• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi 44 Arsasını Daha Satışa Çıkarıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi 44 Arsasını Daha Satışa Çıkarıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin bugüne dek yüzden fazla arsasını satarak 10 milyon liranın üzerinde gelir elde ettiğini açıkladı.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINA MI SAPLANDI?
İzmir Büyükşehir Belediyesi 44 arsasını daha satışa çıkarıyor. Satış kararına tepki gösteren AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin daha son 4 ay içerisinde yüze yakın kamu malını sattığını hatırlatarak, "Bir kuruşluk mal satmadık" diyerek övünen Sayın Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi 21 Mart tarihinde Buca'da mülkiyeti kendisine ait 44 ayrı belediye arsasını ihaleyle satışa çıkardı. Tınaztepe Mahallesi'nde yer alan belediyeye ait kamu taşınmazlarının satışını gündeme taşıyan AK Parti'li Bilal Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.

44 ARSAYI DAHA SATACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin bugüne dek yüzden fazla arsasını satarak 10 milyon liranın üzerinde gelir elde ettiğini açıkladı. Buca'da üst üste gelen satış kararlarını gündeme taşıyan AK Parti'li Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'na kamuya ait taşınmazların elden çıkartılmasının gerekçelerini İzmirliler adına sordu. Kocaoğlu'na "Bir kuruşluk mal satmadık" şeklindeki sözlerini hatırlatan Doğan, "Mal satmamakla övünen Sayın Kocaoğlu'na sormak istiyoruz, acaba ne oldu da bu kararınızdan vazgeçtiniz? Yangından mal kaçırır gibi aceleyle gelen bu satışların ardındaki gerekçe nedir? Mal satmayıp kamulaştırmakla övünen Büyükşehir Belediyesi bu satışları nasıl açıklayacaktır? Satılan arsa sayısı yüzü aştı, elde edilen gelir ise on milyon lirayı geçti. Alınan onca yüksek kredi notuna karşın, belediye mali darboğaza mı girdi? Merak ediyoruz, bu neyin borcudur? Her fırsatta "Borcumuz yok" diyerek övünen Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bor batağına mı sürüklemektedir? Ne aldınız da, ne hizmet yaptınız da, hangi proje için kredi çektiniz de şimdi arsa satıp para denkleştirmeye çalışıyorsunuz? Buradan elde edilen gelirle ne yapılması, nasıl bir hizmet üretilmesi hedeflenmektedir? İzmir halkı adına soruyoruz, bu paralarla ne yapıyorsunuz? Yoksa personel maaşı ve cari giderleri ödemek için kamu mallarını satacak hale mi geldiniz? Belediyenin mali yapısında ne gibi bir sıkıntı var. Bugüne dek Buca ilçesine ürettiğiniz elle tutulur bir hizmet yokken, yaptığınız yapacağınız da ilçedeki arsaları satmak mıdır? Diye sorarken ayrıca “Bu arsaları satmak yerine ya Buca Belediyesine ya da kamu kurumlarına devrini gerçekleştirin” önerisinde bulundu.

"HESABINI VERMEK ZORUNDA"
Doğan açıklamasında 21 Mart'ta yapılacak ihalede 44 ayrı taşınmazın satışından yaklaşık olarak 400 bin lira gelir elde edileceğini belirterek, "Arsa satıp hizmet üretmek nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Yoksa AAA notunu aldığınız uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına bu yıl ödenecek 330 bin liranın masraflarını çıkartmak adına mı arsa satışı yapılmaktadır? Açıkça görülmektedir ki, belediye israfı ve gereksiz tüketim giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Sabit harcamalarını karşılamak için arsa satar hale gelen Büyükşehir Belediyesi, görev zararlarını ve şirketlerinin açıklarını kapatmak için böyle bir yol izlemektedir. Sayın Kocaoğlu'na kamu malları ile ilgili hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak ve İzmirlilere verdiği sözleri de yeniden dikkate sunmak istiyoruz. Biz halkımızın cebinden çıkan paralarla alınan bu kamu mallarının satışı için kendisinden bir açıklama bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sessiz sedasız, gizli kapaklı sattığı bu arsaların hesabını İzmir’e ve İzmirli hemşehrilerimize vermek zorundadır. Kendisinden halkımız adına açık, şeffaf ve net bir açıklama bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi neden arsa satıyor?" diye sordu.  // EGE BASIN GRUBU

bilal_dogan_2-(1).jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894