• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Öğrenciler Sömestr Sonrası Sendrom Yaşamasın

Öğrenciler Sömestr Sonrası Sendrom Yaşamasın
2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Öğrenciler yoğun bir dönemi geride bıraktı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Öğrenciler yoğun bir dönemi geride bıraktı. Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, öğrencilerin tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşamaması için ailelere büyük görev düştüğünü belirtiyor.

Bir eğitim öğretim yılının ilk dönemi daha sona erdi. Öğrencileri yoğun ve stresli günlerin ardından dinlendirici ve eğlenceli bir tatile başlangıç yaptı. Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Yorucu bir dönemin ardından öğrenciler güzelce dinlenmeli, eğlenmeli ve kendilerine zaman ayırmalılar. Fakat bu süreçte derslerden fazlasıyla uzaklaşır, düzenlerini değiştirirlerse tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşayabilirler” dedi.

HAZIRLAYICI VE DESTEKLEYİCİ OLUN
Tatil sonrasında öğrencilerin sendrom yaşamaması adına Ayşegül Gürcü, “Ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar derslerden sonra tatile çok hızlı adapte olabilir. Fakat okula dönüşte aynı hızla uyum sağlayamaz. Bu nedenle bu geçiş döneminde çocuğunuzun eğlenmesine, dinlenmesine fırsat verirken uyku düzeninin çok fazla dışına çıkmamasına dikkat edin; ara sıra onunla dersler hakkında konuşarak okula dönüş anlamında hazırlayıcı ve destekleyici olun” dedi.

PAZARTESİ SENDROMU YAŞAYAN EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINDA SÖMESTR SENDROMU RİSKİ
Pazartesi sendromu yaşayan ve bu durumu çocuklar tarafından gözlenen ailelerin çocuklarında sömestr sendromunun yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirten Gürcü sözlerine şöyle devam etti; Sömestr sonrası sendromunun yaşanmaması için tatilin son haftasına doğru ara sıra, okulun açılmasına 5 gün kaldı, 4 gün kaldı gibi hatırlatmalar yapılması çocuğu bu düşünceye alıştıracak ve rahatlatacaktır. Bu hatırlatmayı aile içinde başkalarıyla konuşurken çocuğun duyabileceği şekilde yapmak da çocuk üzerinde oluşabilecek stresi önleyecektir’’ dedi. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894