• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

İşverenler Engelli İşçi Çalıştırmak İstemiyor

İşverenler Engelli İşçi Çalıştırmak İstemiyor
İşverenler Engelli İşçi Çalıştırmak İstemiyor

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam Çalıştayı” kapsamında “İzmir Çözümü Tartışıyor” konulu panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hatice Şahin’in yaptığı panele, Procat Call Center Hotel Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Zeynep Sakman, İzmir Park Cinemaximum Halkla İlişkiler Temsilcisi İzzet Yıldız, Aile ve Sosyal Politakalar İzmir İl Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Arzum Kanber Kuntay, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şefi Cengiz Özer, Tena Tekstil Ürünleri Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Birgül Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Hatice Şahin, “2010 yılı verilerine ülkemizde engellilerin yüzde 40’ı okur-yazar değil. Bu çok kötü bir durum. İşte çalışatayımızın amacı engelli bireylerin istihdamı ve iletişim kurmaları noktalarında neler yaşanıyor. İŞKUR yetkilileri bu durumu kendi pencerelerinden nasıl değerlendiriyor bu konuları ele alacağız” dedi.

“KENDİMİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUM”
Zeynep Sakman ve İzzet Yıldız panelde engelli birer vatandaş olarak yaşadıklarını akardılar. İzzet Yıldız, “ Ben 25 yaşındayım, tam üç iş değiştirdim. Bunun nedeni ise bedensel bir engelimin olması. İşverenler engeli olan işçi çalıştırmak istemiyorlar. Bende bu engelli aşmak için kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Aslında işverenler engelli bireyin çalışma ortamını düzenlemek ve geliştirmek istemedikleri için istemiyorlar” diye konuştu. Zeynep Sakman ise “İşverenler yaptığımız görüşmelerden sonra sizi arayacağız diyorlar. Bizlere geri dönüş yapmayarak o zaman daha büyük hayal kırıklıklarına boğuyorlar” dedi.
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şefi Cengiz Özer, “Engelli vatandaşlar çalışmak istiyorlar ama kuruluşlar engel oranı çok düşük kişileri çalıştırmak istiyorlar ya da işe alıp bir süre sonra işten çıkartıyorlar” dedi.

Panel de engelli bireylere iş ve istihdam konusuna yönelik alternatif sorular ve sorunlar konuşularak devam edildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894