• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Japonya’da İzmir Rüzgârı Esti

Japonya’da İzmir Rüzgârı Esti
Japonya’da İzmir Rüzgârı Esti

2017 yılı Mayıs ayında Site Selection dergisi tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi bölgesel yatırım tanıtım kurumları seçilen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Japonya’nın Tokyo ve Kyoto şehirlerinde Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi (UNIDO ITPO Tokyo) ve Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) işbirliğiyle yatırım tanıtım turu düzenledi.
Yatırım tanıtım turu kapsamında İZKA tarafından hazırlanan yatırım tanıtım stratejisi çerçevesinde yenilenebilir enerji sektörü ile bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren, ve İzmir’e yatırım yapma potansiyeli bulunan global firmalara ziyaretlerde bulunularak İzmir’in yatırım ortamı ve İzmir’in yatırımcıya sunduğu fırsatlar anlatıldı.

Yatırım tanıtım turu kapsamında ikili görüşmelerin yanısıra, Tokyo’da İZKA, UNIDO ve JCCME’nin işbirliği ile İzmir’de yatırım olanakları ile ilgili bir seminer düzenlendi. Açılış konuşmalarını UNIDO Tokyo Direktörü Ferda Gelegen ve Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mete Özbalaban’ın yaptığı seminer İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı H. Gökhan Elüstün, ESBAŞ Pazarlama ve Leasing Müdürü Göktürk Altınbaş, Yanmar Holding Türkiye Temsilcisi M.Kemal Erdoğan, JCCME Direktörü Akio Nakanishi ve JETRO İstanbul Başkanı Yasuyiki Murahashi’nin konuşmaları ile devam etti.

Yaklaşık 100 Japon firma temsilcisinin katılım sağladığı seminerde İzmir ile ilgili genel bilgiler ile İzmir’deki yatırım fırsatları,  devlet teşvikleri, serbest bölgenin vergi avantajları, ve Türk-Japon ekonomik ve kültürel ilişkileri gibi konular ile ilgili sunumlar ve konuşmalar gerçekleştirildi.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nazlı Kayı yatırım tanıtım turu ile ilgili “Yıllık ciroları ortalama 100 milyar dolar olan altı global Japon firmasının üst düzey temsilcisine İzmir’in sunduğu fırsatları anlattık. Görüşmelerimizde bu firmaların İzmir hakkında çok olumlu görüşlere sahip olduğunu ve önümüzdeki dönemde çeşitli yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini öğrendik. Japonya’ya 2012 yılından bu yana yatırım tanıtım turları organize ediyoruz. Gün geçtikçe Japonya’da İzmir ile ilgili farkındalık ve Japon firmaların İzmir’e olan ilgileri gözle görülür bir şekilde artış gösteriyor. İzmir’de hâlihazırda yatırımı bulunan Japon firmaların varlığı ve bu firmaların sayısının gün geçtikçe artması da bu durumun sonucu olarak ortaya çıkıyor. İZKA olarak gelecekte daha çok Japon firmasının İzmir’e yatırım yaparak, gerek istihdam gerekse teknoloji transferi açısından İzmir’in gelişimini destekleyeceğine olan inancımız tam” şeklinde konuştu. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894