• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Palandöken, Palandöken, Elektrik ve Su Faturalarında İndirim Şart

Palandöken, Palandöken, Elektrik ve Su Faturalarında İndirim Şart
Yüksek elektrik ve su faturalarına indirim yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüksek elektrik, su ve doğal gaz faturaları esnaf ve sanatkarların her kesimin ortak sorunu olmaya devam ediyor.

Yüksek elektrik ve su faturalarına indirim yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüksek elektrik, su ve doğal gaz faturaları esnaf ve sanatkarların her kesimin ortak sorunu olmaya devam ediyor. Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarına indirim şart. En önemlisi faturalara yansıtılan hizmet bedeli, saat okuma ve şube yolu bedeli gibi haksız olarak tahsil edilen ücretler zaman kaybedilmeden kaldırılmalıdır” dedi.  

“HER ŞEY YASAL OLMALI” 
Bugüne kadar vatandaşlardan yasal olmayan yollarla tahsilat yapıldığının mahkemece tespit edildiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her türlü vergi ve harcın ancak yasayla alınabileceğini, elektrik faturalarındaki iletim, dağıtım, perakende satış ve sayaç okuma bedellerinin yasal dayanağı olmadan yıllarca tahsilatı yapıldı. Şimdi ise bu tür tahsilatların alınmaması için hükümetten destek bekliyoruz. Daha önce haksız olarak tahsil edilen ve Yargıtay tarafından iptal edilen bedellerin hak sahiplerine geri ödenmesi gerekir” diye konuştu.

“ESNAFA UCUZ ELEKTRİK VE SU TARİFESİ UYGULANMALI”
Esnaf ve sanatkarlara uygulanan yüksek ticarethane tarifesinin indirilmesi gerektiğini de belirten Bendevi Palandöken, “Şuan en yüksek elektrik ve su bedelini esnaf ve sanatkarlarımız ödemektedir. Doğalgaz fiyatları yüzde 10 düşmesine rağmen elektrik fiyatlarında hiçbir düşüş olmadı. Eskiden her zaman elektrik fiyatlarının altında kalan su fiyatları son dönemde elektrikle yarışır hale geldi. Esnafın maliyetlerinde bir indirim yok. Oysa esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. Diğer kesimlere uygulanan indirimli fiyatlar esnafımıza da mutlaka uygulanmalı. Çünkü anayasanın eşitlik ilkesine ve esnaf ve sanatkarın korunmasına ilişkin 173’üncü maddesine göre esnafa diğerlerinden farklı tarife uygulanması aykırı bir durumdur” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894