• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Menemen Şehitlerini Unutmadı

Menemen Şehitlerini Unutmadı
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki beyler, şehit edilişinin 91. yılında Menemen’de düzenlenen törenle anıldı.

Kubilay ailesinin de katıldığı tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve dua edilmesiyle sona erdi. 
Yıldıztepe'deki şehitlikte düzenlenen anma töreni, Kubilay  Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Tören mangasının saygı atışı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmanın yapıldığı törende, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz’ın, Anıt özel defterinin imzalanmasının ardından Kubilay anısına yapılan 15. Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kubilay Ailesi’nin fertleriyle hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyelerinin, okunan duanın ardından şehitlikteki mezarlara karanfil bırakmasıyla resmi tören sona erdi. 
Törene Kubilay ailesinin yanı sıra; Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Ege Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, komutanlar, gaziler ve muhtarlar katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Topçu Üsteğmen Şen, "Devrim şehidi Kubilay, Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü korumak için boynunu vermiş, fakat boyun eğmemiştir. Kahraman şehidimiz Kubilay bizim için birçok değerin simgesi, bir değerler bütünüdür. Kubilay olmak vatanseverliktir, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemektir. Kubilay olmak karanlıklar yerine aydınlığı, dogmalar yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir. Kubilay olmak dinin ve dini duyguların sömürülmesi değil dini duyguların özgürce yaşanması yaşatılmasıdır. 91 yıl önce Menemen'de, menfur bir saldırıda şehit edilen, yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu Asteğmen Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Şevki Beyleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarını vatan toprakları uğrunda feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.
RESİM SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ 
Anma programı kapsamında Kubilay Kültür Merkezi’nde gazeteci araştırmacı Oktay Özengin’in  “Kubilay Tarihi Fotoğraf Sergisi” düzenlendi. Sergiye Kubilay ailesi ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

kubilay-anma-toreni-1.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894