• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

HABAŞ’tan İhracat Rekoru

HABAŞ’tan İhracat Rekoru
Türk çelik sektörü, 2016 yılında karşılaştığı tüm bu zorluklara rağmen miktarda 16,5 milyon ton, değerde ise 9,1 milyar dolar ihracata ulaştı.

HABAŞ’TAN İHRACAT REKORU

Türk çelik sektörü, 2016 yılında karşılaştığı tüm bu zorluklara rağmen miktarda 16,5 milyon ton, değerde ise 9,1 milyar dolar ihracata ulaştı. Böylece toplam ihracatıyla dünya dokuzunculuğu, inşaat çeliği ihracatıyla da dünya ikincisi oldu. Çelik İhracatçıları Birliği 2016 yılı ihracatının 4,7 milyar dolarını üstlenen 37 firmayı düzenlediği “Çelik İhracatının Yıldızları” töreninde ödüllendirdi. Toplam 16 farklı ürün kategorisinde 48 ödül sahiplerini buldu. Törende dereceye giren firmalar arasında yapılan sıralamada, 2016 yılında tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması; Habaş, İçdaş ve Çolakoğlu oldu.  Ayrıca MATİL A.Ş. de çelik sektörüne verdiği katkılardan dolayı Özel Ödüle layık görüldü.

Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olan çelik sanayi, endüstriyel gelişimde önemli bir rol üstleniyor. Geçtiğimiz 10 yılda üretim ve ihracatıyla dünya çelik piyasalarında önemli bir konuma sahip olan Türk çelik sektörü, 2016 yılında yurtiçinde ve yurtdışında birçok sorunla mücadele etti. Tüm olumsuzluklara rağmen ihracatını değer bazında 9,1 milyar dolar ve miktar bazında ise 16,5 milyon tona ulaştırmayı başardı. Bugün dünyanın 200 ülkesine ihracat gerçekleştiren sektör, dünya çelik ihracat sıralamasında 9’uncu, inşaat çeliği ihracatında da dünya ikinciliğini üstleniyor.

Türk çelik sektörünün ulaştığı ihracat potansiyelinin artması ve küresel düzeyde sürdürülebilir bir rekabet gücü elde etmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Çelik İhracatçıları Birliği, 2016 yılında toplam 9,1 milyar dolarlık ihracatın 4,7 milyar dolarını üstlenen sektör firmalarını başarılarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla bu yıl ikinci kez “Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”ni düzenledi. Swissotel The Bosphorus İstanbul Hotel’de yapılan törende 16 farklı ürün kategorisinde en fazla ihracat yapan 37 şirkete 48 ödül dağıtıldı. Her kategoride ilk 10’a giren firmalara da toplamda 160 sertifika verildi. Törende dereceye giren firmalar arasında yapılan sıralamada, 2016 yılında tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması; Habaş, İçdaş ve Çolakoğlu oldu.  Ayrıca Çelik İhracatçıları Birliği’nin Ar-Ge, inovasyon, ürün ve teknoloji geliştirme ile akredite laboratuvar hizmetleri konusunda faaliyet göstermek üzere kurduğu MATİL A.Ş’ye, faaliyete geçtiği kısa süre içinde çelik sektörüne verdiği katkılardan dolayı “Çelik İhracatının Yıldızları Özel Ödülü” verildi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, İMMİB Genel Sekreteri Armağan Vurdu, Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), Bağlantı Elemanları Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) yöneticileri ile sektör kuruluşlarının da hazır bulunduğu törene firmalar da yoğun ilgi gösterdi.

