• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İş Dünyası Başarısızlık Hikayelerini Gençlere Anlattı

İş Dünyası Başarısızlık Hikayelerini Gençlere Anlattı
Türkiye’nin önemli başarılara imza atan gençlik oluşumlarından olan İstanbul Gençlik Platformu,

Türkiye’nin önemli başarılara imza atan gençlik oluşumlarından olan İstanbul Gençlik Platformu, iş dünyasının önde gelen isimlerini “Başarısızlık Zirvesi”nde bir araya getirdi. Türkiye’nin lider şirketlerinin yöneticileri gençlere yaşadıkları başarısızlık hikayelerini aktardı.

Türkiye’nin ulusal ve uluslararası arenadaki önemli gençlik oluşumlarından biri olan İstanbul Gençlik Platform, iş dünyasının önemli temsilcilerini düzenlediği “Başarısızlık Zirvesi”nde bir araya getirdi.Etkinliğe; İstanbul Gençlik Platformu Kurucusu Doğa Can Coşar, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel ve Gazeteci-Yazar Özlem Gürses konuşmacı olarak katıldı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde 239 farklı okuldan 6 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen zirvede konuşmacılar, lise ve üniversite çağındaki gençlere kendi hayatlarındaki başarısızlıkları anlatarak gençleri daha cesur ve girişimci olmaya davet etti.

ACLAN ACAR: “MÜKEMMEL, İYİNİN DÜŞMANIDIR”

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bankacılık mesleğini nasıl seçtiğini ve üniversite eğitime başlamadan önce para kazanmak için girdiği pazarlama şirketindeki başarısızlık öyküsünü katılımcılarla paylaştı. “Mükemmel, iyinin düşmanıdır” diyen Aclan Acar, 45 yıllık çalışma hayatı boyunca edindiği tecrübelerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu.

DOĞA CAN COŞAR: “ZİRVENİN GELİRİYLE MALATYALI ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ KURULACAK”

Birleşmiş Milletler’de Türkiye’yi temsil eden en genç isim olan Doğa Can Coşar, İstanbul Gençlik Platformu’nu İstanbul Erkek Lisesi’nde sınıf temsilcisi seçilemediği için kurduğu anlatarak konuşmasına başladı. Platformun 20 bini aşkın gencin hayatına dokunduğunu söyleyen Coşar, Oyuncak Kütüphaneleri, Küçük Eller Büyük Hayaller, Hayal Atölyeleri gibi projelerinden bahsettikten sonra zirveye katılanlara bir sürpriz yaptı. Zirveye katılım daha önceki yıllarda ücretsiz sağlanırken bu yıl ilk kez 10 liralık bir giriş ücreti alındığını belirten Doğa Can Coşar, Malatya’nın Darende ilçesindeki Ayvalı Köyü’ndeki İstanbul Gençlik Platformu temsilcisine görüntülü bağlandı ve toplanan paralarla köy çocukları için bir oyuncak kütüphanesi kurulacağını açıkladı. Zirveye katılanlardan büyük alkış alan oyuncak kütüphanesinin girişine zirve katılımcılarının isimleri yazılacak.

DR. SÜHA TAŞPOLATOĞLU: “TIP FAKÜLTESİ’NE GİRDİKTEN SONRA DOKTOR OLMAK İSTEMEDİĞİME KARAR VERDİM”

Doktor olmakla ilgili hiçbir hayali yokken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçen, ilk yılında pişmanlık duyup Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi almaya başlayan ve sonra mimar olmak istemediğini anlayıp tıp eğitimine geri dönen Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu, mezun olduğunda da doktor olmak istemediğine karar verdiğini anlattı. “Ne yapmak istemediğinizi bilmek, en az ne yapmak istediğinizi bilmek kadar önemli” diyen Taşpolatoğlu, “Doktor olarak çalışabilirdim ama hiçbir zaman ihtisas kazanamayacak, başarılı bir doktor olamayacaktım. İyi ki doktor olarak başarısız olmuşum. Bu sayede uzun yıllardır çok severek yer aldığım ilaç sektöründe çalışıyorum” dedi.

BAHADIR ERDEM: “HAYATTAKİ EN BÜYÜK BAŞARISIZLIK KÖTÜ İNSAN OLMAKTIR”

Sivil toplum ve akademik hayattaki çalışmalarıyla gençlerin hayranlığını kazanan TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem üniversitede eğitim alacağı alanı seçmeden önce otoritesinden çekindiği babasına karşı verdiği mücadeleyi anlatarak sözlerine başladı. Prof. Dr. Bahadır Erdem, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra yaşadıklarından çıkardığı dersleri gençlerle paylaştı. Doktora sınavını nasıl kaybettiğini ve kaybetmesinin kendisi için neden iyi olduğunu açıklayan Erdem, “Bazen olmaması gerekiyordur ve olmaz. Hiçbir başarısızlık için benim gibi kafanızı duvarlara vurmayın. Hayattaki en büyük başarısızlık kötü insan olmaktır” dedi.

ÖZLEM GÜRSES’TEN TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI İSİMLERİNİN BAŞARISIZLIK HİKAYELERİ

Gazeteci-Yazar Özlem Gürses, zirvede Türkiye’nin en başarılı isimlerinin başarısızlık hikayelerini anlattığı “Bazen Olmaz” isimli kitabı için yaptığı röportaj videolarını izletirken hem kitap çalışması sırasında hem de gazetecilik yaparken dinlediği başarı ve başarısızlık hikayelerini anlattı.

SADETTİN SARAN: “KİMSENİN NE DEDİĞİNE BAKMAYIN”

"Ankara’dan iş görüşmesi için İstanbul’a davet edildiğinde yol parasını düşünen, devlet memuru bir ailenin çocuğuydum. Hayallerim vardı, bunları anlattığımda ‘Bırak bu saçmalıkları, gerçekçi ol’ diyenler vardı” diyen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, gençlere “Kimsenin sizin hayallerinizle ilgili ne dediğine bakmayın” tavsiyesinde bulundu. Saran katılımcılarla hayallerinden vazgeçmenin eşiğine geldiği dönemde yaşadıklarını paylaştı.

SİNAN ÖNCEL: “ÇALIŞMAYA ERKEN YAŞTA BAŞLAYIN”

Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, gençlere erken yaşta çalışmaya başlamalarını tavsiye etti. Farklı alanlarda da olsa çalışma hayatında edinilen tecrübelerin önemine dikkat çeken Öncel, gençlere yabancı dil öğrenmenin iş hayatına katkısından bahsett /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894