• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

KOBİ’lerimizin Rekabet Gücünü Arttırıyoruz

KOBİ’lerimizin Rekabet Gücünü Arttırıyoruz
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’leri harekete geçiren adımların Türkiye ekonomisini hedeflerine ulaştıracağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’leri harekete geçiren adımların Türkiye ekonomisini hedeflerine ulaştıracağını söyledi.

BTSO ev sahipliğinde TOSYÖV, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu AŞ işbirliğinde, Denizbank Hacettepe Teknokent ve KOBİ Efor Çözüm ortaklığında “KOBİ’lere ve Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları” konulu seminer düzenlendi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası temsilcileri olarak bütün zorluklara ve engellere karşı Türkiye’nin geleceği için yatırıma ve üretime devam edeceklerini ifade etti.  Başkan Burkay, “Türkiye’mizin sadece bugününü değil, geleceğini de kurgulamalıyız. Zaferin cephanesi üretimdir. Ürettikçe kazanacağız, kazandıkça büyüyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz” diye konuştu.

“KOBİ’LERİ HAREKETE GEÇİREN ADIMLAR ATIYORUZ”

Türkiye ekonomisinin ivme kazanmasında KOBİ’lerin en önemli role sahip olduğunu belirten Başkan Burkay, firmalara ihtiyaç duydukları kaynaklardan daha fazla faydalanabilmeleri amacıyla önemli destekler sunduklarını kaydetti. Başkan İbrahim Burkay, “Gerek yurt dışı pazarlara açılmak isteyen firmalarımıza, gerekse de nakit sıkışıklığı çeken firmalarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projemiz kapsamında KOSGEB kaynaklarından firmalarımıza 10 milyon TL’den fazla destek sunduk.  Ur-Ge ve kümelenme projeleri kapsamında da KOBİ niteliğindeki 1.000’e yakın firmamıza toplamda 170 milyon TL’ye ulaşan desteklerden yararlanma imkanı oluşturduk. Finans kaynaklarına erişim ve nakit sıkışıklığı yaşayan işletmelerimizin kullanımına da Halkbank ile yaptığımız anlaşma kapsamında 60 milyon TL kaynak aktardık” dedi.    

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi’ne en fazla katkıyı sağlayan Odalar arasında BTSO’nun da bulunduğunu belirten İbrahim Burkay, “Reel sektörümüzle finans sektörümüzün el ele vererek oluşturduğu 5 milyar TL’lik kredi hacmi ülke ekonomimize de nefes aldıracak” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, HEDEFLERİNE KARARLILIKLA ULAŞACAKTIR”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “KOBİ’lerimizin rekabet gücünü ve dinamizmini harekete geçirmek amacıyla rol model olarak hizmet verdiğimiz TOSYÖV’de de Türkiye’mizin vizyonu doğrultusunda önemli hizmetler vermekteyiz. KOBİ’lerimizin niteliğini artıran ve firmalarımızın rekabet gücünü uluslararası düzeye yükselten uygulamaların geliştirilmesinde ve daha geniş bir tabana yayılmasında TOSYÖV’ün büyük payı var.  Tüm kurumlarımızın gayretleri ve özel sektörümüze duyulacak güvenle inanıyorum ki Türkiye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla ulaşacaktır. Kurallara uyan değil, kural koyan bir Türkiye için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.

“BÖLGE TOPLANTILARIMIZ HAZİRAN AYINA KADAR SÜRECEK”

TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin, girişimciliği geliştirme noktasında faaliyetler gerçekleştirdiklerini, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak konusunda da her bölgede eğitim verdiklerini söyledi. Haziran ayına kadar 7 bölgede bu toplantıları yapacaklarını belirten Kuleyin, Marmara Bölgesi toplantısının ev sahipliğini yapan BTSO’ya teşekkür etti. KOBİ’lere yönelik ileri teknoloji alanında kümelenme grupları ve bilimsel teknik komitesi oluşturduklarını belirten Kuleyin, “Finansman bir ekonominin sinir sistemi olabilir. Sadece sinir sistemi ile bir ekonomi yürütmek mümkün değil. Bir iskelet ve kas sistemine ihtiyacımız var. İskelet sistemi ekonominin alt yapı çalışmalarıdır. Kas sistemi ise teknolojik dönüşümdür. Hepimiz hızlı bir şekilde devam eden bu dönüşüme ayak uydurmalıyız. KOBİ’lerin ileri teknoloji odaklı büyümesine büyük önem veriyoruz” dedi.

Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, Türkiye’de 3 milyona yakın KOBİ’nin Türkiye’deki kredilerden aldığı payın yaklaşık yüzde 24 olduğuna dikkati çekti.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, global alanda kıyasıya rekabetin yaşandığını, bu süreçte Türkiye’nin en önemli gereksiniminin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme olduğunu söyledi.

Bursa Valisi Yardımcısı İbrahim Avcı, KOBİ’lerin en önemli sorunlarının başında sermaye yetersizliğinin bulunduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından TOSYÖV Denetim Kurulu Üyesi Hilmi Develi moderatörlüğünde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, Deniz Bank ve Kredi Garanti Fonu yetkilileri tarafından KOBİ ve girişimcilere yönelik yeni uygulamalar ve destekler hakkında brifing verildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894