Törene katılan T.C. Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ekonomideki yüksek büyümede sanayicilerin büyük katkısı olduğunu belirttiği konuşmasında, “15 yıllık siyasi istikrar ve yapısal reformlarla Türkiye ekonomi ve sanayisi büyümeye geçti. İhracat rakamlarımızı beşe katladık. Güven ortamı sayesinde sanayicilerimiz ve özel sektör temsilcilerimiz de büyük başarı ortaya koydu. 2016 yılı ülkemiz için zorlu bir yıldı. Buna rağmen özel sektörümüz ve sanayicimiz üretimine devam etmiştir. Bu demokrasi zaferi ile birlikte bir ekonomi zaferidir. 2017 yılında da büyük bir azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekonomimiz bu yılın ilk ve ikinci çeyreğinde yüzde 5 büyümeye ulaşmıştır. Üçüncü çeyrekte beklentimiz yüzde 7 büyüme. Böylece yıl genelinde yüzde 6 büyüme bekliyoruz” dedi.

Tören öncesi çelik sektörüne Ar-Ge, inovasyon ve akredite laboratuvar hizmetleri sunan MATİL A.Ş’yi de ziyaret eden Fatih Metin, çelik sektörünün ihtiyacı olan katma değerli üretim açısından ortak aklın bir göstergesi olarak nitelendirdiği MATİL’i sektöre kazandırdıkları için Çelik İhracatçıları Birliği’ni kutladı.

Türk çelik sektörünün özellikle son 10 yılda büyük başarılara imza attığını belirten Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Üretim ve ihracatta rekorlar kırdığımız 2012 yılından sonra dünyada yaşanan bazı olumsuz gelişmeler Türk çelik sektörü üzerindeki baskısını fazlasıyla hissettirdi. 2016 yılı ise sektörümüz için en zorlu yıllardan biri olmuştur. Dünya çelik fiyatlarındaki düşüş, sektörümüze yönelik haksız anti-damping iddiaları, en büyük pazarlarımız arasında yer alan Ortadoğu’da istikrarın bir türlü sağlanamaması ve özellikle Çin’in Dünya Ticaret Örgütü kurallarını tanımayan agresif ihracat politikası nedeniyle çok zorlu bir yıl geçirdi. Ancak sektörümüz üzerindeki bu baskıya rağmen 2016 yılını hedefleri doğrultusunda kapattı. 2016 yılında 33,2 milyon tonluk üretim ile dünya sıralamasında 8’inci, Avrupa sıralamasında ise 2’nci olduk. Sektörümüz 16,5 milyon ton ihracatı ile dünya 9’uncusu, 7 milyon ton inşaat çeliği ihracatı ile dünya 2’incisi konumunda yer alıyor” dedi.

2017 yılına sektör olarak yükselişle başladıklarını ve bu yükseliş ivmesini artırarak devam ettiğini açıklayan Namık Ekinci, “2017 yılı çelik sektörümüz için tekrar eski güçlü günlerine dönüşün bir başlangıcı oldu. Hem yerli piyasa hem de ihracat için Türk çelik sektörüne kendini adamış herkes var gücüyle çalışıyor. Çelik İhracatçıları Birliği olarak biz de üye ihracatçı firmalarımızı 2016 yılında gösterdikleri ihracat performansları dolayısıyla ödüllendirmek, başarılarından dolayı onurlandırmak ve yeni başarılar için teşvik etmek istedik. Zor koşullarda ticaret yapmak, hele de yeni fırsatları yakalamak en büyük takdire layık oluyor. Bu sebeple tüm ihracatçı firmalarımızı başarılarından dolayı kutluyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da ihracatçılarımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Ayrıca sektörümüzün her zaman yanında olan Ekonomi Bakanlığımıza ve bizleri yalnız bırakmayarak törenimize katılan Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e Türk çelik sektörü adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

ÖDÜL LİSTESİ

TÜM ÜRÜNLERDE EN ÇOK İHRACAT KATEGORİSİ

1.    HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş.
2.    İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE VE ULAŞIM SANAYİ A.Ş.
3.    ÇOLAKOĞLU DIŞ TİCARET A.Ş.
4.    DİLER DIŞ TİCARET A.Ş.
5.    YÜCEL BORU İHRACAT İTHALAT VE PAZARLAMA A.Ş.
6.    İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş.
7.    BORUSAN MANNESMANN BORU SAN. VE TİC. A.Ş.
8.    BORÇELİK ÇELİK SAN. TİC. A.Ş.
9.    EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.
10.    KİBAR DIŞ TİCARET A.Ş.


