• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Metalurji Sektörünün Devlerini Buluşturdu

Metalurji Sektörünün Devlerini Buluşturdu
Global metalürji sektörünün en önemli fuarlarından biri olan ANKIROS 2016 – “13. Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı”, 29 Eylül 2016 Perşembe günü (bugün)açıldı

METALURJİ SEKTÖRÜNÜN DEVLERİNİ BULUŞTURDU

Global metalürji sektörünün en önemli fuarlarından biri olan ANKIROS 2016 – “13. Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı”, 29 Eylül 2016 Perşembe günü (bugün)açıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve beraberindeki heyetin katılımıyla açılan fuarda TÇÜD - Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, TÜDÖKSAD- Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği ve TMMOB-Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası yöneticileri, ayrıca sektörün önde gelen firmaları da hazır bulundu.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ, “SANAYİNİN EN BÜYÜK ALT YAPISI DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜDÜR"

Fuar kapsamında TÇÜD ve TÜDÖKSAD TMMO tarafından düzenlenen oturumlara katılan Bakan Özlü, Demir- çelik üreticileriyle bir araya geldi.   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sektörün sorunlarını dinledi.  Demir – çelik üreticilerinin her zaman yanında olduklarını belirten Özlü, " Sanayinin en büyük alt yapısı demir çelik sektörü" dedi.

Sektörün sorunlarına da değinen Bakan Özlü “Teknolojiyi geliştirmek zorundayız” dedi, kalitesiz ürün ithalatının engellenmesi, çevre katkı payı uygulamasının kaldırılması, elektrik enerjisi maliyetlerinin düşürülmesi, mevzuatın düzenlenmesi gibi konulara dikkat çekti. Ayrıca AKÇT (Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu) ile yapılan serbest ticaret anlaşmalarının revize edilmesi gerektiğini belirtti.

TÜDÖKSAD- TÜRKİYE DÖKÜM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI FUAT TOSYALI "BU YIL 30 MİLYON TON ÜZERİNDE BİR RAKAMLA BU SENEYİ KAPATACAĞIMIZI ÖN GÖRÜYORUM"

Fuar Kapsamında düzenlenen 8.uluslarası Döküm Kongresinde bir konuşma yapan TÜDÖKSAD Başkanı Fuat Tosyalı, demir- çelik sektörünün geçen yıla oranla olumlu gelişmeler kat ettiğini belirterek, "Demir çelik sektörü bu işi dampingli üreten ülkelerin baskısı altında. Bütün bunlara rağmen hükumetimiz çok ciddi şekilde sorunlarımızı dinliyor. Sektörümüzün bütün üreticileri de bu aktörlere karşı mücadelesini veriyor. Biz yılmadan yatırımlarımıza, üretimlerimize devam ediyoruz. Bu yıl geçen seneye göre çok daha iyi bir noktadayız. Bu yıl 30 milyon ton üzerinde bir rakamla seneyi kapatacağımızı ön görüyorum” diye konuştu./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894