• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Konaklama Sektörünün Kalbi İzmir'de Atacak

Konaklama Sektörünün Kalbi İzmir'de Atacak
Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA Fair), ilk kez İzmir'de düzenlenecek. Her iki fuar aynı zamanda turizmin amiral gemisi gastronomi sektöründen ünlüleri ağırlayacak, 5 bine yakın şef gövde gösterisi yapacak. 2 bin satın almacı konaklama sektörünün trend ürünleri için ikili görüşme yapacak. 

Bir milyon kişiye aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek fuar, sektörün yol haritasını belirleyecek. 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuarİzmir'de gerçekleşecek fuar; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak. 

“KADİM KENT İZMİR BU FUARLA PARLAYACAK”

Mövenpick Otel'de düzenlenen fuarın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, fuarın başırıya ulaşması için fuar düzenleyicilerden “acil” kodlu çalışılmasını istedi.  Ayyıldız, fuarın hem turizm sektörüne hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, “Hedefimiz bölgemizi ve ülkemizi tanıtmak. Bu coğrafyanın, sadece burada yaşayanların değil tüm dünyanın ilgilendiği bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz. Kadim kent İzmir'in yıldızı bu fuarla daha da parlayacak. Bunun için acil kodlu, 'emergency' çalışacağız. Bunu da normal çalışma biçimimiz haline getireceğiz. Geriye dönmeyeceğiz. Zaman mekan bunu gerektiriyor. Bu sektör ele alındığında tek başına olmuyor. Tüm ilişkili sektörleri ele aldığınız zaman başarıya ulaşabiliyorsunuz.  Bu fuar için işte  böyle çalışılacak” dedi.

“EGE MUTFAĞINI TANITILACAK”

TUROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarından edindikleri 20 yıllık tecrübeyi İzmir HORECA’ya yansıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ayık,  İzmir'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu ifade ederek “İzmir’in sunabileceği çok şey var.  Hem tedarik merkezi, hem de gezilip görülecek çok yer var. Bu fuara sadece ekipman açısından bakmamak lazım. Çünkü Ege, gastronomi turizminde sağlıklı beslenme deniliğinde dünyada akla gelen mutfaklardan biri haline geldi. Bu fuarla Ege Mutfağı tüm dünya ile buluşacak” diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN ALICILAR GELECEK

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, daha önce Kuşadası'nda düzenlenen ve yıldan yıla büyüyen HORECA fuarlarının artık kabına sığmadığını söyledi. Turizmin 54 yan sektörü beslediğini, 600 bin yatak kapasiteli Ege'deki konaklama sektörü için de fuarın büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. İşler, “Turizm grip olursa sektör nezle oluyor. Bu silsile olarak yansıyor. Bizlerin HORECA’yı sadece fuar olarak değil bir turizm festivali, bir gastronomi festivali olarak da ele almamız gerekiyor.  Bu fuarı hepimiz birlik olarak daha da büyütmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Uysal da  fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlayacaklarını söyledi.  Uysal,  Ne kadar mutfak kültürümüzü yurt dışına taşırsak o kadar mutlu olacağız” diye konuştu. 

TURİZM ZİRVESİ DÜZENLENECEK

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Ege Bölgesi'nin 2019 ve 2020 yıllarında 6 milyon turist ağırlamasının öngörüldüğüne dikkat çekti. Ceylan,  fuar kapsamında Ege'nin turizm kentlerinin belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek “Turizm Zirvesi” ile sektörün yol haritasının belirleneceğini söyledi. 4 gün sürecek fuar, Ege Şefler Yarışması'na da ev sahipliği yapacak. Diyetisyen Taylan Kümeli ile “Gençlerle eğlenceli yemek atölyesi” renkli görüntülere sahne olacak. Ünlü Yemek Yazarı  Sahrap Soysal, “Lezzetli Ege Kasabaları” sunumuyla fuara damga vuracak. Barbekü ve sokak lezzetlerinde ise ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. “Sütün en güzel hali Ege peynirleri” ve Şarap özel bölümleri de fuarın yine ilgi çekici etkinlikler olacak. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894