• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Regaib Kandili Aliağa’da İdrak Edildi

Regaib Kandili Aliağa’da İdrak Edildi
İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen özel programla idrak edildi.

ALİAĞA’DA KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen özel programla idrak edildi. İlahilerin okunup Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı gecede eller semaya açılarak dualar edildi. 

 

Aliağa Belediyesi Enka Salonu’nda düzenlenen programa; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, Dünya Kur’an Okuma Birincisi Dünyaca Ünlü Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Hafız ve Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin-Muharrem Şahin ile ilahileriyle ünlü Abdurrahman Önül konuk oldu. Binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân-ı Kerim gecesi yaşatan ünlü hafızlar, okudukları dua ve ilahilerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Yaklaşık üç saat süren programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin ise Mevla’ya yöneldiği program öncesinde vatandaşlara içinde kandil simidi, kandil helvası ve badem şekeri bulunan altı bin adet kandil paketi dağıtıldı. 

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ KALP DÜNYASINA HİTAP ETTİ 
Duaların ve ibadetlerin sıklaştığı ‘Regaib Kandili’ özel programı Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin ve Muharrem Şahin’in Yasin-i Şerif’i ile başladı. Ardından Hafız Selman Okumuş, gerçekleştirdiği Kur’an Tilaveti ve doyumsuz sohbeti ile katılımcıların kalp dünyasına hitap etti. Programa katılanlar, Hafız Okumuş’un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği doyumsuz sohbetini büyük bir keyif alarak dinledi. 

MİNİKLERE BÜYÜK ALKIŞ
Hafız Selman Okumuş tarafından sahneye çıkartılan beş yaşındaki Semih Ata ve Aliağalı Göktürk Gencer okudukları Kur’an ve Fatiha Suresi ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Hafız Okumuş, programın bir bölümünde salondaki tüm çocukları sahneye davet etti. Çocuklarla sohbet eden Hafız Selman Okumuş, miniklere hediyeler verdi. 

ABDURRAHMAN ÖNÜL DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞATTI
Kur’an gecesi ilahileriyle ünlü Abdurrahman Önül’ün gerçekleştirdiği ilahi dinletisi ile devam etti. Abdurrahman Önül, okuduğu ilahilerle katılımcılara gecenin manevi huzurunu yaşatırken semazen ekibi de ilahilere eşlik etti. Önül’ün söylediği ‘Şehitler Ölmez’ ve ‘Türkiyem’ adlı ilahiler dinleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı.

ABDURRAHMAN SADİEN GECEYE DAMGA VURDU
‘Regaib Kandili’ özel programına dünyaca ünlü Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien damga vurdu. Katılımcıların gönüllerine hitap eden muhteşem ötesi bir ses tonu ve hâkimiyetle Kur’an-ı Kerimi seslendiren Hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlere unutulmaz bir Kur’an gecesi yaşattı. Yürekleri titreten sesiyle Kur′ân okuyan Abdurahman Sadien, gecenin sonunda dakikalarca alkışlandı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “RABBİM RAHMETİNDEN, BEREKETİNDEN İSTİFADE ETMEYİ NASİP EYLESİN”
Programın ardından davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm konuklara tek tek teşekkür etti. Başkan Serkan Acar katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mübarek kandil gecesinde uzaklardan gelip bizleri onurlandıran, bu gecenin feyzini okudukları Kur’an ve ilahilerle bizlere en güzel şekilde yaşatan hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Programa katılarak okunan Kur’an’a, edilen dualara hep birlikte el açan, amin diyen tüm vatandaşlarımızdan da Allah bin kere razı olsun. Rabbim, bizlere mübarek üç aylarda rahmetinden, bereketinden ve mağfiretinden istifade etmeyi nasip eylesin” dedi.

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ, “KİMİN NE DUASI VARSA ALLAH KABUL EYLESİN”
Aliağa’nın Kur’an’a Allah’a ve Resulullah’a aşık insanların bulunduğu bir ilçe olduğunu belirten Hafız Selman Okumuş ise, “Aliağa müstesna bir yer. Bu gece kimin ne duası varsa Allah kabul eylesin. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’a, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ve ona gönül veren tüm ekibine, bu güzel geceyi şenlendiren, daha da anlamlı kılan gözü yaşlı annelerimize, tertemiz kalpli küçücük evlatlarımıza, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda salondaki vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Serkan Acar, vatandaşların fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. // EGE BASIN GRUBU

bld_0274.jpgbld_0406.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894