• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kırtasiyeciler Tükid İle Güçlerini Birleştirdi

Kırtasiyeciler Tükid İle Güçlerini Birleştirdi
Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından düzenlenen 9’uncu Kırtasiye Kurultayı alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirildi

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından düzenlenen 9’uncu Kırtasiye Kurultayı alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’den 400’e yakın kırtasiyecinin bir araya geldiği kurultayda sektörün bugünü ve yarını değerlendirildi. Kurultayın onur konuğu olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kırtasiye sektörü oyuncularının fark yaratarak öne çıkabileceğini belirtti. TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil ise kırtasiye sektöründeki değişim ve dönüşümü yönetebilmek için sektörün tüm kesimleriyle (perakendeci, toptancı, imalatçı, ithalatçı) iletişimi artırmayı amaçladıklarını söyledi

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kırtasiye Kurultayı, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla 16-19 Kasım arasında gerçekleştirildi. Antalya Titanic Lara Hotel'de düzenlenen kurultaya, dernek yönetimi ve tüm Türkiye’den 400’e yakın kırtasiyeci katıldı. ‘Güçlü İletişim, Güçlü Sektör’ sloganı ile bir araya gelen kırtasiyeciler, sektörün sorunlarını ve geleceğini masaya yatırdı.

‘SEKTÖR BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Kurultayın açılış konuşmasını TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil yaptı. Dünyada yaşanan değişimin kırtasiye sektörünü de etkilediğini belirten Şendil, “Devletimiz son iki yılda ithalata vergiler getirdi. Devletimizin şu andaki politikası yerli ve milli üretimi desteklemek… Eskiden yalnızca perakende noktalarımızda satılan kırtasiye ürünleri, artık birden çok kanalda satılıyor. Bazı perakendecilerimiz kendini büyütüyor ve geliştiriyor; bazı perakendecilerimiz farklı satış noktalarının artmasından dolayı daralıyor. İmalatçılarımız ve toptancılarımız açısından da aynı şey geçerli. Bizim bu süreci iyi yönetebilmemiz için sektör içi iletişimi artırabilmemiz gerekiyor” dedi. Kurultayların sektör içi iletişimi artırmak için bir fırsat olduğunu da söyleyen Şendil, kurultaydaki çalışmalar hakkında da şu değerlendirmelerde bulundu: “Sektördeki değişim ve dönüşümü yönetebilmek için kurultaylara sektörün tüm kesimlerinden (perakendeci, toptancı, ithalatçı, sanayici) katılım önemli. TÜKİD olarak 2019 yılı sonuna kadar dernek 

üye sayımızı 500’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Kurultayda da ithalatçı, sanayici, toptancı ve perakendeci olarak dört ayrı grubu kendi aralarında tartıştırdık. Buradan bazı çıkarımlar elde ettik. Bundan sonra da TÜKİD yönetimi olarak her ayın ilk haftası dört ayrı grupla toplantılar yapacağız. Buradan çıkan kararları uygulamaya gayret edeceğiz. “

‘FARK YARATANLAR AYAKTA KALACAK’

Kurultayın onur konuğu finans dünyasının duayen isimlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise küçük oyunculardan oluşan kırtasiye sektörünün, dernek çatısı altında bir araya gelmesinin sesin duyurulması, taleplerin tek bir ağızdan dile getirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Dünyada online alışverişin ciddi bir yayılım gösterdiğini belirten Prof. Dr. Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu alanda dünyada çok büyük yapılar var. Bu yapıların sektördeki küçük oyuncuları etkileyeceği kesin. TÜKİD burada üyelerini yönlendirmek açısından önemli rol oynayacaktır. Küçük yapılar büyük yapıların karşısında fark yaratarak ayakta kalabilir. Ürünün özel, servisin kaliteli olması ve soruların netlik ile yanıtlanması gerekir. Siz bunları yaparsanız fark yaratırsınız. Farkı çok değişik şekilde de yaratabilirsiniz. Örneğin, kim derdi ki sadece tuvaletlerinin temizliği ile benzin istasyonlarının öne çıkabileceğini...” Öte yandan teknolojinin hızla geliştiğini anlatan Prof. Dr. Demirtaş, Türkiye’nin bu değişimden geri kalmaması için akademi ve sanayinin işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekti. 

Kurultayda gerçekleşen panelde Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hızaler ve Umur Kırtasiye Genel Müdürü Mehmet  Yılmaz kırtasiye sektörünün durumu ve geleceğine ilişkin yorumlarda bulundular.

‘DAR ALANDA KISA PASLAŞMALARIN DUAYENİYİZ’

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hızaler, Avrupa’daki online satış trendlerine paralel olarak, Türkiye’deki kırtasiye pazarında internetten satışın gelişmekte olduğunu ancak geleneksel satış kanallarının ağır bastığını söyledi. Ortalama 75 metrekarelik dükkanlarda binlerce çeşit ürün satıldığını belirten Hızaler, “Sektör olarak dar alanda kısa paslaşmaların duayeniyiz” dedi.

‘DEĞİŞİMİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ’

Umur Kırtasiye Genel Müdürü Mehmet Yılmaz ise, dünyanın teknoloji ve iş yapış modelleriyle hızlı bir değişim içinde olduğunu belirterek, “Bu hızlı değişim fırsatlar da içeriyor. Üretici, perakendeci, ithalatçı, ihracatçı olarak hepimiz hazırlıklı olmalıyız ve değişimi değerlendirmeliyiz” dedi. 

KURULTAYDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Dernek yönetimi ve 400’e yakın dernek üyesi kırtasiyecinin katılımıyla gerçekleştirilen kurultay,  kırtasiye sektörünün gelişimi, büyümesi ve mevcut durumunun değerlendirilmesi adına, sektörünün en önemli organizasyonu olarak dikkat çekiyor.

Sektöre ait tüm ürün bilgilerini tek çatı altında sunan Kırtasiye Bilgi Sistemi (KBS) uygulamasının daha da geliştirilerek, Android  V2.0 sürüme taşındığının bilgisi verildi. Yeni uygulama Ocak ayında sektörün hizmetine girecek.

21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı için yoğun çalışmalar gerçekleştirildiği belirtildi. 

Bu yıl Adel Kalemcilik’in altın sponsor, BİC, MAS ve Timon Mega gibi sektörünün önde gelen firmalarının gümüş sponsor olarak yer aldığı kurultay iki yılda bir düzenleniyor. 

Kırtasiye Kurultayı’nda katılımcılar arasında tavla turnuvası yapıldı. Turnuvayı kazanan katılımcıya kurultayın anlam ve önemini ifade eden logosunun yer aldığı tavla ve akıllı telefon hediye edildi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894