• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Kaçağın Yıllık Vergi Boyutu 5 Milyar Lira

Kaçağın Yıllık Vergi Boyutu 5 Milyar Lira
İki milyon esnafın temsilcisi konumunda olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu; kaçak sigara ile mücadeleyi ana sorumlulukları ve öncelikli hedefleri arasına aldı.

İki milyon esnafın temsilcisi konumunda olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu; kaçak sigara ile mücadeleyi ana sorumlulukları ve öncelikli hedefleri arasına aldı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, suç örgütlerini finanse eden, ekonomiyi milyarlarca liralık zarara uğratan ve dürüst esnafın gelirine darbe vuran kaçakçılığa ve kaçak ürüne karşı düzenlenen 2.TESK Çalıştayı’nda uyarılarda bulundu.

“KAÇAK, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BESLİYOR”
Kaçak sigara ticaretinin terör örgütlerine finans sağlama boyutuna dikkat çeken Bendevi Palandöken, “Kaçakçılık ve kaçak ürünlerle ilgili Hükümetimiz çok ciddi adımlar atıyor, yaptırımlar getiriyor. Araştırma sonuçlarına göre; 2010 yılı sonunda kaçak sigara yüzde 20’ye çıkmıştır. 2015 yılında ise iniş eğilimine giren kaçak sigara oranı maalesef halen yüzde 11-13 seviyesindedir. Hala Avrupa Birliği ortalamasından yüksek kalan kaçak oranı nedeniyle devletimiz yıllık yaklaşık 5 milyar liralık vergi kaybı yaşamaktadır. Söz konusu rakamla bir kişiye iş yaratma ortalama maliyeti 250 bin liradan yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağı iş kurulur. Bölgesel bazda 3 bin 500 yataklı 2 sağlık kampüsü yapılır” dedi.

“TÜRKİYE SİGARA KAÇAKÇILARININ HEDEFİNDE”
Türkiye’nin çevresindeki komşu ülkelerin sınırlarını kontrol edememesi sigara kaçakçılarının işlerini kolaylaştırdığını vurgulayan Palandöken, “Güvenlik güçlerimizin yaptığı 15 operasyonda piyasa değeri 87 milyon 974 bin lirayı geçen 10 milyon 804 bin paket kaçak sigara yakaladı. Kaçak sigara ile mücadelede Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız müthiş bir mesafe kaydetti. Fakat gösteriyor ki, Türkiye hala sigara kaçakçılarının hedefinde. Güneydoğu illerinde yoğun bir şekilde satılan kaçak sigara, Batı illerine de gönderilmektedir. Sokakta kapımızın önünde tablada satılan her bir kaçak ürünün terör örgütlerine menfaat sağlamakta olduğunu bilmemiz gerekir. Bu yasadışı/kayıtdışı gelirlerle kamu düzeni bozuluyor. Dürüst esnaf iş yapamaz hale geldi. Vatandaşımızın güven içinde, gönül rahatlığı ile alışveriş yapması için esnafın dükkanlarına astığı Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Belgesi çok önemli. TAPDK ilgili meslek odaları ile işbirliği yapmalıdır. Eğitim Çalıştayımızda konuşulan konuların başında TAPDK Belgesini yine odalarımız tarafından verilmesi oldu. Kayıtdışılıkla mücadele için belge şart.  Kalıcı başarı için vatandaşımızın da hem sağlığına hem de ülke huzuruna katkı sağlamak için destek vermesi gerekli. Kaçak ihbarı için 136’yı çekinmeden arayın” / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894