çözüm üretmeye çalışan Salihli TSO Yönetimi ve Meclisi’ne teşekkür etti. Toplantıdan sonra sanayiciler ve meclis üyeleri Norm Group tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894