• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kardeş Şehir Konispol'den İlk Ziyaret

Kardeş Şehir Konispol'den İlk Ziyaret
Afyonkarahisar Belediyesi'nin kısa bir süre önce kardeş şehir olduğu Arnavutluk'un Konispol Belediyesi, Afyonkarahisar'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin kısa bir süre önce kardeş şehir olduğu Arnavutluk'un Konispol Belediyesi, Afyonkarahisar'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Konispol Belediye Başkanı Shuajp Beqiri başkanlığında gerçekleşen ziyarete, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Belediye Başkanı Shuajp Beqiri'nin eşi Zanetta Beqiri ve Konispol Belediye Meclisi Üyeleri; Shkelmin Sherro ile Vojsava Sherro katıldı.

Konispol heyetini başkanlık makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendilerini Afyonkarahisar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kardeş şehir ilişkilerinin görüşüldüğü ziyarette, Başkan Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban ile Belediye Meclis Üyeleri; Haydar Kaya, Şükrü Genelioğlu ve Mahmut Karcı da hazır bulundu. Ziyaretin ardından, Belediye hizmet binası girişinde, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Konispol Belediyesi'ne hibe edilen cenaze yıkama ve nakil aracının sembolik olarak anahtar teslimi yapıldı.

"ARNAVUTLUK'A HAYIRLI OLSUN"

Daha önce Arnavutluk'un Tiran kentine gerçekleştirdiği bir ziyarette Müslümanlar için vefat ettiklerinde yıkama için gasilhanenin olmadığını öğrendiklerini belirten Başkan Çoban, "Biz hemen orada bir gasil hane yapılması için gerekli parayı gönderdik. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği tarafından bize hibe edilen bir cenaze yıkama aracımız vardı. Bizde evin önünde cenaze yıkama geleneği olmadığı için böyle bir araca ihtiyacımız yoktu. O yüzden İçişleri Bakanlığı'na izin için başvurduk ve aracın Arnavutluk'a gönderilerek Alsar Vakfı'na hibe edilmesini istedik. TİKA ile de görüştük, onlar da bu aracın Türkiye'de gümrüklenmesini ve Tiran'a kadar naklinin yapılarak Alsar Vakfına teslim edilmesini üstlendi. Biz şimdi burada sembolik olarak aracın anahtarını teslim ediyoruz. Ama aracın asıl teslimi TİKA vasıtasıyla en geç önümüzdeki ay içersinde yapılacak. Afyon halkı adına bu bağışı yapıyoruz. Her zaman destekleri ve dualarıyla bizleri yalnız bırakmayan Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyor ve bu aracın Arnavutluk halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"KISA SÜREDE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK"

Cenaze yıkama ve nakil aracının anahtarını teslim alan Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ise Başkan Çoban'la ilk kez 14 Temmuz'da tanıştıklarını ve o tarihten bugüne iki ülke arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmek için çok önemli işlere imza attıklarını söyledi. Bu işbirliğinin Arnavutluk'taki diğer şehirlere örnek olmasının dileyen Mehdi Gurra, ayrıca bu bağış vasıtasıyla Arnavutluk'ta gasilhane kültürünün ve cenaze yıkama usulünün oluşması temennisinde bulundu. Başkan Çoban'a teşekkür eden Konispol Belediye Başkanı Shuajp Beqiri de Afyonkarahisar ile kardeşi şehir olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Osmanlı döneminde 500 yıl birlikte yaşamış iki ki ülke halkı arasında kadim bir dostluk olduğunu kaydeden Başkan Beqiri, kardeş şehir ilişkilerinde bu kadim dostluğu yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.  

KONİSPOL'UN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Araç tesliminin ardından Başkanlık Toplantı Salonu'nda, içmesuyu ile ilgili ciddi sorunlar yaşayan Konispol'da Afyonkarahisar Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Yine Konispol'da Osmanlı döneminden kalma eserlerin restorasyonu ve bir cami projesinin hazırlanması için daha önce bu kente bir inceleme ziyareti gerçekleştiren Etüd Proje Müdürlüğü de hazırladıkları projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye personelinden oluşan bir heyetle birilikte 15-18 Eylül tarihleri arasında Konispol kentine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, kendilerinden talep edilen eğitimle ilgili ihtiyaçların da karşılandığı belirtildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894