• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Edremit Kent Konseyi Çevre Duyarlığını Tiyatro ile Anlattı Çevre Duyarlılığını Tiyatro ile Anlattılar

Edremit Kent Konseyi Çevre Duyarlığını Tiyatro ile Anlattı Çevre Duyarlılığını Tiyatro ile Anlattılar
Edremit Kent Konseyi, Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla, çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı ‘Aah Dedelerimiz’ isimli tek perdelik tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturdu

Edremit Kent Konseyi, Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla, çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı ‘Aah Dedelerimiz’ isimli tek perdelik tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturdu.

Edremit Kent Konseyi Çevre Grubu tarafından hazırlanan ve Kent Konseyi Çevre Grubu’ndan eczacı Cengiz Erk’in yazdığı ‘Aah Dedelerimiz’ isimli tek perdelik tiyatro oyununu, Figen Mete yönetti. Aralarında devlet memurlarından belediye çalışanlarına kadar 20 amatör oyuncunun rol aldığı tiyatro oyunuyla çevre duyarlılığına dikkat çekildi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen ve sahnelendiği günden beri ödüller alan oyunda, alışverişlerde kullanılan plastik poşet kullanımından, deniz kirliliğine kadar, çevreyi kirleten maddeler konu edildi. Toplumun çevre duyarlılığının gelişmesine katkı sağlanan oyunda, sahnede semt pazarı kuruldu ve satıcılarla müşteriler arasında yaşanan çevre duyarlılığı ile ilgili diyaloglar canlandırıldı. Daha sonra, oluşturulan temsili belediye başkanlığı makamında yetkililerin çevre kirliliği ile ilgili önlemleri sahnelendi.
 
“DÜNYAMIZI, ÇEVREMİZİ KORUYUP KOLLAYALIM”

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, bazı daire müdürleri, meslek odalarının başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile yaklaşık 500 vatandaşın izlediği tiyatro büyük alkış topladı. Konser sonunda, emeği geçenlere protokol mensupları tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Sahnede konuşan Kaymakam Sırmalı, “Edremit Kent Konseyi’ne ve Edremit Belediyesi’ne, bizlere bu anlamlı oyunu sahneledikleri için çok teşekkür ediyorum. Çok güzel mesajlar verdiler. Bu dünyanın bizlere atalarımızdan bir miras değil, çocuklarımıza bir emanetimiz olduğunu asla unutmayalım. Dünyamızı, çevrimizi koruyup kollayalım. Bunun için herkese büyük görevler düşmekte. Bizler de bu görevimizi daha güzel bir biçimde yapalım ki, gelecek kuşaklarımıza daha güzel bir çevre, daha yaşanılabilir bir dünya bırakalım. Bu tiyatro, bu anlamda bir farkındalık oluşturdu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“DÜNYADAKİ CENNET EDREMİT’TİR, EDREMİT KÖRFEZİ’DİR”

Belediye Başkanı Kamil Saka ise, “Bizler dünyanın en şanslı insanlarıyız. Dünyada bir cennet varsa, o cennet bizim bölgemiz Edremit Körfezi’dir. Bizim kentimiz, bizim yöremizdir. İşi en zor olanlar da bizleriz. Çünkü bu kadar değerli bir yeri korumak hakikaten çok zor bir görevdir. Edremit olarak biz bu bölgemizi en iyi şekilde koruyacağız ve gelecek nesillere güzel bir yöre bırakacağız. Doğasıyla, deniziyle, havasıyla, suyuyla, her şeyiyle çok şanslıyız. Bu şehrin dünyada bir benzeri daha yok. Biraz daha fazla koruyup kollayarak, bu şehrin yaşam standardını biraz daha yükseltmek için de çalışmalıyız. Biraz daha fedakarlık yapmamız lazım. Bu sayede Edremit’i ülkemizin en önemli merkezi haline getireceğimize inanıyorum. Bu tiyatroyu hazırlayanlara, oynayanlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oyuncular ve seyirciler, tek perdelik tiyatronun ardından değerlendirmelerde bulundu. Oyunun yazarı Cengiz Erk de, Kaymakam Sırmalı’ya, Başkan Saka’ya, katkısı olanlara ve tüm katılımcılara teşekkür etti. /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894