• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Karakuzu Köylü Pazarı Hızla İlerliyor

Karakuzu Köylü Pazarı Hızla İlerliyor
Aliağa Belediyesi’nin, Karakuzu Mahallesi’ndeki üreticilerin yöresel ürünlerini tanıtarak satışa sunması, üreticilerin vatandaşla buluşması ve mahallenin turizmden gelir sağlaması amacıyla hayata geçirdiği Karakuzu Köylü Pazarı’nda çalışmalar tüm hızıyla

Karakuzu Köylü Pazarı Hızla İlerliyor

Doğal, Yöresel ve Sağlıklı Ürünler Satışa Sunulacak

Aliağa Belediyesi, Üretici ve Tüketiciyi Köylü Pazarı’nda Buluşturacak

Aliağa Belediyesi’nin, Karakuzu Mahallesi’ndeki üreticilerin yöresel ürünlerini tanıtarak satışa sunması, üreticilerin vatandaşla buluşması ve mahallenin turizmden gelir sağlaması amacıyla hayata geçirdiği Karakuzu Köylü Pazarı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.   

İzmir- Manisa yolu üzerinde bulunan Karakuzu Mahallesi’nde üreticilerin doğal, yöresel ve sağlıklı ürünlerini satışa sunabilecekleri Köylü Pazarı projesi hızla ilerliyor. Mahalle girişinde 500 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen projede satış alanlarının iskeleti tamamlandı. Satış yapan üreticiler ile alışveriş yapan vatandaşların yağmur, güneş gibi dış koşullardan etkilenmemesi için çatı kaplamasının montajı yapıldı. 

Vatandaşların alışveriş dışında Pazar alanında ve köy içinde vakit geçirebilmeleri için proje alanında ahşap oturma ve dinlenme alanları da oluşturuluyor. Bu sayede vatandaşlar bir yandan doğal ve yöresel ürünlere kolay bir şekilde ulaşma imkanı yakalarken bir taraftan da köy içinde gezinti yapma fırsatı bulacak.

PROJE ŞEFİ YAĞMUR ZENGİN: “MİNİ BİR ÇARŞI HAVASI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Karakuzu Köylü Pazarı’nda üreticilerin yöresel ve doğal ürünleri ile tüketiciyi bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Aliağa Belediyesi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Çalışmalar kapsamında pazarımızın iskeletini tamamladık. Üretici ve tüketicilerimizin iklim koşullarından fazla etkilenmemesi için çatı kaplamamızı yaptık. Önümüzdeki günlerde tezgahlarımız ile ahşap banklarımızın montajını yapacağız. 500 metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirdiğimiz pazarımızın yol üzeri gelip geçilen bir yer olmaması için mini bir çarşı havası vermeye çalışıyoruz. Pazarımızı kısa bir sürede tamamlayarak üreticilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.   

MUHTAR MEHMET YAMANER, “KISA BİR SÜRE İÇİNDE ÜRETİCİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAK”
Karakuzu Mahalle sakinlerinin doğal ve yöresel ürün yetiştiriciliğine önem verdiğini ifade eden Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner, “Mahallemiz Aliağa merkez ile Manisa arasında bağlantısını sağlıyor. Bu nedenle hafta içi ve hafta sonları trafik akışı yoğun olabiliyor. Mahallemizde ikamet eden özellikle kadın üreticilerimiz ev ekonomilerine katkı sağlamak için yöresel ve doğal ürünlerini yol kenarına koydukları tezgahlarda pazarlıyorlardı. Ürün satışlarını daha estetik ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirmek için Aliağa Belediyesi’nden mahalle girişine köy pazarı yapılması talebinde bulunduk. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, talebimize sıcak baktı ve mahalle girişinde köy pazarı için çalışma başlatıldı. Çalışmalar şuan da devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içinde üreticilerimizin hizmetinde olacak. Mahallemizde yaptığı çalışmalardan ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyoruz” dedi.  

// EGE BASIN GRUBU

1-karakuzu-koylu-pazari-hizla-ilerliyor.jpg5-karakuzu-koylu-pazari-hizla-ilerliyor.jpg6-karakuzu-koylu-pazari-hizla-ilerliyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894