• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Farkındalık İçin Buluştular

Farkındalık İçin Buluştular
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya’da özel çocuklarla bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya’da özel çocuklarla bir araya geldi.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıl önce down sendromlu gençler için hizmete sunduğu Down Kafeterya’da düzenlenen etkinliğe, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Yardımcısı İsmail Soykan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, davetliler ve çok sayıda vatandaş ile Down Kafeterya’da çalışan down sendromlular ve aileleri katıldı. Down sendromlu çocuklar ve gençlerin hazırladığı birbirinden güzel dans, şarkı ve tiyatro gibi etkinlikler büyük beğeni topladı.

“HAYATA ARTI KATAN ÇOCUKLARIMIZ”
Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, engellerin zihinde ve kalplerde olduğunu belirterek, “Eğer siz zihinlerdeki engelleri yıkmazsanız, eğer siz gönüllerdeki engelleri yıkmazsanız her şey engeldir. Ama azmettiğiniz zaman, sevdiğiniz zaman çabaladığınız zaman hiçbir şey bize engel değildir. Bunu burada bütün örnekleriyle gördük. Çocuklarımız engelleri nasıl aştıklarını, nasıl başardıklarını bize gösterdiler” diye konuştu. Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatta engelsizken engelli hale dönüşebiliriz. Hayatın engelleri her zaman önümüze çıkabilir. Tekrar altını çizerek söylemek istiyorum Engeller zihnimizdedir. Engeller gönüllerimizdedir. Zihnimizdeki engelleri yok edelim. Hayatta başarılamayacak bir şey yoktur. İşte +1 çocuklarımız, işte hayata artı katan çocuklarımız.”

“HER BİREY BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”
Başkan Zolan ise, “İşte çocuklarımıza fırsat verdiğimizde, çocuklarımıza emek verdiğimizde sonuçların ne olacağını bir kısmını bugün burada net bir şekilde gördük. Önemli olan her bir bireyin bizim için değerli olduğunu, her bir bireyin önemli olduğunu ve insan olduğunu göstermemiz gerekiyor. Onlara verilebilecek fırsatların, bilginin, eğitimin, zamanın verilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak biz sonuna kadar yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sonuçta çok güzel bir noktaya geldik. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engeller Meclisimiz, Denizli’deki birçok derneğimizle beraber bu farkındalığı oluşturduk ve 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günümüzde bir araya geldik. Ben emek veren katkı sağlayan herkese başta çocuklarımız olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YETER Kİ KARARLI OLALIM”
Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah el ele vereceğiz, kol kola gireceğiz ve hızlı bir şekilde hedefimize hep beraber varacağız. Yeter ki kararlı olalım, yeter ki emek verelim, yeter ki çocuklarımıza güvenelim.” . Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak da, “Denizli’de down senrdomlu çocukların aileleri olarak çok şanlıyız. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan’a bizlere kazandırdığı Down Kafe için teşekkür ediyorum. Down Kafe Türkiye’de bir ilk ve çocuklarımızın sosyal hayata katılmasında da önemli bir rol oynuyor” dedi. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894