• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Myrina ve Gryneion Serisi Tamamlanıyor

Myrina ve Gryneion Serisi Tamamlanıyor
Aliağa sınırları içerisinde yer alan ve Aiolis'in 12 Antik Kentlerinden olan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmaları Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla dönemsel olarak kitaplaştırıldı.

Myrina ve Gryneion Serisi Tamamlanıyor

Myrina ve Gryneion Serisinin 3. Ve 4. Ciltleri Hazırlanıyor

Aliağa sınırları içerisinde yer alan ve Aiolis'in 12 Antik Kentlerinden olan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmaları Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla dönemsel olarak kitaplaştırıldı. Belediyenin kültür yayınları çerçevesinde 1. Ve 2.Ciltleri basılan kitaplar “Oku, Okut” projesi kapsamında tarihseverlere ücretsiz olarak armağan edildi. Aliağa Belediyesi, kitapların bilim dünyası ve Aliağa kamuoyunda büyük ilgi ile karşılanması nedeniyle 3. Ve 4.Ciltleri de basıma hazırlayarak Myrina ve Gryneion serisini tamamlama kararı aldı.

“Apollon Tapınağı” ile bilinen “Gryneion” ve “toprak heykelcikleriyle” arkeoloji dünyasını şaşırtan “Myrina” antik kentlerindeki arkeolojik yüzey araştırmaları Aliağa Belediyesi’nin destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle 2015 yılında başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmalarından elde edilen bilimsel bulgular 2 cilt halinde okuyucu ile buluşturuldu.

“Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 1. Cilt” i 2017 yılında 321 sayfa olarak akademisyenler Murat Çekilmez ve Emel Dereboylu Poulain editörlüğünde; 2. Cilt ise 2018 yılında 451 sayfa olarak Murat Çekilmez, Emel Dereboylu Poulain ve Emre Erdan editörlüğünde hazırlandı.

1.Ve 2.Ciltler Hızla Tükendi

Hızla tükenen 1. Ve 2. Ciltlerin düzenlenmiş ve genişletilmiş 2. Baskıları için çalışmalar başladı. 3. Ve 4. Ciltlerinde basılmasıyla beraber 4 kitaptan oluşacak seri, arkeoloji severlerin ve Aliağalı okuyucuların kaynak kitabı olarak dağıtılacak. Aliağa Belediyesi bu sayede Myrina ve Gryneion Antik Kentlerini gelecek nesillere ulaştırmak için tarihi misyonunu yerine getirecek. 4 kitaplık dev serinin Eylül ayında okurlarla buluşturulması planlanıyor.

Dijital Versiyonlar Aliağa Belediyesi’nin Resmi Sayfasında

Serilerin hazırlanması aşamasında 3.Ve 4.Ciltlerin dijital versiyonları önümüzdeki günlerde Aliağa Belediyesi’nin resmi sayfasına yüklenecek. Okurlar eserlere, https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linkinden online olarak ulaşabilecek. Okurlar, basımı tükenen serinin ilk 2 kitabının dijital versiyonuna yine aynı adresten ulaşabiliyor.    

3.Ve 4.Cilt Arkeoloji Dünyası İçin Kaynak Kitap Olacak

Myrina ve Gryneion’da arkeolojik yüzey araştırmaları başkanlığını yürüten Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez, serinin 3.Ciltinde kutsal alanda Apollon tapınağını aramaya yönelik yapılan arkeo-jeofizik çalışmalarını detaylı olarak ele aldıklarını söyledi. Çekilmez, 4.Cilt hakkında ise şu bilgileri verdi: “Serinin 4.Kitabında 1880 ve 1882 yıllarında yabancılar tarafından bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar, yurt içi ve yurt dışındaki müzelerde yer alan pişmiş topraktan heykelcik örnekleri olacak. Ayrıca, Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açıklamalı görselleri, heykeller ve sikkeler de bulunacak”

myrina-ve-gryneion-serisi-tamamlaniyor---kopya.jpgaliaga-murat-cekilmez-1.jpg

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894