• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Promosyon Sektörünün Geleceği MÜSİAD’da Ele Alındı

Promosyon Sektörünün Geleceği MÜSİAD’da Ele Alındı
MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu, “Promosyon ve Tanıtım Ürünleri Sektöründe Dönüşüm ve Yeni Arayışlar” başlıklı program düzenledi

MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu, “Promosyon ve Tanıtım Ürünleri Sektöründe Dönüşüm ve Yeni Arayışlar” başlıklı program düzenledi.

MÜSİAD Basım Yayın Medya Sektör Kurulu, “Promosyon ve Tanıtım Ürünleri Sektöründe Dönüşüm ve Yeni Arayışlar” başlıklı program düzenledi. Toplantıya MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, PROMOTÜRK Derneği Başkanı Ercan Güler, İTO Meclisi Üyesi Faysal Koçer ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

SEKTÖR DARALMAYA GİTMEYECEK

Toplantıda konuşan Karatemiz, promosyon ürünlerinin, reklam sektörünün geleceği için çok önemli bir konumda yer aldığını belirtti. Karatemiz, “Promosyon ürünleri sektörünün birçok açıdan çok dinamik bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Reklam mecraları arasında hedef kitleye bu kadar rahat ulaşabilen, tüketicinin hayatının içerisinde kendisine bu kadar geniş bir yer bulabilen başka bir reklam ve tanıtım mecrası yok. Özellikle ekonomik daralmanın yaşandığı dönemlerde promosyon ürünleri diğer reklam mecralarına göre çok daha uygun bütçeler ile hedef kitleye ulaşma imkanı sağlıyor. Bu bakımdan önümüzdeki zor dönemde dahi sektörümüzün küçülmeyeceğini; dergi, gazete, televizyon, açık hava gibi yüksek bütçeli reklam mecralarından önemli bir pay alabileceğini düşünüyorum.” dedi.

ULUSLARARASI ÖLÇEKTE REKABET EDEBİLECEK FİRMALARIMIZ VAR

Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunun sektör için büyük fırsatlar barındırdığını kaydeden Karatemiz, “ Özellikle son birkaç aydan bu yana artan döviz kurları ile birlikte ithalatın daha da zorlaşması, uluslararası alanda önümüze yeni kapıların açılmasına neden oluyor. Bugün birçok ürün dalında Çin ile rekabet edebilecek firmalarımız var. Birçok üretici işletmemizin de her ne kadar adım atmasa dahi uluslararası alanda rekabet edebilecek gücü ve yüksek ihracat potansiyelleri olduğunu düşünüyoruz. İthalatta getirilen ek vergiler ve yüksek döviz kurları hem iç piyasada firmalarımıza üretim, yatırım ve istihdam; hem de dış pazarlarda ihracat fırsatları taşıyor. Önemli olan bu değişimi görebilmemiz ve bu kapsamda varsa gerekli imkânlarımız, bunları değerlendirmemizdir.” diye konuştu.

2023 YILINA KADAR 1 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Basım Yayım Sektörüne büyük bir iş düştüğünü ifade eden Karatemiz, “Önümüzde önemli bir fırsat var ve bu dönüşümü yakalamamız gerekiyor. Son birkaç yıldır istediğimiz ölçüde başarılı olamasak da; 2023 vizyonu kapsamında ülkemizin benimsediği 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Promosyon sektörü olarak biz bu hedefe ne kadar katkı vereceğiz? Potansiyelimizi ve kapasitemizi ne ölçüde geliştirebilecek, ne ölçüde büyük hedefler taşıyabileceğiz? Firmalarımızı dışarıya ne kadar açabileceğiz? 500 milyar dolar ihracat hedefinin 1 milyar dolarını promosyon ve tanıtım ürünleri sektörü kendisine hedeflemeli ve bu kapsamda nasıl çalışmalar yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

BİRLİKTE VE BERABERLİK HALİNDE HAREKET EDİLMELİ

Toplantıda söz alan PROMOTÜRK Derneği Başkanı Ercan Güler değerlendirmesinde, sektörün gelecekte daha iyi bir konuma gelmesi için birlik ve beraberlik halinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Sektörde karşılaşılan sorunlara ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Güler, geçmiş dönemlerde bakanlığa sunulmak üzere dilekçe hazırlandığını ancak konu ile ilgili sadece 23 imza toplanabildiğini belirtti. İhraç ürünlerinde uygulanan “Made in Turkey” logosu hakkında da konuşan Güler, bu durumun birtakım sorunlara yol açtığını ifade etti.

HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

İTO Meclis Üyesi Faysal Koçer ise konuşmasında İTO’nun Basım-Yayın sektörüne yönelik önemli çalışmalara imza attığını kaydetti. Sektör temsilcilerinden sektöre yönelik çözüm önerileri beklediklerini kaydeden Koçer, İTO’nun üyelerin müracaatları durumunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894