• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır

Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır
Herkesin bildiği ve gördüğü, korku filmi gibi izlediği, belki yüzlerce yıldır süren kadına şiddet, çocuklara istismar

Herkesin bildiği ve gördüğü, korku filmi gibi izlediği, belki yüzlerce yıldır süren kadına şiddet, çocuklara istismar olayları toplumların en önemli sorunlarının başında geliyor. Daha da kötüsü, günlük kaygılarla uğraşılırken bu tür olayların sıradanlaşması tehlikesi baş gösteriyor. Haberlerde bu olayların sadece “sayı” üzerinden değerlendirilmesi de, insani boyutunu arka plana itiyor. Olaylardan yola çıkılarak filmler yapılıyor, kitaplar yazılıyor, felsefeciler, eğitimciler, psikologlar çalışmalar yapıyor ama şiddet ve istismar durmuyor hatta artıyor. 

Sorunun önemini bir kez daha dile getirmekle yetinmeyerek, çözümü için yola çıkan Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şube Başkanı Songül Gök, “Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır” konulu çalıştayın gerçekleşmesini sağladı. Siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerini, kamu kurumlarının yetkililerini, akademisyenleri, yerel yöneticileri, gazetecileri ve hukukçuları bir araya getiren ve iki gün süren çalıştaydan çıkan sonuçlar, şiddet ve istismarın korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, daha etkin ve somut çalışmalar yapılması konusunda birleştiler. Bu konuda devletin yanı sıra tüm kurumların ve hatta bireylerin de çaba göstermelerinin şart olduğunu belirlediler. Detaylı bir rapor olarak hazırlanacak çalıştayın notları bile, sorunun ne derece vahim olduğunu ortaya çıkardı.

Çözüm için ortaklaşa mücadelenin şart olduğunu belirten Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şube Başkanı Songül Gök, “Farkındalık arttıkça cesaret de artıyor, sadece kadınların mücadelesi yetmiyor, erkekler de farkında olmalı. Bu amaçla; sosyal medya etkin kullanılmalı. Hizmetiçi eğitimler interaktif olmalı. Kurumlar arası İşbirliği yapılmalı. Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri hobi olmaktan çıkarılmalı. Kanunlardaki cinsiyete dayalı ögeler değiştirilmeli. Yasal değişimlerin takipçisi olunmalı. İlkokuldan itibaren bireyler eşitlikçi cinsiyet ile yetiştirilmeli. Kadın insan hakları eğitimleri yaygınlaştırılmalı. Halk eğitim merkezlerinde kurslar verilmeli. Kamu personeli cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusunda eğitilmeli. Rehabilitasyon hizmetlerine yönelik alt yapı olmalı. Sadece şiddet görene değil şiddeti uygulayan da eğitimden geçirilmeli. İşverenlere (Ticaret odası ve sanayi odaları işbirliği ile) eğitimler verilmeli. Bildirimler konusunda toplumsal farkındalık yaratılmalı bilinç arttırılmalı. 3. sayfa haberleri ve görseller azaltılmalı. Filmler şiddeti kanıksatıyor, şiddet reyting kaygısı ile sunuluyor.  Mağdur daha suçlu konumda görünebiliyor. Cezalar şikayete bağlı olmamalı. Yerel yönetimlerin bu konuda farkındalık yaratacak etkinlikler ve uygulamalar yapmaları gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi müfredata eğitim almalı. Kurumların koordinasyonları arttırılmalı,  STKl’arın da olduğu kurullar oluşturulmalı. ŞÖNİM’ler kuruldu ama ne yapıldığı belli değil. Kadınların istihdamı ve ekonomik özgürlüğü sağlanmalı. Yapılan etkinlikler ve faaliyetler duyurulmalı” dedi.

Çalıştaya; E.Ü. Prof. Dr. Aynur Uysal, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timur Demirbaş, Dr. Candide Şentürk, İzmir Tabip Odası’ndan Prof. Dr. Serpil Salacin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Katip Çelebi Üniversitesi'nden Doç. Leyla Baysan Arabacı, İzmir Barosu’ndan Av. İlke Erol, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nden Saadet Özkan ve Yücel Ceylan panelist olarak katılırken acil önlemler alınması konusunda birleştiler. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894