• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bina: Cumhuriyet, Millet İradesinin İdareye Dönüşmesidir

Bina: Cumhuriyet, Millet İradesinin İdareye Dönüşmesidir
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bina, mesajında şunları kaydetti:

"Zor şartlarda, aynı inanç etrafında bütünleşerek var olma mücadelesi veren milletimiz, istiklal aşkı ve özgürlük ruhuyla işgalci devletlere karşı verdiği İstiklal Harbi’ni zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir kahramanlık destanı daha eklemiştir. Cumhuriyet, bağımsız ruh ve özgür benlikle yaşayarak güçlenen iradenin idareye dönüşmesidir. Cumhuriyet, millet iradesi kayıtsız şartsız egemen olduğu zaman güçlü, millî iradeyle bütünleşmediği zaman zayıftır. Zayıftır, çünkü varlığını isnat ettiği temel dayanağına uzak düşmüştür. Bu çerçevede, zaman içinde devlet ile millet arasına mesafe koyan vesayet odaklarının, daha çok da darbeler ve darbe düzenleri ile millet iradesini rehin aldıkları dönemlerde Cumhuriyet zayıflamış; ekonomik, sosyal ve siyasal düzende istikrar bozulmuş, ülke gerilemiştir. İstiklal ruhuyla kazandıklarımızın vesayetçi dayatmalarla gasbedilişini görmek kahredici olmuştur.

Biz kültürel değerlerimizle uyumlu, onurlu bir egemenliğin her alanda üstün ve başarılı olmakla mümkün olduğuna inanıyoruz. Eğitimde, ilimde, kültürde, teknolojide yapılan çalışmalar, istiklal mücadelesinin gerçek tamamlayıcılarıdır. Meşruiyetini milletten alan Cumhuriyet o zaman daha anlamlı ve önemli olacaktır. Ancak bilinmelidir ki, ihanet odakları, cephede zincir vuramadıkları milletimizi bilgi, bilim ve teknolojide geri bırakmak için kültürel, siyasi, ideolojik saldırıya geçmişlerdir. Daha vahimi, ülkemizde binbir alçak yüzüyle terör, iç karışıklıklar ve en son 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sahneye konulmuştur. 15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbi’nde olduğu gibi, doğrudan varlığımızı hedef alan emperyalist bir saldırıdır. Bu saldırının planlayıcıları, Türkiye’yi öncelikli hedef yaparak, bütün İslâm coğrafyasını bölmeyi, parçalamayı, dize getirmeyi amaçlamıştır. O gün sinesinde canlı tuttuğu Çanakkale ruhuyla darbeci ve işgalci hainlerin karşısına çıkan milletimiz, yeni bir istiklâl mücadelesi vermiştir. 
15 Temmuz’da bütün kirli, karanlık plan ve oyunlar bozulmuştur. Şimdi her alanda sağlanacak gelişmeler, bu ruh ve zaferin doğal gereği olmalıdır.

O nedenle, maddi ve manevi kalkınmamızı birlikte tamamlamak zorundayız. Bu realitelerin bilincinde olarak, neredeyse yüzyıla yaklaşan bir zaman sonrasında bugün, özgürlüğümüz, istiklalimiz ve istikbalimiz için ölümüne gösterdiğimiz onurlu direnişi taçlandırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun için, Eğitim-Bir-Sen olarak, fiziki şartlardan müfredata, seçme ve yerleştirme sistemine, amaçlarına, temel felsefesine kadar, eğitimde bir yenileniş hamlesini başlatmamız ve bu süreci başarmamız gerektiğine inanıyoruz. Düşünen, doğruyu arayan, tartışan, sorgulayan, değerlerine saygılı, kendine güveni tam nesiller ve en önemlisi aynı milletin çocukları ve kardeşler olarak bu anlamı bulmalı, Cumhuriyeti bu duygu ve düşüncelerle yaşamalı, yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 94. yılını yaşadığımız Cumhuriyet Bayramını kutluyor, demokrasinin hâkim olduğu, kesintiye uğramayacağı nice yıllar diliyoruz."/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894