İNŞAAT ÇELİĞİ VE FİLMAŞİN İHRACATI KATEGORİSİ

1.    HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş.
2.    İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE VE ULAŞIM SANAYİ A.Ş.
3.    DİLER DIŞ TİCARET A.Ş.
4.    YÜCEL BORU İHRACAT İTHALAT VE PAZARLAMA A.Ş.
5.    ÇOLAKOĞLU DIŞ TİCARET A.Ş.
6.    KAPTAN METAL DIŞ TİCARET VE NAKLİYAT A.Ş.
7.    KAPTAN DEMİR ÇELİK END. VE TİC. A.Ş.
8.    İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş.
9.    CORBUS METAL IC VE DIS TIC. LTD.STI.
10.    EKİNCİLER DEMİR ÇELİK SAN. A.Ş.

PROFİL İHRACATI KATEGORİSİ

1.    MESCİER DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
2.    KARDEMİR DIŞ TİCARET A.Ş.
3.    ÇAĞ ÇELİK DEMİR VE ÇELİK ENDÜSTRİ A.Ş.
4.    KİBAR DIŞ TİCARET A.Ş.
5.    BOSKAY METAL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
6.    ARCELORMİTTAL RZK ÇELİK SERVİS MERKEZİ SAN. VE TİC. A.Ş.
7.    YOLBULAN METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
8.    HASÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
9.    DEMİRSAN HADDECİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
10.    METAL MARKET DIŞ TİC. A.Ş.

ALAŞIMLI ÇELİK İHRACATI KATEGORİSİ

1.    ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2.    HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş.
3.    ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4.    HASÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5.    NİHAT UYAR DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş.
6.    ALP ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
7.    KARDEMİR DIŞ TİCARET A.Ş.
8.    YOLBULAN METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
9.    AKÇELİK DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    ÇEL-MER ÇELİK ENDÜSTRİSİ A.Ş


TEL İHRACATI KATEGORİSİ

1.    BEKAERT KARTEPE ÇELİK KORD SAN. VE TİC. A.Ş.
2.    ÖZYAŞAR TEL VE GALVANİZLEME SANAYİ A.Ş.
3.    BEKAERT İZMİT ÇELİK KORD SAN. VE TİC. AŞ
4.    ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş.
5.    BMS BİRLEŞİK METAL SAN. VE TİC. A.Ş.
6.    KARDEMİR DIŞ TİCARET A.Ş.
7.    GEDİK KAYNAK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
8.    ÇOKYAŞAR HALAT MAKİNA TEL VE GALVANİZLEME SAN. TİC. A.Ş.
9.    ALİ PESEN
10.    İLKE ÇELİK METAL SAN. VE TİC. A.Ş.

BOYUNA DİKİŞLİ BORU İHRACATI KATEGORİSİ

1.    YÜCEL BORU İHRACAT İTHALAT VE PAZARLAMA A.Ş.
2.    BORUSAN MANNESMANN BORU SAN. VE TİC. A.Ş.
3.    BORUSAN İSTİKBAL TİC. A.Ş.
4.    KALİBRE BORU SAN. VE TİC. A.Ş.
5.    ÖZDEMİR BORU PROFİL SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
6.    KAMA DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.
7.    MMZ ONUR BORU PROFİL ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş.
8.    ÇINAR BORU PROFİL SAN. VE TİC. A.Ş.
9.    BAŞATLI BORU PROFİL SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    KİBAR DIŞ TİCARET A.Ş.

