• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İhracatçı E-İhracata Odaklanacak

İhracatçı E-İhracata Odaklanacak
Dünya genelinde 2019 yılında 3.5 trilyon dolara ulaşması beklenen E-ticaretten daha fazla pay almak isteyen

Dünya genelinde 2019 yılında 3.5 trilyon dolara ulaşması beklenen E-ticaretten daha fazla pay almak isteyen Egeli ihracatçılar E-İhracata odaklanacak.
 
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, bir konteynır ürünü ihraç etmek ile, bir çift ayakkabıyı ihraç etmenin farklı donanım gerektirdiğini Ege Bölgesi’nde bu anlamda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/
 
25 Mart 2019 Pazartesi günü İzmir’de; Ege İhracatçı Birlikleri, World E-commerce Forum (Worldef), DHL ve Ticimax işbirliğinde düzenlenecek olan “DHL İzmir E-İhracat Konferansı” ile ilgili bilgi vermek amacıyla, Basın Toplantısı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, İzmir’in e-ihracat ile öne çıkmasını istediklerini anlattı.
 
E-ticaretin her yıl ortalama yüzde 25 büyüdüğü bilgisini veren Zandar, bugün Türkiye’nin e-ihracatı 500 milyon doları aştı. Toplam ihracat içinde binde 3 paya sahip olan e-ihracatın 2023'e kadar yüzde 5'e çıkacağı öngörülüyor. E-ihracat trenini kaçırmamak için harekete geçtik” diye konuştu.
 
E-TİCARET 5 TRİLYON DOLARA KOŞUYOR
 
Dünyada 2014 yılında 1.3 trilyon dolar seviyelerinde olan e-ticaret hacminin 2018’de 2.8 trilyon dolara ulaştığının altını çizen Zandar, e-ticaret rakamının 2019 yılı sonunda 3.5 trilyon doları aşmasının beklendiğini, 2021 yılında ise; global e-ticaret hacminin 5 trilyon dolara yaklaşacağının öngörüldüğünü dile getirdi.
 
25 Mart 2019 Pazartesi günü İzmir Swissotel’de düzenlenecek olan “DHL İzmir E-İhracat Konferansı”nda e-ihracat konusunda uzman 25 ismin deneyimlerini aktaracağını anlatan Zandar, e-ticarete yoğunlaşmak isteyen herkesi konferansa davet etti.
 
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu, hem ticaret, hem de üretim yapan firmaların e-ihracat konusuna odaklanması gerektiğini dile getirdi. Gündoğdu, “Gelişmiş ülkelerde toplam alışverişin içinde e-ticaretin payı yüzde 15’e ulaştı ve her geçen gün artıyor. Bizim de daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.
 
TÜRKİYE 1,2 TRİLYON DOLARLIK E-TİCARET PAZARININ TAM ORTASINDA
 
Türkiye’nin toplam ihracatında e-ihracatın payının binde 3 seviyesinde olduğunu ve 500 milyon doları aştığını ifade eden World E-commerce Forum Başkanı Ömer Nart, “Türkiye’nin e-ihracatında ilk sırada ‘hazır giyim ve tekstil ürünleri’ yer alıyor. Tekstili ‘kozmetik’, ‘anne-bebek’, ‘otomotiv-yan sanayi’ ve 'elektronik ürünler’ takip ediyor” dedi.
 
Türkiye ekonomisinin büyümesinde e-ihracatın kilit bir rol üstlendiğini belirten Ömer Nart şunları aktardı: “Türkiye, 831 milyar dolarlık e-ticaret hacmine sahip Asya ile 346 milyar dolarlık Avrupa arasında yer alıyor. Ülkemiz bu iki büyük kıta arasında yeni bir merkez olarak e-ihracat hacmini kolayca artırabilir. Bu amaçla sadece Türkiye’de değil tüm dünyada e-ihracatın önemli paydaşlarını bir araya getirip E-ihracat konferanslarıyla üretici ve perakendecileri bilgilendirmeyi bir görev biliyoruz.”   /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894