• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Öğrencilere Aylık 200 TL Burs

Öğrencilere Aylık 200 TL Burs
İzmir’de kentin dört bir yanında izleri olan hayırseverler Nevvar ve Salih İşgören’in hayırseverlik geleneğinin mirasçısı ve gelenekten geleceğe taşıyıcısı konumundaki Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile burs protokolü imzaladı

İzmir’de kentin dört bir yanında izleri olan hayırseverler Nevvar ve Salih İşgören’in hayırseverlik geleneğinin mirasçısı ve gelenekten geleceğe taşıyıcısı konumundaki Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile burs protokolü imzaladı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlüğü’nde düzenlenen törende, protokole Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun ile İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan imza attı.

Törende Urgun ve Akhan’ın yanı sıra Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp de hazır bulundu. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, bir önceki burs döneminde 500 olan bursiyer öğrenci sayısını, bu dönemde artırma hedefinde önemli bir ivme yakaladıklarını söyledi.

“80 öğrenciye aylık 200 TL burs”

Vakıf olarak hayırseverlerin isimlerinin yaşatılmasının kendileri için her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Urgun, “Eğitim alanındaki hayır işlerini önemsiyoruz. 2017’de burslar konusunda 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, şehit Mehmetçik ve gazilerimiz, görevlerinde fedakarca çalışan emniyet personeli yakınlarına öncelik veriyoruz. Yine üniversitelerimiz ile ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği veriyoruz. Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesi ile bir protokol yapmıştık. Şimdi de daha önce kapsamlı bir altyapıyla İKÇÜ Medya Merkezi kurulması ve burs sağlama adına protokol imzaladığımız İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde bu yıl da bu geleneği sürdürüyoruz. Bu yıl 80 öğrenciye aylık 200 TL burs verilmesi için protokol imzalıyoruz. Eğitim ve sağlık alanının yanı sıra, şehit ve gazilerimizin bize emanet edilen ailelerine de elimizden geldiğince destek olmak için İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız’ın teşvikleriyle, farklı alanlarda hayır işlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan ise, öğrencilerin akademik süreçlerine burs destekleriyle katkıda bulunan Nevvar Salih İşgören Vakfı’na öğrencileri ve aileleri adına teşekkür etti. Rektör Akhan, “İzmir’de örnek hayır işlerine imza atan İşgören çiftinin bu geleneğini sürdürüyor olmalarından dolayı Vakıf Mütevellisini, yönetimini, kutluyorum. İnanıyorum ki daha önce İKÇÜ Medya Merkezi ve bugün burs için attığımız imzalar, başka pek çok alanda işbirliklerini de getirecek. Yakın zamanda öğrencilerimizin uygulama eğitimi alacakları İKÇÜ Medya Merkezi’nin açılışında da bir arada olmayı diliyorum” dedi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894