• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İkçü Fakülte Ve Bölüm Tanıtım Günleri” Başladı

İkçü Fakülte Ve Bölüm Tanıtım Günleri” Başladı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversite tercih aşamasındaki

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversite tercih aşamasındaki gençler için bu yıl altıncısı düzenlenen,  “İKÇÜ Fakülte ve Bölüm Tanıtım Günleri” başladı.

14 Ağustos 2018 tarihine kadar mesai saatleri içinde kampüse gelen öğrenciler, tanıtım masalarında bulunan öğretim elemanlarına, İKÇÜ hakkında merak ettiği tüm soruları yöneltme şansına sahip olacak. Yükseköğretimde doğru tercih yapılmasının eğitim hayatına yön veren önemli bir nokta olduğunu söyleyen İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, bu anlamda gençlerin yanında olmaktan ve onların sağlıklı karar vermelerine katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“ÖĞRENCİYİ MERKEZE ALDIK.”

 Kuruluşunun üzerinden henüz sekiz yıl geçmiş olmasına rağmen, üniversitenin fiziki ve araştırma alt yapısı ile akademik kadro açısından önemli bir mesafe kat ettiğini, genç ve dinamik kadrolarıyla kısa zamanda araştırma üniversitesi olma özelliğine kavuştuğunu ifade eden Gökçe, aynı zamanda öğrenciyi merkeze alan, teorik bilgi ile yetinmeyip, öğrenciyi uygulama süreçlerine dâhil ederek, pratik tecrübe ile mezun etmeyi önemseyen bir eğitim anlayışına sahip olduklarının altını çizdi.  

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA İKÇÜ BAŞARISI

Bunun UNIAR tarafından yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına da yansıdığını ifade eden Gökçe,  İKÇÜ’nün 2018 yılı verilerine göre Devlet üniversiteleri arasında genel sıralamada 14, İzmir’de İYTE’nin ardından 2. sırada yer alma başarısını gösterdiğini belirtti. 

Prof.Dr.Gökçe ayrıca, aynı araştırma sonuçlarına göre İKÇÜ’nün öğrencilerin “öğrenim deneyiminin tatminkârlığı” açısından 8, “akademik destek ve ilgi” açısından 6, “kişisel gelişim ve kariyer desteği” açısından 10. sırada yer alarak (A+) kategorisinde değerlendirilmiş olmasının aday öğrencilerin tercih yaparken dikkate almaları gereken önemli göstergeler olduğunu ifada etti.  

“ÖĞRETİM ELEMANI BAŞINA DÜŞEN İNDEKSLİ YAYINDA 11.SIRADAYIZ”

Araştırma üniversitesi misyon ve vizyonuyla, bilgi üretmeden, üretilen bilgiyi değere dönüştürmeden, öğrencilerini bu süreçlere dâhil etmeden iyi bir eğitim verilemeyeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ’nün mevcut araştırma alt yapısı, genç ve dinamik akademik kadrosuyla önemli bir avantaj sağladığını belirti.  Prof.Dr.Gökçe, İKÇÜ’nün devlet üniversiteleri arasında 2017 yılı değerlendirmelerine göre, öğretim elemanı başına düşen indeksli yayın sayısı itibariyle 11. sırada yer alması yanında, ulusal ve uluslararası sıralamalarda elde etmiş olduğu diğer başarıların da bunu teyit ettiğini ifade etti. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ TECRÜBE KAZANMALARINA ÖNEM VERİYORUZ.”

Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin TRT’nin düzenlemiş olduğu “4. Geleceğin İletişimcileri” yarışmasında iki dalda birincilik ödülü kazanmış olmalarının, öğrencilerin uygulama süreçlerine dâhil edilerek mesleki tecrübe kazanmalarına verdikleri önem ve elde ettikleri sonuçların sadece mühendislik ve sağlık alanlarıyla sınırlı olmadığını, sosyal bilimler alanını da kapsadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti.   

TERCİH YAPARKEN GENİŞ ÇERÇEVEDE DÜŞÜNÜN…

Gençlere ve doğru tercih yapmaları adına en az onlar kadar heyecanlı olan ailelere seslenen Prof. Dr. Turan Gökçe, tercih edilecek bölüm, fakülte, üniversite ve şehrin sağlayacağı imkânların önemli olduğunu; bunları değerlendirirken, fiziki alt yapı, araştırma alt yapısı, akademik kadro, eğitim programları, ikili anlaşmalarla sağlanan yurt dışı olanakları, staj, uygulama ve istihdam imkânlarının iyi sorgulanması gerektiğini hatırlattı.  Eğitim süresince öğrencilerine iyi bir kariyer planlama danışmanlığı verdiklerini ifade eden Gökçe, bunun da ötesinde kısa zamanda tamamlayacakları İŞGEM, TEKMER ve TEKNOPARK gibi aracı kurumların işleyişiyle öğrencilerini doğrudan uygulama süreçlerine dâhil etme, ilgili sektör ve sanayi kuruluşları ile buluşturma anlamında önemli avantajlar sağlayacaklarını hatırlattı.      

“TÜM PROGRAMLARDA İDDİALIYIZ.”

2018-2019 öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak olan Orman ve Eczacılık fakülteleri de dâhil olmak üzere, ön lisans ve lisans düzeyinde açık bulunan bütün programlarıyla iddialı olduklarını ifade eden Gökçe, yapacakları sağlıklı değerlendirme sonucunda kendilerini tercih edecek olan öğrencileri heyecanla beklediklerini, daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin Web sayfasından yararlanacağı gibi, Çiğli kampüsünde 14 Ağustos’a kadar hizmet verecek olan tanıtım ve tercih günlerine katılmalarının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894