• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kestanepazarı Hafızları, Vatan Muhafızlarını Yâd Etti

Kestanepazarı Hafızları, Vatan Muhafızlarını Yâd Etti
Kestanepazarı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 57 öğrenciye, İzmir Hisar Camii’nde muhteşem bir merasim yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri için dualar edildi.

KESTANEPAZARI HAFIZLARI, VATAN MUHAFIZLARINI YÂD ETTİ

Kestanepazarı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 57 öğrenciye, İzmir Hisar Camii’nde muhteşem bir merasim yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri için dualar edildi.

Ünlü hafızların Kur’an ziyafeti sunduğu merasimde hafızlığını tamamlayan 57 öğrenci de gruplar halinde Kur’an tilavet ederek sahnedeki yerini aldı. Hafız öğrenciler televizyondan canlı olarak da yayınlanan merasimi izleyen aileleri ve yakınları başta olmak üzere davetlilere ve ekran başındaki milyonlara duygu dolu anlar yaşattı.

Reisü´l Kurra Vekili, İstanbul Yıldırım Bayazıt Camii İmam-Hatibi Mustafa Demirkan´ın gözetiminde gerçekleşen programda, Kestanepazarı mezunu hafızların yanı sıra, ülkemizin önde gelen kurra hafızları da Kur’an ziyafeti sundu.

Programda konuşan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, 70 yıl önce kurulan Kestanepazar’nın bugüne kadar binlerce hafız ve ilim adamı yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.

Kestanepazarı’nın devlet kurumlarıyla müşterek hareket ederek bir ayağı Diyanet İşleri Başkanlığı’na, bir ayağı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmetleriyle bugünlere geldiğini belirten Dayhan, derneğin bugün 700’e yakın talebesiyle çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Dayhan, “Bizleri bugünlere getiren Allah’a şükrederken bizden yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İzmir Valimize, Diyanet İşleri Başkanlığına, Milli Eğitim Teşkilatına, bizleri yalnız bırakmayan İzmirli ve tüm Türkiye’den yardım gönderen hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bunlar sizin hizmetiniz, bunlar sizin gayretinizle, yardımlarınızla oluyor” dedi.

“BÜYÜK MİRASA SAHİP ÇIKACAĞINIZA İNANCIMIZ TAMDIR”

Kur’an’ın iniş ve okunuş amacı doğru anlaşılmaz ise ilahi mesajdan yararlanmanın neredeyse imkânsız hale geleceğini ifade eden İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, “Kur’an’ın iniş ve okunuş amacını doğru anlamak için vahyin ilk muhatabına yani Peygamber Efendimize bakmak yeterlidir. Her konuda olduğu gibi müminin Kur’an ile ilişkisi konusunda da en güzel örnek Allah Rasulü (sav) Efendimizdir” diye konuştu.

Muslu, hafızlara hitaben; “Vahiyle gelen bilginin muhafazası ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir vazifeyi üstlenmiş bulunmaktasınız. Bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğinize ve bu büyük mirasa sahip çıkacağınıza inancımız tamdır. Sizlerden beklentimiz ilme talip olmanızdır. Çıktığınız bu ilim yolculuğunda Allah yar ve yardımcınız olsun. ‘Rabbim ilmimi artır’ duası dilinizden düşmesin. Ahlakınız Kur’an, kılavuzunuz Peygamber Efendimizin sünneti olsun. Cenabı Hak hepimizi buna muvaffak kılsın” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İzmir'de 2016 yılında 94'ü erkek olmak üzere toplam 142 öğrencinin hafızlık belgelerini almaya hak kazandığını belirterek; “Bu hafızlarımızdan 57’si şuan huzurlarınızdadır. Yüce Allah’ın ezeli ve ebedi sözü Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen genç hafızlarımızı, anne ve babalarını onları yetiştiren hocalarını maddi ve manevi her türlü desteği esirgemeyen kurs ve dernek yöneticilerini, kısaca emeği geçen herkesi kutluyor ve şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

YARIM ASRI AŞMIŞ BİR HİZMET KERVANI

57 hafızın çok uzaklarda başlayan bir yolculuğun 2016 temsilcileri olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, “Hira Nur mağarasında başladı, Darü’l-Erkam’da yeşerdi, Suffe’de gelişti ve Cumhuriyet dönemine kadar bütün asırlarda Kur’an ilimleri bütün Müslümanları ihya etmeye, aydınlatmaya devam etti.

Kestanepazarı Kur’an Kursları’nın temelinin 1945 yılında Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocaefendi tarafından atıldığını belirten Albayrak, “Yarım asrı aşmış, bir asra yürüyen Kestanepazarı da bu güzel hayırlı hizmetin kervanıdır” dedi.

“HAYATTAKİ EN ÖNEMLİ VE TEK HAZİNE”

Kur’an’a uygun bir hayat sürülmesini Allah’tan niyaz eden İzmir Valisi Erol Ayyıldız şunları söyledi: “Hafızlarımıza, onların hocalarına, ebeveynlerine, böyle merasimleri tertip eden ve bunlara vesile olan Kestanepazarı Kur’an Kursumuza, onun değerli idarecilerine, hocalarına ve buna omuz vermiş kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Vali Ayyıldız, Kur’an’ı doğru ve güzel okumanın yanında, mesajlarından yaralanarak hayatımıza geçirmenin de hayattaki en önemli ve tek hazine olduğunu belirtti.

Programın sonunda 15 Temmuz şehit ve gazileri için dualar edildi. İstanbul Beyazıt Camii İmam Hatibi Mustafa Demirkan’ın duasına, camide bulunan yüzlerce kişinin yanı sıra, ekranlardan programı takip eden on binler de âmin dedi.

Duanın ardından hafızlara, misafir konuşmacılara ve okuyuculara; Kestanepazarı tarafından hazırlanmış olan mezuniyet, onur ve şükran belgeleri takdim edildi. Hafızlara ve hafızlık hocalarına Kestanepazarı tarafından birer çeyrek altın hediye edildi.

İzmir Valiliği, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de hafızlara hediyeler takdim etti.

Program sonunda misafirlere ikramlar dağıtıldı./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894