• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Küçük Bilimciler

Küçük Bilimciler
Foça’da düzenlenen ‘‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’’, çocukların erken yaşlarda bilim ve teknoloji

Foça’da düzenlenen ‘‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’’, çocukların erken yaşlarda bilim ve teknoloji ile tanışmalarını sağladı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi - İzelman ortaklığı; Foça Belediyesi ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle; ‘‘3. Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’’ düzenlendi.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki etkinliğin açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beyhan Gökdemir ve İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı da katıldı. 

Okul öncesi 5-6 yaş grubu öğrencileri ve İlkokul 1. ve 2.sınıf öğrencileri için; 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen etkinlik kapsamında; ilginç bilimsel ve teknolojik konuları içeren 11 etkileşimli öğrenme istasyonu oluşturuldu. Bu istasyonlar yoluyla, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Programlarında okuyan ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan lisans öğrencilerinin eşliğinde; 511 küçük öğrencinin Bilim ve Teknoloji ile tanışmaları, etkileşimde bulunmaları, bilimsel okuryazarlıklarını arttırmaları ve bu kavramlara yönelik olumlu tutum geliştirmeleri hedeflendi.

Akla ve bilimin ışığına dayanan eğitim etkinliklerinin her zaman destekçisi olacaklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘2015 Nobel Kimya Ödüllü dünya çapında tanınan bilim insanı Aziz Sancar’ın başarılarıyla Türkiye’miz büyük gurur ve onur duydu. Bu büyük başarı, gençlerimiz ve çocuklarımız için ufuk açıcı oldu. Ulu Önderimiz Atatürk; ‘‘Hayatta en hakiki mürşit İlimdir’’ sözüyle bilimin büyük önemine dikkat çekmiştir. 3. Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliğine katkı sağlayan çok değerli eğitim kurumlarımıza ve üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliklerine, İzmir merkez, Beydağ ve Foça’da yaklaşık 1500 okul öncesi ve ilkokul öğrencisinin katılması bekleniyor. 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde Beydağ’da başlayan etkinlikler, 3-4 Mayıs tarihlerinde Foça’da ve son olarak 17-18 Mayıs 2018 tarihlerinde Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin gerçekleşmesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Programlarında okuyan ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan 49 lisans öğrencisi ve bu dersi yürüten Prof. Dr. Bülent Çavaş ile Doç. Dr. Pınar Çavaş destek veriyor. Üniversite ve toplum işbirliğinin sağlanmasında köprü görevi sağlayan etkinlik, geleceğin mimarı çocukların yetiştirilmesinde bilimi temel almayı ve bilimsel okuryazarlığı arttırmayı hedefliyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894