• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Karabağ’dan Disk’e Ziyaret

Karabağ’dan Disk’e Ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Karabağ, “Belediye olarak imzaladığımız sözleşmelerin tüm yükümlülüklerini yerine getiriyoruz. Sözlerimizi tutuyoruz. İşçilerin tüm haklarını zamanında veriyoruz” dedi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bayraklı Belediyesinde ilkleri gerçekleştirdik. Taşeronda ve belediye şirketinde örgütsüz işçi kalmadı. Temizlik işlerinde dahil olmak üzere toplu sözleşme yapan tek belediyemiz. Bu anlamda Hasan Başkan’ın sendika ve sendikal harekete bakışından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Başkan Karabağ, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve şube başkanları tarafından karşılandı. Bu sırada işçiler, “devrimci başkan” sloganı attı. Burada bir konuşma yapan Karabağ, mevcut sistemde ilçe belediyelerin şubeye dönüştürüldüğünü, her şeyin merkeze bağlı bir sisteme geçirilmek istendiğini belirterek, “Yerel yönetimleri de emir komuta içine almak istiyorlar. Önümüzde zor bir süreç var. Mücadele edilmesi gerekiyor. Bu da sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, aynı çizgideki partilerin ve görüşlerin tek başına yapacağı işler değil. O bakımdan demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor” dedi.

İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN TERCİHİ DİSK OLDU

İktidarın belli sendikalarla yol yürüdüğünü hatırlatan Başkan Karabağ, “Demokrasi mücadelesinde birlikte olmamız gerek. Sivil toplum örgütlerini de seçmemiz gerekiyor. DİSK’le gönül bağımız olduğunu her zaman söyleriz. Kimseden de çekindiğimiz yok. Çünkü biz belediye başkanı olarak holding patronu değiliz. Şirket sahibi bir işverende değiliz. Sonuçta seçimle gelmiş siyasiyiz. Siyasi görüşlerimizi de söylemek durumundayız. Sendikalarla ilgili görüşlerimizi de söyleme ve gerekirse de tavır almak durumundayız. Bunu yapmazsak işte yarım yamalak bir demokrasiyle ülkenin nereye geldiğini görüyoruz. Biz anlayış olarak DİSK’le yol yürümeyi kendimize hedef seçtik. Bu konuda tercihi de işçi arkadaşlarımıza bıraktık” dedi.  

TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

Başkan Karabağ, belediyenin sözleşmelerdeki yükümlülüklerini yerine getirdiğini, işçilerin tüm haklarını zamanında verdiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlamda sıkıntısız giden belediyelerden birisiyiz. Gelirlerimizin azlığına rağmen elimizden geleni yapıyoruz.  Onun için işverenler beklesin işçiler, çalışanlar alsın diyoruz. İşverenler bekleyebilir, çalışanlar bekleyemez. Çünkü maaş bekleyen insanın halini biz biliriz. Hayatımızı sürdürmenin, ailemizi geçindirmenin dışında en büyük sıkıntı Türkiye’deki demokrasi meselesi. Bu anlamda mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu Anayasanın bize verdiği haklar doğrultusunda sonuna kadar zorlayacağız. Bu süreci halkın iktidarıyla noktalamamız gerekiyor. Başka yolu yok. Yoksa ülke karanlığa doğru adım adım gidiyor. Biz doğru bildiğimiz yolda gideceğiz. Omuz omuza mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizinle birlikte olduğum için son derece memnunum” dedi. 

SÖZLEŞME YAPAN TEK BELEDİYE!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, Bayraklı Belediyesi’nde tüm çalışanların sendikalı olduğunu söyledi. Sarı, “Bayraklı Belediyesinde ilkleri gerçekleştirdik. Hiç örgütsüz işçi kalmadı. 62 E kapsamına giren temizlik işlerinde dahil olmak üzere toplu sözleşme yapan tek belediyemiz. Bu anlamda Hasan Başkanın sendika ve sendikal harekete bakışından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.  Hükümetin “taşerona kadro” adı altında özel sözleşmeli personel düzenini getirmeye çalıştığını belirten Memiş, bu duruma tepki göstermek adına meydanlara çıkacaklarını belirtti.

Karabağ, Sarı’ya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 4 bin kişinin oluşturduğu kalpaklı Atatürk portresini hediye etti. Bayraklı Belediyesi’nden emekli olacak işçiler için de pasta kesildi./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894