• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Budak Bu Kez De Genç Araştırıcılarla Buluşuyor

Rektör Budak Bu Kez De Genç Araştırıcılarla Buluşuyor
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin farklı birimlerinde görevli genç araştırıcılarla

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin farklı birimlerinde görevli genç araştırıcılarla “Rektörle Akşam Çayı” programı kapsamında bir araya gelmeye başladı. Daha önce yaklaşık bin 500 öğretim üyesiyle bir araya gelen Rektör Budak, “Gönül bağını genç araştırıcılarımızla güçlendirmeyi, üniversitemiz, bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel şeyleri nasıl yapabileceğimizi konuşarak yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Ege Üniversitesinde farklı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Necdet Budak, öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin gönlünde taht kurdu. Rektör Budak, EÜ mensuplarının aidiyet bağını güçlendirmek ve kurum kültürünü geliştirmek amacıyla öğretim üyelerine yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Rektörle Akşam Çayı’ adlı proje kapsamında bin 500 öğretim üyesiyle birebir görüştü. Rektör Budak bu kez de genç araştırıcılarla bir araya gelmek için kolları sıvadı. EÜ Rektörlük Yerleşkesindeki Dr. Yavuz Özkol Sosyal Tesislerinde Prof. Dr. Budak’ın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmalara, farklı fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitüde görev yapan 50 genç araştırıcı katıldı.

İLK TOPLANTI

Araştırma görevlisi ve öğretim görevlilerinden oluşan genç araştırıcılarla farklı etkinliklerde daha önce birçok kez buluştuğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Farklı birimlerdeki araştırıcılarımız da birbirini tanısın istiyoruz. Bu anlamda yaptığımız etkinliğin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Daha önce öğretim üyelerimizle ‘Rektörle Akşam Çayı’ programı kapsamında, üniversitemizden, eğitime, kampüs yaşamından geleceğe dönük proje ve hedefler doğrultusunda pek çok konuyu konuşmuştuk. Bu toplantılardan elde ettiğimiz çıktıların üniversitemizin yol haritasına önemli katkıları olmuş ve toplantılarımızı şurayla taçlandırmıştık. Şuradan elde ettiğimiz verileri kitaplaştırdık. Buradan eğitim, araştırma, kampüs anlamında yeni projelerimizi ortaya koyduk. Şimdi yeni bir şeye başlıyoruz. Gönül bağını genç araştırıcılarımızla güçlendirmeyi, üniversitemiz, bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel şeyleri nasıl yapabileceğimizi konuşarak yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Her gün yaklaşık 50 araştırıcı ile mesai saatleri dışında bir araya geleceklerini kaydeden Rektör Budak, “Yaklaşık 2.5 saat mesai dışına sarkan bir şekilde öğretim elemanlarımızla birebir görüşüyoruz. Fikirlerini, projelerini birebir benimle paylaşabiliyorlar. Buradan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çünkü daha önce bu gibi etkinlikler yaşanmamış. Onlar için de bu toplantılar motivasyon kaynağı. Bizim amacımız da ülkemizin ihtiyacı olan da bu. Ülke olarak zor koşullarda mücadele ediyoruz. Ekonomik anlamda dünyada acımasız bir rekabet var, bunun çıkış yolu da üniversitelerse, Ege Üniversitesi Rektörü olarak da yalnızca profesör, doçent gibi akademisyenlerimizin değil araştırma görevlilerimiz, öğretim görevlilerimizle de birebir görüşmemiz, eğitimi, araştırmayı, ülkemize yönelik projeleri konuşmamız gerekiyor. İşte biz bu ekosistemi oluşturuyoruz ve bunda da çok ciddi faydalar sağlıyoruz” diye konuştu.

“MEMNUNİYET VERİCİ BİR ETKİNLİK”

Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olan Melike Aydoğdu, “Bizlere böyle değer verildiği için çok memnunuz. Diğer öğretim görevlisi arkadaşlarla da tanışıp bir arada olmak güzel. Bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Nelerimiz eksik neleri tamamlayabiliriz. Hocamızın da dediği gibi nasıl araştırma üniversitesi olabiliriz bunun için nasıl çalışabiliriz bunları konuşuyoruz. Bizlere böyle bir fırsat verdiği için hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Dr. Murat Tozan, “Böyle bir toplantının olması bizler için çok memnuniyet verici. Rektör hocamızın bizleri bizzat böyle bir etkinliğe çağırıp dinlemesi, projelerimizi önerilerimizi dinlemesi çok önemli” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894