• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İkçü’nün Genç Doktorları Kep Attı

İkçü’nün Genç Doktorları Kep Attı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

6 yıllık zorlu tıp eğitimini başarıyla tamamlayan 96 genç İKÇÜ’lü doktor için düzenlenen törene Dekan Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ev sahipliği yaparken;  Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Kurucu Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Adnan Kaya, Prof.Dr. Dr.İrfan Karadede, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, öğretim üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun ile salonu dolduran yüzlerce aile bu gurur tablosuna ortak oldu.

“7 YILDA ÖNEMLİ GELİŞMELER SAĞLANDI.”

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, fakültelerinin yedinci öğretim yılını tamamlayarak, kuruluştan bu yana hızlı bir gelişim sürecine girdiğini kaydetti. Dekan Prof.Dr.Köylüoğlu, “39 anabilim, 20 bilim dalında görev yapan 135 öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı kadrolarındaki 80 eğitim görevlisiyle birlikte toplam 215 akademik personelle eğitim vermektedir. Öğrencilerimiz temel eğitimlerini, Çiğli Kampüsünde, klinik eğitimlerini ise afiliasyon kapsamında olmak üzere İzmir’in en büyük iki hastanesi olan Atatürk ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde almaktadırlar. Bu yıl, verdiğimiz eğitimin kalitesini taçlandırmak amacıyla, çok az sayıda tıp fakültesinin sahip olduğu Ulusal Tıp Eğitimi akreditasyon belgesini almak için başvurmuş bulunmaktayız. Afiliasyondan kaynaklı bir takım sorunlarımız olmakla birlikte, tüm öğretim üyeleri ve öğrencilerimizle beraber bu belgeyi alacağımıza ve eğitimimizin uluslararası standartlarda olduğunu belgeleyeceğimize olan inancımız tamdır.” dedi. 

“NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZ.”

6 yıllık zorlu tıp eğitimini başarıyla tamamlayan 96 genç İKÇÜ’lü doktor için düzenlenen töreninin bir gurur tablosu olduğunu kaydeden Prof.Dr. Köylüoğlu,  “İlk ve öncelikli olarak gururlanmayı hak edenler memleketimizin dört bir yanından törenimize gelmiş anneler, babalar, kardeşler ve akrabalardır. İkinci olarak gururlanmayı hak edenler elbette ki genç hekimlerimizdir. Bitirilmesi en zor ve en çok çalışma gerektiren fakülteyi nihayet başarı ile bitirdiler. Genç meslektaşlarım kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Üçüncü olarak gururlanmayı hak edenler öğretim üyelerimizdir. Şu anda hocalarınızın gözlerinde, bir sanatçının, eserinin son haline bakarken ki taşıdığı gurur ve mutluluğu okuyabiliyorum. Tıp eğitimini almak ne kadar zor ise, bilinmesi gerekir ki vermekte en az onun kadar zordur. Bu açıdan bakıldığında bizim öğrencilerimizle aramızdaki ilişki, sadece hoca talebe ilişkisini değil aynı zamanda ömür boyu sürecek bir sevgi, saygı ve vefa gibi değerleri de barındıran bir usta çırak ilişkisidir.” diye konuştu.

“MUTLULUĞU PARADA, PULDA YA DA ŞÖHRETTE ARAMAYIN.”

İKÇÜ’lü genç doktorlara tavsiyelerde de bulunan Dekan Prof.Dr. Köylüoğlu, “Genç meslektaşlarım, bundan sonraki yaşamınızda mutluluğu parada, pulda ya da şöhrette aramayın. Mutluluğu, yavrusun hayatını kurtardığınız bir annenin sevinç gözyaşlarında arayın. Mutluluğu, dayanılmaz sancılarını dindirdiğiniz bir hastanın minnettarlığında ya da bir kanser hastasının, hayatını kurtarmak için girdiğiniz ve saatler süren bir ameliyat sırasında akıttığınız terde arayın. Bir ya da binlerce hastanın şifa bulacağı bir keşif için harcadığınız yıllarda, döktüğünüz saçlarda veya çürüttüğünüz dirseklerde arayın. Çünkü bilin ki; manası, amacı ve hedefi olmayan bir hayatın ne size, ne de topluma faydası olacaktır. “ şeklinde konuştu.

“GÖNÜLLERE GİRMEKTEN DAHA DEĞERLİ BİR MUTLULUK ARACI YOKTUR.”

Gurur tablosundan duyduğu mutluluğu salonu dolduran genç doktorlarla paylaşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse de sözlerine başarı dilekleriyle başladı. Prof. Dr. Köse, “Bu başarıda emeği geçen başta öğretim elemanları olmak üzere, siz değerli ailelere, hastanemizin değerli yönetici ve çalışanlarına, bu kurumları oluşturan milletimize şükranlarımı sunuyorum. Siz İKÇÜ’nün genç doktorları olarak; insanlığın en zor anlarında, en sıkıntılı zamanlarında, çıkmaza girdikleri bir anda gönülden bir dokunuşla dertlerine derman olmanın, sıkıntılarını gidermenin, önlerini açmanın bahtiyarlığını yaşayacak, bir İngiliz’in deyimiyle “sağlığımı ver servetimi al” dediği bir anda “servetin senin olsun ben sağlığının iadesine talibim” diyerek ya da “sağlık baştaki taçtır, insan onu hasta olunca fark eder” Arap atasözünde geçtiği üzere tacını düşürenin tacını başa koyarak gönüllere girmenin bahtiyarlığına ereceksiniz. Hizmet, gönüllere dokunmaktır. Şahsen ben gönüllere girmekten daha değerli bir mutluluk aracı olduğuna inanmıyorum.” dedi. Prof. Dr. Saffet Köse, Yunus Emre’nin vecizesiyle sözlerini tamamladı:

“Yunus der: Ey Hoca, 
İstersen var bin Hacca, 
Hepisinden iyice,
Bir gönüle girmektir.
Gönüllerde kalmanız dileklerimle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Törende, Yaşar Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Usta tarafından aranje edilen eserlerin sunulduğu müzik dinletisi beğeniyle takip edildi.  Fakülte birincisi Dr. Aysu Okumuş, ikincisi Dr. Hacer Sena Akdeniz, üçüncüsü Dr. Hasan Demirbaş ile dönem mezunu doktorlar diplomalarını törene katılan protokolün elinden alırken; dönem birincisi Dekan Prof.Dr.Köylüoğlu’nun eşliğiyle mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Hekimlik Andını Prof.Dr.Köylüoğlu ile birlikte okuyan genç doktorlar, kep atarak mesleğe adım atmanın coşkusunu salonu dolduran İKÇÜ ailesiyle paylaştı. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894