• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kilo Vermekte Zorluk Yaşayanlar Dikkat

Kilo Vermekte Zorluk Yaşayanlar Dikkat
“Mucize Bilinçaltını Yönet” kitabının yazarı terapist ve bilinçaltı şartlandırma uzmanı

“Mucize Bilinçaltını Yönet” kitabının yazarı terapist ve bilinçaltı şartlandırma uzmanı Adil Maviş, 713 kişi üzerine yaptığı araştırmaya dayanarak kilo vermeye bünyenin direnç geliştirebileceğini ve bu direncin temelinde zihnin düşünce aşamasında kilo vermek için gereğinden fazla düşünerek kendini kilitlediğini ve bunun da kilo vermeyi zorlaştırdığını tespit etti. 

Yapılan diyetlerin sağlıklı beslenme ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için yapılması gerektiğini kilo verme düşüncesi ile yapıldığında zihnin kiloyu vermeye direndiğini ve bunun olumsuz sonuçlarının kaygı bozukluğu, yetersizlik ve başarısızlık duygusu, güvensizlik ve değersizlik inancıyla sonuçlandığını söyledi.  Maviş, kilo problemi yaşayanların duygusal ve zihinsel faktörleri dikkate almaları halinde daha kolay kilo verebileceğini özellikle obez sınırlarına gelmiş ve diyet yapanların ve mide ameliyatı olmayı düşünenlerin önce beyinlerini şartlandıracak “hipnoterapi ve bilinçaltı şartlandırma tekniklerinden” yararlanması gerektiğini söyledi.

KİLO PROBLEMİ HİPNOTERAPİ İLE ÇÖZÜLÜR

Kilo almanın da verememenin de bilinçaltındaki negatif altyapıların sebep olduğunu dile getiren uzman Adil Maviş, günümüzde bu soruna hipnoterapi yöntemlerinden yararlanarak rahatlıkla müdahale edilebildiğinin altını çizdi. Maviş, “Bilinçaltı düzene koyulmadan kilo sorunlarının önüne geçebilmek oldukça güçtür. Bilinçaltında kilo probleminin üstesinden gelebilmek için yeme dürtülerinin kodlandığı bilinçaltı şartlanmışlıkların değiştirilmesi gerekir. Kişi ihtiyacından fazla kalori alıyorsa  psikolojik ve duygusal nedenleri olabileceği göz ardı edilmemelidir. Öncelikle bu nedenleri tespit edip onları ortadan kaldırmalıyız. Hipnoz yöntemi bir şartlandırma aracı olarak zihnin arka bahçesi olan bilinçaltına iniliyor ve yeme dürtüsüne neden olan mekanizmayı bir tür resetliyor. Siz bunu yapmadan kısıtlamaya ve zorlamaya dayalı bir yeme programı uygularsanız kişinin zihni konfor ve özgürlük alanına bir saldırı olarak kabul edecek ve kendini koruma içgüdüsü ile bir tür bünyede iç savaş başlayacaktır” diye konuştu. 

YEMEK SORUNLARDAN KAÇIŞ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Psikolojik sorunlar sonucunda yemek yeme isteğinin oldukça fazlalaştığına dikkat çeken Adil Maviş, sözlerine şöyle devam etti, “Yemek yeme alışkanlığı sorunlardan kaçış olarak görülüyor. Kişilerin ruh sağlığında bozulmalar olması kilo almayı da beraberinde getiriyor. Bunun dışında Stres, alışkanlıklar, inançlar, korkular ve öğrenilmiş çaresizlik gibi etmenler de kilo almanın başlıca sebepleri olabiliyor. Fiziksel rahatsızlıklar da kilo almayı etkileyebiliyor. İster psikolojik ister fiziksel nedenler olsun bilinçaltına yerleşmiş ve kilo aldıran sorunları deşifre edip ancak zihninizin negatif şartlanmalarını bozup yeniden programlayarak kalıcı bir şekilde düzene koyabilirsiniz. Üstelik bunun için ameliyat olmanıza, zorlayıcı diyetler yapmanıza ve bünyeye farklı etkileri olabilecek ilaç ve takviyelere ihtiyacınız da olmayacak”

HİPNOTERAPİ NASIL BİR ÇÖZÜM SAĞLIYOR?

ABD’de 1956 yılından beri tedavi aracı olarak kabul edilen hipnoterapi Türkiye’de tamamlayıcı Tıp kapsamında bazı üniversite hastanelerinde hipnoz poliklinikleri açılarak uygulanmaya başladı. Ayrıca bu alanda bağımsız çalışan pek çok terapist halen Türkiye’nin pek çok ilinde hizmet verebiliyor. Adil Maviş, "Çözümleri tespit ederken zihnin uyanık halinden farklı bir alanı daha olduğunu önce kişileri bilinçlendirerek hazırlıyoruz sonra kişilere kendi bilinçaltı ile nasıl çalışabileceğini öğretiyoruz. Kısa süre içinde kişi bildiği ama hayata geçiremediği konularda verdiği kararları içgüdüsel olarak uygulayabilecek duruma geliyor. Kişiye ‘ekmek tüketme, şekeri kes, yeme miktarını azalt, spor yap’ gibi komutlar vermek artık işe yaramıyor. Sorun bilgide değil bilgilerin uygulanabilmesinde ve uygulayamayan kişi bir süre sonra umudunu yitiriyor kendisinde bir sorun olduğunu düşünmeye ve yaptıkları kadar yapacakları da işe yaramayacak duygusuna kapılıyor. Alışkanlıkları değiştirmek gerçekten kolay değil kişinin bilinçaltında yer etmiş olan bu alışkanlıkların değiştirilmesi ve yerine yenilerinin kodlanması süresince kişinin aldığı psikolojik destek sadece kilo vermeye değil kişinin kendine güveninin gelmesi ve yaşam kalitesini arttırmak için adeta size yeni bir hayat sunuyor. Bu yöntem ile kişi kilo verirken aç kalmadığı gibi stres, öfke gibi duygularından arınmış bir şekilde amacına ulaşıyor” şeklinde konuştu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894