• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Mcbü “1. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-ge ve İnovasyon Kongresi” Başlıyor

Mcbü “1. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-ge ve İnovasyon Kongresi”  Başlıyor
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM), Manisa Teknokent ve Kocaer firması tarafından 18-19 Aralık 2017 tarihleri arasında, “1.Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi” düzenlenecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan, TÜBİTAK ve KOSGEB’ten temsilcilerin katılacağı Kongrede; ar-ge ve tasarım merkezleri, teknoloji şirketleri, girişimciler, üniversiteler, teknopark ve TTO’lar bilimsel çalışmalarını; akademisyenler ise ticarileşebilir proje, bilimsel çalışma, yüksek lisans ve doktora tezi, vs. ait sonuçları sunma ve paylaşma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, ar-ge ve tasarım merkezleri, ar-ge şirketleri ve akademisyenleri bir araya getirerek; sanayi–sanayi ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında arayüz faaliyetleri yürütmek, teknopark ve teknoloji transfer ofisleri ile ortaklıklar kurarak araştırmacı ağını oluşturmak hedefleniyor.

Kongrede 40 ar-ge merkezi yer alacak ve bu merkezlerden 94 sözlü bildiri, 18 poster sunumu gerçekleştirilecek. Kongreye ayrıca 200 araştırmacı katılacak.

Kongre Düzenleme Kurulu adına konuşan MCBÜ ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Osman Çulha, “Manisa; sanayi varlığı, üretim ve ticaret kapasitesi açısından ülkemizin en önemli şehirleri arasındadır. İl merkezinde ve ilçelerindeki organize sanayi bölgeleri, küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinde; tüketici elektroniği, dayanıklı tüketim malları, gıda, inşaat, otomotiv yan sanayisi, ana metal sanayisi, makine-imalat, kalıpçılık, seramik, polimer ve kimya vb. alanlarda, çoğunlukla orta ve yüksek teknoloji grubunda üretim ve araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. İlimizdeki sanayi kuruluşlarının ar-geye verdiği değerin bir göstergesi olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı ‘ar-ge ve tasarım merkezi’ sayısı toplamı 21 (fakat gün geçtikçe artış eğilimi göstermektedir) toplam ar-ge personeli sayısı ise 1000’in üzerindedir. Ege Bölgesini değerlendirdiğimizde ise, 92 ar-ge merkezi ve 39 tasarım merkezi faaliyetlerini sürdürmektedir. Ar-ge ve tasarım merkezlerindeki projelerin ar-ge niteliği ve yenilikçi yönüne 

ait çalışmalar kapsamında; akademisyen ve öğrencilerimizin bilfiil yer alması, üniversite araştırma altyapısından faydalanılması, faaliyetlerden patent ve faydalı model gibi çıktılar ve yayınlar ile ürün ve üretim sürecine yönelik yeniliklerin elde edilmesinin de işbirliklerini daha değerli kılacağı bilinmektedir” dedi.

Kongre kapsamında 3 farklı panel düzenlenecek:

PANEL 1: OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ PANELİ: 

“Otomotiv ve Savunma Sanayisi Paneli”nde, Demir Çelik sektörünün, yerli otomotiv ve savunma sanayisi için Türkiye’nin gelecek yıllardaki vizyonuna paralel olarak gelişimi, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin tartışılması hedefleniyor. Panel kapsamında yassı ve uzun ürün grubundaki çelik malzemelerin gelişim süreçleri ve otomotiv sanayisinin yan sanayiden beklentileri görüşülecek. Özellikle; yüksek mukavemetli ve hafif araç tasarımında çeliğin yeri, mevcut üretim süreçlerindeki yenilikler, savunma sanayisi için çelik, ar-ge işbirlikleri ve fonların etkinliği, çelikte inovasyon, çelik üreticilerinin beklentileri ve 2023 hedefleri vb. konuların detaylı olarak görüşüleceği ve dinleyicilerin katılımı ile dinamikleşen bir panel gerçekleştirilecek.

PANEL 2: BİLİŞİM VE ELEKTRONİK:

“Bilişim ve Elektronik Paneli” kapsamında; uluslararası proje platformları içerisinde işbirlikleri, kazanımlar, faydalar, gelecek modern medeniyetleri akıllandıracak olan “IoT (Internet of Things)”, Silikon Vadisi inovasyon ekosistemi ve Türkiye’de 5G inovasyon fırsatları hakkında davetli konuşmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. Günlük yaşam başta olmak üzere endüstriyel üretimde bilişim ve elektronik araçlarının kullanılması, dünyadaki son gelişmeler, ülkemizdeki ar-ge faaliyetleri ve bu konularda uluslararası işbirliği fırsatları değerlendirilecek. Teknik olarak da yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerji santrallerindeki panellerin verimi ve muhtemel sorunların çözümleri hakkında bilgilendirme yapılacak.

PANEL 3: TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ: ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, İNOVASYON, TTO'LAR VE TTO’LARDAN SANAYİ VE AKADEMİSYENLERİN BEKLENTİLERİ:

“TTO Paneli” kapsamında; bölgemizde faaliyet gösteren teknoloji transfer ofislerinin kısa tanıtımından sonra, üniversite-sanayi işbirliği, inovasyon ve TTO'ların bu alandaki rolü ile üretilen bilginin ticarileşmesi konusundaki faaliyetler hakkında örnekler üzerinden bilgilendirme yapılacak. Sanayi ve akademisyenlerin TTO’lardan beklentilerinin detaylı olarak görüşüleceği panelde, işbirliğinin uluslararasılaşması konusunda fırsatların değerlendirilmesi de yapılacak. Bu panelde ortak araştırmacı ağı oluşturma, TTO’lar arası işbirliği platformları geliştirme yolları konusunda bölgesel bir strateji ortaya çıkarılması bekleniyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894