• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kırmızının Uykusu, Türkiye’yi Temsil Edecek

Kırmızının Uykusu, Türkiye’yi Temsil Edecek
Üsküdar Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema 3. sınıf öğrencisi Emre Çelik, çektiği kısa filmle art arda başarılara

Üsküdar Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema 3. sınıf öğrencisi Emre Çelik, çektiği kısa filmle art arda başarılara imza attı. “Kırmızının Uykusu” adlı filmi önce Adana Kısa Film Festivalinde, ardından TRT Geleceğin İletişimciler Yarışması Televizyon Yayıncılığı kategorisinde derece aldı. Çelik, filmiyle yurt dışında ülkemizi temsil edecek.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Emre Çelik, bölüm hocası Yrd. Doç. Dr. Can Diker danışmanlığında final ödevi için çektiği “Kırmızının Uykusu” adlı kısa filmiyle Türkiye’yi temsil edecek. “Kırmızının Uykusu”, bu yıl Fransa’da ve İtalya’da düzenlenecek film festivallerine kabul edildi.

BAŞLARKEN, KENDİMİ DENEMEK İSTİYORDUM

İkinci sınıfta kısa film çekmeye karar verdiğini ve sınıf arkadaşlarıyla bir ekip oluşturduğunu belirten Çelik; oyuncu ve mekan koordinasyonundan sonra senaryoyu hazırladıklarını söyledi. Senaryo sürecinin oldukça uzun sürdüğünü ve çekim aşamasında bazı aksilikler yaşadıklarını belirten Çelik, “Kırmızının Uykusu” filminin ilk kısa film projesi olduğunu söyledi. Daha önce hiç kısa film çekmediğini belirten Çelik, filme başlarken kendini denemek istediğini de ifade etti.

“Ekip oluştuktan sonra filmi çekmeye başladık, kısa film olmasına rağmen kurgu aşamasında iki ay gibi bir süre uğraştım” diyen Çelik, “Filmi çıkardıktan sonra bir şansımı deneyeyim dedim ve başvurulara başladım. Açıkçası festivallerle ilgili hiç bir bilgim yoktu, güzel olup olmadığına da karar veremiyordum. Zaten ilk filmim. Ben yine de filmimi Türkiye’de 20’ye yakın festivale gönderdim, iki festivalden geri dönüş alınca ise çok mutlu oldum” dedi.

FESTİVAL HAZİRAN AYINDA BAŞLAYACAK

Filminin ilk olarak Adana Film Festivali’nde finalist olduğunu söyleyen Çelik, ikinci başarıyı ise TRT’de elde ettiğini ifade etti. “ İkinci ödül aldığım haberi de beni çok mutlu etti. Ankara’da ödül aldıktan sonra yine festivaller açıklanmaya başladı. Daha sonra uzun bir süre boşluk oldu. Ben filmden ümidi kesmeye başladım, ‘Bir şey olmayacak’ derken iki hafta önce aldığım yeni bir mail ile yeni kapılar açıldı. Fransa’da Clermont Film Festivali’ne Türkiye’yi temsilen gönderdiğim film “Kırmızının Uykusu” festival kataloğunda Türkiye’yi temsilen bulunacaktı. Böylece Fransa’da Clermont Film Festivali’ne 15 film arasına girmeyi başardık. Bu festival 2-10 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Üç gün önce de İtalya'dan bir haber aldım. Orada da filmimiz festivale kabul edildi. 2018 Haziran ayında festival başlayacak” şeklinde konuştu.

FİLMİN İÇERİĞİNDE TÜKETİM TOPLUMUNU ELEŞTİRMEK İSTEDİK

Filmin içeriğinde tüketim toplumunu eleştirmek istediklerini dile getiren Çelik, “Ben kalabalık bir ortama girince insanların ne yaptıklarına bakarım ilk olarak telefonlarla mı oynuyorlar, sohbet mi ediyorlar bayağı gözlemlerim. Gözlemim şu ki insanlar genellikle telefonlarıyla oynuyorlar. Tüketim toplumu malum, bazı popüler restoran, kafeler doludur, vakitler buralarda geçirilir…” dedi.

EKİPLE ÇALIŞMAK, ORTAYA DAHA GÜZEL ŞEYLER ÇIKARIYOR

Bu işe sınıf arkadaşı Baki Kalma ile başladıklarını söyleyen Çelik, “Fikirimi ilk olarak arkadaşıma söyledim. Şöyle bir senaryo var olur mu diye sordum o da olur çekelim deyince başladık. Tek başıma güzel bir şey yapamayacağımı biliyordum. Çünkü ikinci bir göze her zaman ihtiyaç oluyor. Görmediğin şeyi o görebiliyor, hatayı yakalıyor… Ekiple çalışınca daha güzel şeyler çıkıyor ortaya. 1-2 gün bir evde buluşup orada kaldık senaryo üzerinde çalıştık. En son bitirdik senaryoyu ve çekim aşamasına geldik” dedi.

ŞAŞKINLIK VE SEVİNCİ AYNI ANDA YAŞIYORUM

Emre Çelik, başarısıyla ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Güzel bir duygu, bayağı güzel. Çok şaşırdım, beklemiyordum açıkçası. Şuan şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşıyorum.”  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894