• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
Edremit ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Kamil Saka, hakkında Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza ile ilgili belediye meclisinin olağanüstü oturumunda açıklama yaptı.

Edremit ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Kamil Saka, hakkında Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza ile ilgili belediye meclisinin olağanüstü oturumunda açıklama yaptı.

Yaklaşık 10 yıl önce Güre Belediye Başkanı görevinde iken bir taş ocağı ruhsatı ile ilgili açılan davası ceza ile sonuçlanan Başkan Saka’ya Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bin 500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verildi.

7 kez üst üste seçim kazanarak 30 yıldır aralıksız olarak Türkiye’nin en uzun belediye başkanlığı yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, önceki gün gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince belirli haklardan yoksun bırakılması kararı verilen belediye başkanı Saka, henüz kendisine bu kararın tebliğ edilmediğini açıkladı. Saka, 38 günlük süre zarfında yerine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş'ın vekalet edeceğini söyledi.

Saka belediye meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında henüz kendisine ulaşan bir tebliğin olmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“21 haziran 2003 yılında 3 yıllığında ihaleye verip 21 haziran 2006'da bitmiş olan, yani 10 yıl önce bitmiş olan 8 yıllık gecikme süresine tabi bir taş ocağının ruhsat verme yetkisi 2010 yılından önce enerji bakanlığı maden işleri daire başkanlığına aitti. 2010 yılından sonra da il özel idarelerine ait olan bir taş ocağının ruhsatını denetlemediğim için bin 500 lira para cezası ve 38 gün memuriyetten hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldım. Kamu zararına neden olduğum için. Kamu zararının nerede olduğunu bilmiyorum. Ama oluşturulmuş olan bilirkişilerin yapmış olduğu bir durum. Tabi bu konuda yasal olarak Türkiye’de şu anda uygulanmakta olan adalet ölçüleri içerisinde yasal hakkımı arayacağım. Bu süreç içerisinde yasal hakkım iade edilesiye kadar, yargı tarafından iade edilesiye kadar belediye başkanlığı görevini belediye meclis üyemiz sayın Mehmet Ertaş götürecek. Ben şunu açıklık ile söyleyeyim. Yapmış olduğumuz işi bu gün gene aynı şekilde yaparım çünkü o konuda yasal olarak denetleme yetkim yok. Denetleme yetkimin olmadığı bir yeri, ruhsat verme yetkimin olmadığı bir yere “Neden ruhsatsız” deme yetkim de yok. Onun için yetkim olmayan bir yerden 10 yıllık bir süre geçmesinde rağmen böyle bir cezaya çarptırıldım. Bana bu cezayı veren ceza mahkemesi, uygulanan ceza idari bir ceza. Bu konuda görüştüğüm hukukçuların hiç birinin ya nasıl olur, ya nasıl böyle bir ceza verilir deniyor. Bende anlamadım. Böyle bir şeyden ceza bile alacağımı tahmin etmediğim için umursamadım bile. Yani işin açıkçası mahkemeye bile gitmedim. Ama maalesef şu anda Türkiye’de geldiğimiz nokta bu. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Kişisel olarak arayacağım. Temyiz yolu açık. Ama böyle bir kararı nasıl bir karar verebilirler ben onu da anlamış değilim. Hakikaten bu konuda çok üzgünüm. Çünkü yaşamım boyunca çoğu zaman arkadaşlarımla darılma kırılma nedenim kamu menfaatini her şeyin üstünden tutmam olmuştur. Kamu menfaatini her şeyin üzerinde tutarak bu noktaya kadar gelmiş bir insanın “Kamuyu zarara uğratmaktan” ceza alması kadar da acı bir şey olmaz. Onun için bir müddet ben sorumluluk bakımında aranızda olmayacağım.  O konuda belediye başkan vekili arkadaşlarımıza elbirliği ile sahip çıkmanız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Başkan Saka'nın konuşmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya verilen 38 günlük memuriyetten hak mahrumiyeti cezası ile ilgili kararın tebliğ edilmediği, önümüzdeki günler içinde tebligatın gerçekleşeceği öğrenildi. / EGE HABER GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894