• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

PAGÇEV Geri Dönüşümü Digitale Taşıyor

PAGÇEV Geri Dönüşümü Digitale Taşıyor
Çocuklar geri dönüşümü bilgisayar oyunu ile öğrenecek

PAGÇEV GERİ DÖNÜŞÜMÜ DİGİTALE TAŞIYOR

PAGÇEV, BaşakşehirLivingLab organizatörlüğünde “Geri Dönüşüm Temalı Bilgisayar Oyunu Tasarımı Etkinliği” düzenlemeye hazırlanıyor. 10-15 yaş arası öğrencileri kapsayan etkinlikte 8 saatlik digital eğitimin ardından adım adım geri dönüşüm temalı bilgisayar oyunu tasarlanacak.Yıl boyunca düzenlenecek turnuvalar sonunda birinciye sürpriz hediye verilecek. Çocukları geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinliğe 23 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ambalaj atıkları yetkilendirilmiş kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren PAGÇEV(PAGEV Geri Dönüşüm İşletmesi) yeşil bir gelecek için verdiği eğitimlerle çocuklara çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmayı sürdürüyor. Yenilikçi çalışmalarla çocuklara ulaşmayı hedefleyen PAGÇEV bu kez Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk LivingLab (Yaşam Laboratuvarı) ile “Geri Dönüşüm Temalı Bilgisayar Oyunu Tasarımı Etkinliği” düzenlenmeye hazırlanıyor.

Etkinlik 10-15 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Etkinliğe katılmaya hak kazanan çocukları PAGÇEV öncelikle çevre ve geri dönüşüm eğitimi ile bilinçlendirecek.8 saatlik digital eğitim programı verilecek. Ardından öğrenciler adım adım geri dönüşüm temalı bilgisayar oyunu tasarlayacak. PAGÇEV’in maskotu PAG’ın başkahraman olacağı oyunda, ambalaj atıklarının doğru bir şekilde ayrıştırılması sağlanacak. Yıl boyunca düzenlenecek turnuvalar sonunda birinciye ise sürpriz bir hediye verilecek.

BaşakşehirLivingLab bünyesinde çocuklar tarafından tasarlanan oyun, yıl boyunca sergilenecek ve ziyaretçiler yaşıtlarının tasarladığı oyunla tanışma fırsatı bulabilecek.

23 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılım için başvurular devam ediyor. Başvurularınızı www.pagcev.org sitesinden veya 0212 425 13 13 nolu telefondan yapabilirsiniz./EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894