• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İKÇÜ’de Akademik Teşvik Gurur Tablosu

İKÇÜ’de Akademik Teşvik Gurur Tablosu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2017 Yılı Akademik Teşvik Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce organize edilen tören

İKÇÜ’DE AKADEMİK TEŞVİK GURUR TABLOSU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2017 Yılı Akademik Teşvik Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce organize edilen tören, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“TEORİK BİLGİ İLE SAHA DENEYİMLERİNİ HARMANLAMALIYIZ.”

Törenin açılışında akademisyenlere seslenen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, üniversitelerin bilgi ürettiğini bunun merkezinde ise akademisyenlerin olduğunu söyledi. Üretilen bilginin dünya ölçeğinde karşılığının olmasına dikkat çeken Prof. Dr. Köse, bu süreçte teorik bilgiyle sahadaki kişilerin deneyimlerinin harmanlanmasının önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Köse, “Saha ile daha fazla iş birliği içinde olmamız lazım ki; el birliğiyle ülkemizin katma değerine daha fazla katkıda bulunalım. İzmir’de iyi bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İKÇÜ’nün kuruluş amacına uygun olarak ivme kazandığını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de önümüzde herhangi bir engel yok. Elimizden gelen ne varsa her şeyi güç birliği içinde başaracağız.” dedi.

“İKÇÜ’NÜN GÖSTERDİĞİ İVME DİKKAT ÇEKİCİ.”

Rektör Yardımcısı, Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Turan Gökçe de akademik teşviklerde İKÇÜ’nün gösterdiği performansı önemsediklerini söyledi. İKÇÜ’nün devlet üniversiteleri genel sıralamasında 67, 2006’dan sonra kurulan üniversiteler arasında ise 29. sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Gökçe, üniversitenin İzmir’de, İzmir Yüksek Teknoloji ve Ege Üniversitelerinin ardından üçüncü sırada yer aldığını, önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanmak için gayret sarf edeceklerini vurguladı.

“2018’DE DAHA BAŞARILI SONUÇLAR ALACAĞIZ.”

Rakamlarla ilgili bir sunum yapan Prof.Dr. Turan Gökçe, “Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri arasında 4,Diş hekimliği fakülteleri arasında dördüncü sıradayız. Eczacılık Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen 41 fakülte arasında 10. sırada yer aldı. Fakültelerimizden Sosyal ve Beşeri Bilimler 17, Turizm 29, İktisadi ve İdari Bilimler 80, İslami İlimler 33, Su Ürünleri 11, Sağlık Bilimleri 25. sırada yer aldı. Tıp Fakülteleri arasında 36’dan 28. sıraya yükseldik. 763 akademik personelimizin % 51’ini oluşturan 396’sının teşvikten yararlanabilecek bir akademik performans sergilemiş olmasını önemsiyor, kendilerini tebrik ediyoruz.  2018 değerlendirmelerinde bu rakamların çok daha iyi yönde seyredeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından 100 tam puan alan ve birim bazında akademik teşvik puanlarına göre dereceye giren akademisyenlere Bilimsel Ödül Belgesi takdim edildi./EGE BASIN GRUBU

Yeniçeriler Taraftar Derneği Üyeleri İftar Programında Bir Araya Geldi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894