• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Mühendislik ve Sektör Buluşmaları

Mühendislik ve Sektör Buluşmaları
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi mühendislik öğrencilerinin girişimleriyle oluşturulan, geleceğin mühendislerini sektörün

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi mühendislik öğrencilerinin girişimleriyle oluşturulan, geleceğin mühendislerini sektörün önce gelen firmalarıyla buluşturan, Mühendislik ve Sektör Buluşmaları “MUSEB 2019” düzenlenen çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

İKC-ENSO Topluluğu öğrencilerince düzenlenen, İzmir ve çevre illerden gelen toplam 800 mühendislik öğrencisinin de misafir olduğu etkinliklere; İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Adnan Kaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydoğan Savran’ın yanı sıra; İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tuncer Asunakutlu, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Mimar ve Mühendisler Grubu(MMG) İzmir Şube Başkanı  Abdülaziz Aydın, Kızılay İzmir Şube Müdürü Kerem Fahri Baykalmış ile Türkiye’de ve dünyada marka olmuş 24  firmadan gelen üst düzey yöneticiler katılım sağladı. 

“PROJELERİMİZİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYORUZ.”

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, geleceğin İKÇÜ’nün mühendislerinin bu yıl ikincisini düzenlediği sektör-öğrenci buluşmasını oldukça önemsediklerini kaydetti. Teknoloji Transfer Ofisi üzerinden, Proje Genel Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilen projelerin uluslararası boyuta taşındığını vurgulayan Prof.Dr.Kaya,  “3 binin üzerinde firma kayıtlanmasını üniversitemizin UBYS sistemine başarılı bir şekilde transfer ettik. Kayıtlanmış firma sayımız 3 bin 500’e yaklaştı. Büyük Veri ( Big Data ), Nesnelerin İnterneti (IOT), Zenginleştirilmiş Gerçeklik, Bulut Teknolojileri, Yatay-Dikey Yazılım Entegrasyonu, Siber Güvenlik, Akıllı Robotlar, Eklemeli Üretim, Simülasyon  gibi teknolojilerin uygulanabilmesi için gerekli olan Yapay Zeka – Akıllı/Öğrenen Sistemler, Algılama Sistemleri,  Bilgisayarla Görme, Tasarım, CAD/CAM/CAE, İmalat, Enerji, Tedarik ve Değer Zinciri Yönetimi, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Yönetim ve Sosyal Bilimler, Eğitim branşlarında İKÇÜ, endüstrinin sayısal  dönüşümüne katkı verecek yetkinlikte, akademik uzman alt yapısına sahiptir. Yeni dönemde Proje Kartı sistemini başlattık. Böylece firmalar yaşadıkları problemlerini kartlarımızı doldurarak havuzuma aktardılar. Burada da 100’e yakın proje önerisine yaklaştık. Bu önerilerden bazılarını Sanayi işbirliği ile  TÜBİTAK veya KOSGEB’e proje olarak sunmayı planlamaktayız. Bu yolla 80’e yakın TÜBİTAK projesi üniversitemizde yürümektedir. Bu önemli bir başarıdır. Bu projenin yanında Kore ile ortak proje, İngiltere Projesi, NATO ve İZKA projeleri içerisinde yer almamızla, çok ciddi bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

“GENÇLER PROJELERİNE DÖRT ELLE SARILIYOR.”

Gençlerden gelen başarılı proje girişimlerine dikkat çeken Prof.Dr.Kaya, “Gençler projelerde yürütücü olduğunda projelere dört elle sarılıyor. Bu projeler de genellikle başarı ile sonuçlanıyor ve pratik bir karşılığı da olmuş oluyor. Bu anlamda mühendislik buluşmaları oldukça önem arz etmektedir. Ben özellikle BMC ana sponsorumuza teşekkür ediyorum. Bu destekler özellikle lisans düzeyindeki projeleri de kapsar ise, bu iş birliğinin hedefine başarılı bir şekilde ulaşacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

BMC'nin 1964 yılında kurulan ve bugüne kadar ülkenin hizmetine sunduğu ürünlerin yanı sıra 80 ülkeye yaptığı ihracatla değerli bir marka haline geldiğini ifade eden BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, milli ve yerli sanayi oluşturma yolculuğunda önemli adımlara imza attıklarını ifade etti. Bu yolculukta gençlerin sinerjisine oldukça güvendiklerini vurgulayan Taha Yasin Öztürk, “Az önce izlediğiniz tanıtım filmimizi, sizler gibi genç öğrenciler çekti, yönetti ve oynadılar. Tanıtım filmi için, daha fazla bütçe ayırıp filmi iyi yönetmenlere de çektirebilirdik. Ama gençlerin her zaman daha iyisini yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini biliyoruz. Bu sebeple sizin gibi genç arkadaşlarımızın fikirleri projelere çok önemli. Bu güzel etkinliklere imza atan genç mühendislerimizin ileride ülkemiz için daha güzel işlere imza atacağına inancımız tam.” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seminerlerde öğrenciler firma temsilcileriyle bir araya gelerek; sektörle ilgili merak ettikleri konu başlıklarına yanıt aradı.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894