• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Modern Kanalizasyon Hattının 3 Kilometresi Tamamlandı

Modern Kanalizasyon Hattının 3 Kilometresi Tamamlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kavaklıdere ilçesinde 4 milyon 252 bin lira maliyetle başlatılan 18 kilometre uzunluğundaki modern kanalizasyon hattının 3 kilometresi tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kavaklıdere ilçesinde 4 milyon 252 bin lira maliyetle başlatılan 18 kilometre uzunluğundaki modern kanalizasyon hattının 3 kilometresi tamamlandı.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Kavaklıdere ilçesinde bulunan eski kanalizasyon hattının bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaması sebebiyle 4 milyon 252 bin lira maliyetli 18 kilometre uzunluğa ulaşacak olan kanalizasyon hattının çalışmasını başlattı. MUSKİ ve İLBANK A.Ş. ekipleri tarafından yapılan plan proje çalışmaları sonucunda 18 kilometre uzunluğundaki yeni kanalizasyon şebeke hattı için yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar başladı.

“KANALİZASYON HATTININ 3 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI”

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Kavaklıdere ilçesinde yaptığı yatırımlar sonucunda kanalizasyon sorunun ortadan kalkacağını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Kavaklıdere ilçemizde bulunan kanalizasyon hattı eski olması nedeniyle bölgenin ihtiyacını karşılamıyordu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün Kavaklıdere ilçemizin kanalizasyon sorununu çözmemiz için verdiği talimatlar doğrultusunda ekip arkadaşlarımız bölgede gerekli çalışmaları yaptılar. Ekiplerimiz tarafından yapılan plan proje çalışmaları sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar hemen başladı. Şu an için 18 kilometre uzunlukta olacak kanalizasyon hattının 3 kilometresi tamamlandı. Ramazan bayramı nedeniyle verilecek aranın ardından çalışmalar hız kesmeden devam edecek” dedi.

“ÇALIŞMALARI 2017 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

18 bin metre uzunluğundaki yeni kanalizasyon şebeke hattı ile Kavaklıdere ilçesinin daha modern ve dünya standartlarına uygun bir alt yapı sistemine kavuşacağını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, çalışmaları 2017 yılı içerisinde tamamlamak istediklerini ifade etti. Ülgen şöyle konuştu: “İller Bankası’ndan SUKAP (Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri) kapsamında alınan kredi ile yapımına başlanan ve Kavaklıdere İlçesinin kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak olan hat yaklaşık 4 milyon 252 bin liraya mal olacak. İLBANK A.Ş. tarafından sağlanan kredinin yüzde 50’lik kısmı (Yaklaşık 2 Milyon 126 bin Lira) hibe olarak alınırken, diğer yüzde 50’lik miktar ise MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından bankaya ödenecek. Amacımız bu yıl içerisinde hattın yapımını tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmak”

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ARITMA TESİSİ İNŞAATINA BAŞLAYACAĞIZ”

Muğla genelinde alt yapı ve kanalizasyon ile ilgili birçok çalışmalarının ve projelerinin olduğunu vurgulayan Ülgen, “3 yıllık MUSKİ tarihinin başlangıcında 13 ilçe merkezimizin 4 tanesinde kanalizasyon sorunu vardı. Öncelikle Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi ve muhtelif bağlantı hatlarıyla Yatağan ilçemizin sorununu ortadan kaldırdık. Şu anda ise Kavaklıdere ilçemizin kanalizasyon şebekesinin inşaatına başladık ve önümüzdeki aylarda da Arıtma Tesisine başlayacağız. Ula ve Seydikemer ilçemizde de SUKAP müracaatlarını yaptık. Onaylanması akabinde şebekelerini de yapmak istiyoruz. Tüm bu çalışmalar esnasında destek olan İLBANK A.Ş. Yönetim kurulu, Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüğü emekçilerine teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894