• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hemşirelik Tarihi Her Yönüyle Konuşuldu

Hemşirelik Tarihi Her Yönüyle Konuşuldu
Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik Fakültesi’nde “I. Uluslararası ve III. Ulusal Hemşirelik Tarihi Kongresi”,

Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik Fakültesi’nde “I. Uluslararası ve III. Ulusal Hemşirelik Tarihi Kongresi”, “Geleneksellikten Profesyonelliğe” sloganı ile düzenlendi.  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, çeşitli üniversitelerden alanlarında uzman akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Necdet Budak ve Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar’ın yaptığı kongrenin eş başkanları Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmet Eşer ve Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol oldu. 

Kongrenin açılışında konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hemşirelik mesleğinin tarihinin nasıl başladığını ve ülkeler bazında sağlık tarihindeki gelişmeleri tartışacağımız kongremiz, “Geleneksellikten Profesyonelliğe” gibi güzel bir sloganla yola çıktı. Bilgi birikimin paylaşılması uluslararası anlamda çok önemli. Portekiz’den, Yunanistan’dan, İngiltere’den, İran’dan konuklarımız var. Üniversitemizde bu kongrenin yapılması da bizim için ayrı bir gurur. Hemşirelik Fakültemiz yararlı kongrelere ve aktivitelere imza atıyor. Fakülte yönetimimizi tebrik ediyor, kongrenin verimli geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol, bir mesleğin durumunu anlamak ve yorumlamak için ilk çağlara gitmek ve tarihsel gelişimine göz atmak gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Akyol, “10 yıl önce mesleğin tarihini merak eden ve ilgi duyan arkadaşlarımızla birlikte büyük bir heyecanla bu yola çıktık. Meslekleşme sürecinde yapılan her türlü olayın yazılması ve belgelerle saklanması son derece önemlidir. Geçmişten günümüze, geleneksellikten profesyonelliğe doğru gidiş sürecinde neler yaşandığının ve kat edilen yolların bilinmesi, geçmişimizi anlamamızı sağlayacaktır. Tarihin derinliklerinde ilerlerken elde edilenlerin günümüze ışık tutmasını sağlamayı istiyorsak bu alandaki bilgileri, belgeleri değerlendirmeyi, arşivlemeyi ve bir sonraki kuşağın muhafaza etmesi için aktarabilmeyi başarmalıyız” dedi. 

Kongrede konuşan Organizasyon Eş Başkanı Prof. Dr. İsmet Eşer, “Hemşirelik tarihini bilmek, geçmişi analiz ederek geleceğimizi planlamamız açısından önemlidir. 1. Kongreden itibaren hemşirelik tarihi konusunda kongremizin amacına ulaşmaya başladığını gözlemliyoruz. Birçok arkadaşımızın seçici algılarının geliştiğini gördük. Bu organizasyon geçmişte sahip çıkamadığımız hemşirelik tarihine ilişkin belge ve projelere bundan sonra sahip çıkacağımızın bir göstergesidir. Kongrenin bilimsel ve sosyal açıdan verimli geçmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Ulusal ve uluslararası çeşitli üniversitelerden ve farklı sağlık kuruluşlarından hemşirelerin, akademisyenlerin ve alanında yetkinliğe sahip bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen kongrede hemşirelik tarihi, mesleğin geleceği, mitolojide sağlık, geleneksel hasta bakımı, geçmişten geleceğe bulaşıcı hastalıklarla mücadele, hemşirelikte liderlik ve lider hemşireler, kadın hareketleri ve kadınların sağlık alanına girişi, Atatürk ve Türk kadını, Türkiye’de lisans öğretiminin durumu ve iyileştirilmesi gibi konular tartışılıyor. Akademisyenlerin sözel bildirimlerinin ve düzenlenen çalıştay raporunun da sunulduğu etkinlikte müzik dinletisi ve tiyatro gösterimi gibi sanatsal aktiviteler de yer alıyor.  /EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894