• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Engelleri Aşan Sergi Bursa Göç Tarihi Müzesi`nde

Engelleri Aşan Sergi Bursa Göç Tarihi Müzesi`nde
Müzeler Şube Müdürlüğü´ne bağlı Bursa Göç Tarihi Müzesi, bedensel engelli Muharrem Candan tarafından yakma tekniğiyle hazırlanan ve 38 eserin yer aldığı resim sergisine 10 Aralık tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Müzeler Şube Müdürlüğü´ne bağlı Bursa Göç Tarihi Müzesi, bedensel engelli Muharrem Candan tarafından yakma tekniğiyle hazırlanan ve 38 eserin yer aldığı resim sergisine 10 Aralık tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan müzeler, kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Müzeler Şube Müdürlüğü´ne bağlı Bursa Göç Tarihi Müzesi de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bedensel engelli Muharrem Candan tarafından yakma tekniğiyle hazırlanan resim sergisine ev sahipliği yapıyor. ‘Biz Engel Görmüyoruz’ temalı serginin açılışına, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, sergi sahibi Muharrem Candan, ailesi, sevenleri, engelli derneklerinin temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, tüm vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik etti. Göç Tarihi Müzesi’nde anlamlı bir programı ağırladıkları için mutluluk duyduklarını dile getiren Özlükurt, el emeği çalışmalar hazırlayarak sergi aşan Muharrem Candan’ın örnek bir birey olduğunu söyledi. Sanatın ve sanatçının engellisi olamayacağını belirten Özlükurt, “Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın, sanatçının ve engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Çalışmalarına destek olmaya hazırız. Göç Tarihi Müzesi başta olmak üzere tüm müzelerimizde engelli bireyler için her türlü detayı düşünüyoruz. Eksikleri tamamlıyoruz. Artık işitme ve görme engelliler de müzeleri rahat rahat gezebiliyor. Müzelerdeki personele işaret idili eğitimleri verildi. Böylece engelliler sergi alanlarında rahatlıkla bilgi sahibi oluyor. Muharrem Candan’ı hazırladığı sergi dolayısıyla tebrik ediyorum. Bundan sonraki sanat çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, insanları Göç Tarihi Müzesi’nde buluşturduğu için Muharrem Candan’a teşekkür ederek, Bursalıları müzelerde devam eden faaliyetlere davet etti.

Bursa Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Zenbilci ise, federasyon olarak müzelerde özel bir çalışma yaptıklarını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı Müzeler Müdürlüğü’yle birlikte Bursa’daki müzelerde görme ve işitme engellilerle ilgili birtakım tedbirler aldıklarını ifade eden Zenbilci, “Görme ve işitme engelli arkadaşların da müzelere geldiklerinde sergilenenleri görmesini arzu ettik. Sesli anlatım ve işaret dili yoluyla filmler çektik. Müzelerde çalışanlara işaret idili eğitimleri verildi. Küçük küçük dokunuşlarla engelleri azaltıyoruz. Muharrem Candan da engelleri aşarak sergisini hazırladı. Kendisini tebrik ediyorum. Herkesi sergiyi ziyarete davet ediyorum” diye konuştu. 

Serginin sahibi Muharrem Candan, tüm engelli arkadaşlarının 3 Aralık Dünya Engelleler Gününü kutladı. İçinde yaşama sevinci bulunan kimsenin önünde hiçbir engelin duramayacağını belirten Muharrem Candan, “Hayatı olduğu gibi kabul etmek, insanı insan olduğu için sevmek en büyük erdemdir. Yüreğimi elimle buluşturarak içine gülüşlerimi ve umutlarımı eklediğim eserlerimi tüm Bursalıların beğenisine sundum. Herkesi sergimi gezemeye davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Özlükurt tarafından Muharrem Candan’a hediye takdim edildi. Toplam 38 eserin yer aldığı sergi, 10 Aralık tarihine kadar Pazartesi günü hariç 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894