• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Koçtaş’ın Ar-Ge Merkezi Açıldı

Koçtaş’ın Ar-Ge Merkezi Açıldı
Perakende sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam eden Koçtaş’ın Çekmeköy’de bulunan

Perakende sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam eden Koçtaş’ın Çekmeköy’de bulunan Koçtaş Kampüs yerleşkesinde, konusunda uzman 32 kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezi hizmete girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetiminden geçerek ‘Yerinde Ar-Ge’ lisansı alan ve sektörünün ilklerinden olan Ar-Ge merkezi, Koçtaş’ın dijital dönüşüm sürecine de ivme kazandıracak.

Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için müşterilerini birçok yenilikle tanıştıran Koçtaş, sektördeki atılımları ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Koçtaş, Çekmeköy’de bulunan Koçtaş Kampüs yerleşkesinde açtığı, konusunda uzman 32 kişinin araştırmalar yapacağı ve 200 metrekarelik alana kurulan Ar-Ge merkezi ile tüm süreçlerini daha verimli hale getirecek. Ar-Ge merkezinde; katma değer yaratmaya yönelik yenilikçi projeler oluşturulması, patent ya da faydalı model sayısının arttırılması, üniversitelerle işbirliği yapılması, gelişen perakende trendleriyle ilgili ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirilmesi, maliyet düşürme ve insan kaynağının gelişiminin ve verimliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması hedefleniyor.

ALP ÖNDER ÖZPAMUKÇU: “AR-GE MERKEZİMİZ DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİMİZE DE İVME KAZANDIRACAK”

Ar-Ge merkezinin açılışı vesilesiyle konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu; “Perakende sektöründe teknolojileri takip eden değil, öncülük eden bir şirket olmayı hedefliyoruz. Teknoloji geliştirip satabilen bir yapı oluşturma misyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Ev geliştirme perakendeciliğinde sektörünün lideri olarak araştırma ve geliştirme alanında da fark yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. Özpamukçu sözlerine söyle devam etti: “Ar-Ge faaliyetleri yürütmek ve bunu bir kültür haline getirmek şirketimizin öncelikli hedefleri arasında. Lisansını aldığımız Ar-Ge merkezimizdeki faaliyetlerimizle, müşteriye dokunan süreçlerimiz başta olmak üzere şirketimizin tüm süreçlerini teknoloji ile daha verimli hale getireceğiz; dijital yeteneğimizi daha da artıracağız. Ar-Ge merkezimiz ile birlikte, içinde bulunduğumuz ve çok önem verdiğimiz dijital dönüşüm sürecimiz de ivme kazanacak. Gelişen perakende trendlerinin dünya ile eş zamanlı olarak Koçtaş’a uyarlanması için gerekli tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz.”

UĞUR SERKAN TAŞKIN: “AR-GE MERKEZİMİZDE YEREL KAYNAKLAR İLE TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYİ, BÖYLELİKLE MÜŞTERİ DENEYİMİNİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ.”

Koçtaş Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Direktörü Uğur Serkan Taşkın ise; “Perakendede rekabet avantajı yaratan unsurların başında veri yönetimi ve analitik çalışmalar geliyor. Bu çalışmaların etkin bir şekilde yapılabilmesi teknoloji ihtiyacını da beraberinde getiriyor” diyerek Taşkın sözlerine şöyle devam etti: “Ar-Ge merkezimizde bugünün ve geleceğin perakendesini şekillendirecek dijital dönüşüm kültürüyle hareket edeceğiz. Perakendenin en çok odaklandığı konu müşteri deneyimi. Sattığınız ürünlerle değil, yarattığınız müşteri deneyimi ile farklılaşırsınız. Müşteriye en iyi hizmeti ve ihtiyacı olan doğru ürünleri sunabilme becerisi, her kanaldan müşteriyi birebir tanıma kabiliyeti gerektirir. Bütün bunların özünde ise toplanan verilerin çok iyi analiz edilmesi yatar. Bugün, milyonlarca müşteri ve işlemin söz konusu olduğu bir dünyada tüm bu işlemleri insan gücüyle yapma şansımız yok. Bu noktada yapay zekâ ve makina öğrenmesi gibi teknolojiler devreye giriyor. Biz de Ar-Ge merkezimizde yerel kaynaklar ile teknoloji geliştirmeyi, böylelikle müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.”

Sürekli kendini tekrar eden değil geleceği adresleyen içerikler hazırlamayı başardıklarını belirten Taşkın: “Bu süreçte üniversitelerimizle işbirlikleri geliştirmeyi, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış, konusunda uzman kişileri Ar-Ge merkezimizde istihdam etmeyi ve bünyemizde görev alan Ar-Ge personelinin yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da teşvik etmeyi önemsiyoruz” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894