SPİRAL DİKİŞLİ BORU İHRACATI KATEGORİSİ

1.    BORUSAN MANNESMANN BORU SAN. VE TİC. A.Ş.
2.    ERCİYAS ÇELİK BORU SANAYİ A.Ş.
3.    HATBORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4.    ÜMRAN ÇELİK BORU SANAYİ A.Ş.
5.    ODELYA ULUSLARARASI ÇELİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
6.    NATA İNŞAAT TURİZM TİC.VE SAN. A.Ş.
7.    PETEK BORU SANAYİ A.Ş.
8.    GLOBAL DİKİŞSİZ VE SPİRAL ÇELİK BORU SAN. A.Ş.
9.    GOA METAL LOJİSTİK YAPI ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC. LTD.ŞTİ.
10.    NK CELIK DIS TICARET LTD.STI.

SICAK YASSI İHRACATI KATEGORİSİ

1.    ÇOLAKOĞLU DIŞ TİCARET A.Ş.
2.    İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş.
3.    HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş.
4.    EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.
5.    AĞIR HADDECİLİK A.Ş.
6.    BORÇELİK ÇELİK SAN. TİC. A.Ş.
7.    ARCELORMİTTAL RZK ÇELİK SERVİS MERKEZİ SAN. VE TİC. A.Ş.
8.    METAL MARKET DIŞ TİC. A.Ş.
9.    TATMETAL DEMİR ÇELİK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
10.    MMK METALURJİ SAN. TİC. VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.

SOĞUK/KAPLAMALI YASSI İHRACATI KATEGORİSİ

1.    BORÇELİK ÇELİK SAN. TİC. A.Ş.
2.    TEZCAN GALVANİZLİ YAPI ELEMANLARI SAN. TİC. A.Ş.
3.    EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.
4.    ERDEMİR ÇELİK SERVİS MERKEZİ SAN. VE TİC. A.Ş.
5.    MMK METALURJİ SAN. TİC. VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.
6.    TATMETAL DEMİR ÇELİK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
7.    ARCELORMİTTAL AMBALAJ ÇELİĞİ SAN. TİC. A.Ş.
8.    GAZİ METAL MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
9.    TATA STEEL İSTANBUL METAL SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    ARKIN METAL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.


BAĞLANTI ELEMANLARI İHRACATI KATEGORİSİ

1.    ÇETİN CIVATA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2.    TEKNİK BAGLANTI ELEMANLARI SAN. VE TİC. A.Ş.
3.    AK-AR KALIP METAL VE PLASTİK ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
4.    ALTES PETROL ÜRÜNLERİ VE ULAŞTIRMA SAN. TİC. A.Ş.
5.    KEBA DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.
6.    DRESSELHAUS CETIN CIVATA PAZ TIC. LTD. STI
7.    ÇETİN CIVATA PAZARLAMA A.Ş.
8.    DEGA DEMİR VE GALVANİZ  SAN. A.Ş.
9.    ESALBA METAL SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    ÇALIK İNŞAAT A.Ş.

İNŞAAT AKSAMI İHRACATI KATEGORİSİ

1.    ÇİMTAŞ ÇELİK İMALAT MONTAJ VE TESİSAT A.Ş.
2.    NATA İNŞAAT TURİZM TİC.VE SAN. A.Ş.
3.    ALKA SAN. İNŞ. VE TİC. A.Ş.
4.    ASSAN PANEL SAN. VE TİC. A.Ş.
5.    TEMSAN YAPI VE MAKİNA ENDÜSTRİ A.Ş.
6.    USKON UZAY SISTEM KONST.SAN.VE TIC.A.S.
7.    ENG METAL YAPI İNŞ. TAAH. SAN. DIŞ TİC. A.Ş.
8.    MIMAS MUHENDISLIK INSAAT VE MADENCILIK A.S.
9.    METALSAC TİC. VE SAN. A.Ş.
10.    KAYSERİ METAL CENTER SAN. TİC. A.Ş.

