• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Pagev Kayseri Plastik Sektörü İle Buluştu

Pagev Kayseri Plastik Sektörü İle Buluştu
Konya, Gaziantep ve İzmir’den sonra PAGEV’in yeni durağı plastik sektöründe büyümeye odaklanan Kayseri oldu.

KAYSERİ 2016 YILINDA

270 MİLYON DOLARLIK PLASTİK ÜRETTİ

Konya, Gaziantep ve İzmir’den sonra PAGEV’in yeni durağı plastik sektöründe büyümeye odaklanan Kayseri oldu. Ambalaj, mobilya aksesuarları, kablo kaplaması, küçük ev eşyaları ve geri dönüşüm alanlarına ağırlık veren Kayserili plastikçiler, 2016 yılında miktarda 71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlık plastik üretim gerçekleştirdi. Bu üretim miktarıyla ekonomiye 108 milyon dolarlık katma değer yarattı. Plastik sektörünün gelişen yüzü Kayseri’de KAYPİDER işbirliği ile sektör temsilcileriyle iftar yemeğinde buluşan PAGEV, sektörün sorunları ve geleceği için atılması gereken adımları değerlendirdi.

Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Konya, Gaziantep ve İzmir’den sonra PAGEV, bu kez plastik sektörünü her geçen gün büyüten Kayserili plastikçilerle iftar yemeğinde buluştu. PAGEV ev sahipliğinde ve KAYİDER (Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği) işbirliği ile düzenlenen iftar yemeğinde; plastik sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm stratejilerini ele aldı. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ve KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan’ın yanı sıra ‘Kayseri Plastik Sektör Buluşması’na, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

KAYSERİ, PLASTİK SEKTÖRÜNDE BÜYÜMEYE ODAKLANDI…

Kayseri, elverişli ulaşım ve enerji olanaklarının yanı sıra zengin yeraltı kaynaklarıyla birlikte önemli ölçüde gelişmiş sanayisi ile önde gelen iller arasında yer alıyor. Plastik sektörü de önemli sanayi dallarından bir tanesi. Kayseri’de orta ölçekli 52’si plastik mamul, 13’ü plastik işleme makinaları ve aksam ve parçaları imal eden toplamda 65 firma faaliyet gösteriyor. Küçük firmalar da eklendiğinde bu rakam 250’lere ulaşıyor. Firmalar, 2016 yılında sadece plastik nace kodlarında miktarda 71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlık plastik üretim gerçekleştirdi. Bu üretim ile ekonomiye 108 milyon dolarlık katma değer yarattı. Kayseri, 2016’da 33 milyon dolarlık direkt plastik ihracatına imza attı. Mobilya, gıda ürünleri ambalajı, küçük ev eşyaları gibi ürünler içinde kullanılan plastiklerin en direkt ihracatıyla bu rakam 2 katına ulaşıyor.  

 

YAVUZ EROĞLU, “KAYSERİLİ PLASTİKÇİLERİN SORUNU, AYNI ÜRÜN GRUPLARINDAKİ YOĞUN REKABET VE KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ÜRETİLEMEMESİ”

 

Kayseri plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “PAGEV olarak Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyoruz. Anadolu’da Konya, Gaziantep ve İzmir’in ardından dördüncü durağımız plastik sektörünün önemli merkezlerinden biri olan Kayseri oldu. KAYPİDER işbirliği ile Kayserili üreticilerimiz ve sektörümüzün değerli temsilcileri ile bir araya geldik. Sektörün mevcut durumu ve geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kayseri; üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle plastik sektörümüzün gelişmeye ve büyümeye açık illerinden bir tanesi. 2016 yılında miktarda 71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlık plastik mamul üretimi plastik sektörünün bu bölgedeki büyümeye potansiyelini gözler önüne seriyor. Kayseri plastik sektörü özellikle ambalaj, mobilya aksesuarları, küçük ev eşyaları ve geri dönüşüm konusunda yoğunlaşmış durumda. Sektörün en büyük sorunu aynı ürün gruplarında yoğun rekabetin olması ve yeteri kadar katma değerli ürün üretilememesi. Kayseri’de katma değerin arttırılması amacıyla eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, Ar&Ge konularında işbirliği yapılması ve özellikle yeni projeler üzerinde çalışan firmalara destek olunması noktasında PAGEV olarak imkânlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Türk plastik sektörü, üretim ve ihracat rakamları ile gurur duyacağımız bir performans gösterdiğini açıklayan Yavuz Eroğlu, “Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan sektörümüz dinamizmi ve girişimcilikleri ile dünyanın parmakla gösterdiği bir başarı öyküsü yaratıyorlar. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız. Bu başarıda payı olan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Diğer yandan sektörümüzün vizyonunu ve gelecek stratejilerini belirleyerek daha iyi ne yapabiliriz, daha ileriye nasıl gidebiliriz bunları da şimdiden konuşmamız, planlamamız gerekiyor. Bunun için Kayseri’deydik. PAGEV olarak üstlendiğimiz öncü rol ile diğer illerimizde de sektörün gelişimine desteğimizi sürdürmeye ve her zaman firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı./ EGE BASIN  GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894