• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

‘Aliağa Tarihi’ 29 Ekim’de Okuyucuyla Buluşuyor

‘Aliağa Tarihi’ 29 Ekim’de Okuyucuyla Buluşuyor
Aliağa’nın yerel tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi’nin üç kitap kampanyası tüm hızıyla devam ediyor

Aliağa’nın yerel tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi’nin üç kitap kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Dağıtım tarihi 1 Kasım olarak planlanan ‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü dizisi ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ ise yoğun istek üzerine 29 Ekim tarihine çekildi.
 
Aliağa Belediyesi, bilimsel çalışmalarla hazırladığı kitaplarla bölge tarihine ışık tutuyor. Aliağa Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen ve dağıtımı devam eden ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının 2.basımı, ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının 2.basımı ve ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt’ ücretsiz olarak Aliağalıların ve tarih severlerin beğenisine sunuluyor. Okurlar, birbirinden değerli üç kitabı aynı anda Aliağa Belediyesi’nden temin edebiliyor. Dağıtımı ücretsiz olarak yapılan kitaplar Aliağa’dan olduğu kadar Türkiye’nin birçok bölgesindeki tarih ve arkeoloji tutkunları tarafından da yoğun ilgi görüyor.
 
MERAKLA BEKLENEN ‘ALİAĞA TARİHİ’ OKUYUCUYLA BULUŞUYOR
‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’nin daha önce 1 Kasım olarak planlanan dağıtım tarihi Aliağalılardan gelen yoğun istek üzerine 29 Ekim tarihine çekildi. Tarih tutkunları ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabını Aliağa Belediyesi’nden ücretsiz olarak temin edebilecek.
 
8.500 YILLIK GEÇMİŞ TARİHSEL AKIŞLA ÖZETLENDİ
Aliağa Belediyesi kurulduğu 1952’den bu yana ilk defa Aliağa tarihini kapsamlı bir yayında bir araya getirdi. Üç yıl önce Aliağa yerel tarihinin tüm yönleriyle araştırılarak kitaplaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı. Yapılan sözlü tarih çalışmaları ve akademik araştırmalarla büyük bir bölge tarihi arşivine ulaşan Aliağa Belediyesi, özenle seçilen dokümanların bir araya getirilmesiyle 600 sayfalık Aliağa Tarihi kitabını yayınladı. Kitapta bölgenin arkeolojik, tarihi, siyasal ve sosyal tüm yönleriyle 8.500 yıla uzanan geçmişi tarihsel akışla özetleniyor.
 
Aliağa Tarihi’nde; ilk uygarlık izlerinden Saruhan Beyliği’ne, Osmanlı’dan Cumhuriyete ulaşan kültür birikimi kısaltılmış özet bilgilerle 600 sayfaya sığdırıldı. Kitapta Aliağa Çiftliği’nden 1950’lerin, 60’ların küçük tarım ve balıkçı kasabasına, 1960’ların ikinci yarısından itibaren sanayileşmeyle birlikte kentleşme sürecine kadar Aliağa tüm ayrıntılarıyla bu kitapta işlendi.
 
OKURLAR DİJİTAL FORMATLARA ULAŞABİLECEK
Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebiliyor. Seyahatte veya tatilde olan vatandaşlar da kitapların değişik formatlarına mobil cihazlarından ulaşabilecek./ALİAĞA BASIN BÜROSU

aliaga-tarihi-(2).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894