ÇİVİ-ZİNCİR İHRACATI KATEGORİSİ

1.    BEKSAN ÇİVİ TEL MAKİNA İMALAT SAN. VE TİC. A.Ş.
2.    ATLI ZİNCİR İĞNE VE MAKİNA SAN. A.Ş.
3.    ÇAĞ ÇELİK DEMİR VE ÇELİK ENDÜSTRİ A.Ş.
4.    BURAK ZİNCİR VE DÖVME SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
5.    NATA İNŞAAT TURİZM TİC.VE SAN. A.Ş.
6.    ÇALIK İNŞAAT A.Ş.
7.    ERK ÇELİK HALAT VE DEMİR MAM. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
8.    TOLAY MÜHENDİSLİK YAPI END. VE İNŞ. SAN. TİC. LTD.ŞTİ
9.    APAYDIN METAL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
10.    EREN KAHRAMAN

PASLANMAZ İHRACATI KATEGORİSİ

1.    KİBAR DIŞ TİCARET A.Ş.
2.    POSCO ASSAN TST ÇELİK SANAYİ A.Ş.
3.    NİKEL PASLANMAZ ÇELİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
4.    CEMSUN PASLANMAZ SAC VE DEM. ÇEL. MAM. SAN. VE. TİC. LTD.ŞTİ.
5.    SCP METAL SAN. VE TİC.A.Ş.
6.    ÇALIŞKAN PASLANMAZ ÇELİK SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
7.    EMRE METAL DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
8.    KROM EVYE SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
9.    TATA STEEL İSTANBUL METAL SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


BÜYÜK ÖLÇEK EN ÇOK İHRACAT ARTIŞI KATEGORİSİ

1.    BORÇELİK ÇELİK SAN. TİC. A.Ş.
2.    YÜCEL BORU İHRACAT İTHALAT VE PAZARLAMA A.Ş.
3.    EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.
4.    KAPTAN DEMİR ÇELİK END. VE TİC. A.Ş.
5.    İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş.
6.    HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş.
7.    ÇAĞ ÇELİK DEMİR VE ÇELİK ENDÜSTRİ A.Ş.
8.    ÇOLAKOĞLU DIŞ TİCARET A.Ş.
9.    KARDEMİR DIŞ TİCARET A.Ş.
10.    SARTEN AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.

ORTA ÖLÇEK EN ÇOK İHRACAT ARTIŞI KATEGORİSİ

1.    MMK METALURJİ SAN. TİC. VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.
2.    TATMETAL DEMİR ÇELİK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
3.    HATBORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4.    KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5.    GAZİ METAL MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
6.    ÇİMTAŞ ÇELİK İMALAT MONTAJ VE TESİSAT A.Ş.
7.    ÇOLAKOĞLU METALURJİ A.Ş.
8.    ARCELORMİTTAL AMBALAJ ÇELİĞİ SAN. TİC. A.Ş.
9.    ERDEMİR ÇELİK SERVİS MERKEZİ SAN. VE TİC. A.Ş.
10.    KAYSERİ METAL CENTER SAN. TİC. A.Ş.

ORTA ÖLÇEK EN ÇOK ÜLKEYE İHRACAT KATEGORİSİ

1.    GEDİK  KAYNAK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2.    HASÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
3.    AĞIR HADDECİLİK A.Ş.
4.    METAL MARKET DIŞ TİC. A.Ş.
5.    BOSKAY METAL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
6.    ÖZYAŞAR TEL VE GALVANİZLEME SANAYİ A.Ş.
7.    ARCELORMİTTAL RZK ÇELİK SERVİS MERKEZİ SAN. VE TİC. A.Ş.
8.    YOLBULAN METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
9.    MTC METAL DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
10.    BORŞEN BORU SANAYİ VE TİC. LTD.ŞTİ.

ÇELİK İHRACATININ YILDIZLARI ÖZEL ÖDÜLÜ

1.    MATİL MALZEME TEST VE İNOVASYON LABORATUVARLARI A.Ş

/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894