• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Eib İhracatında Zirve 3 Yıl Sonra El Değiştirdi

Eib İhracatında Zirve 3 Yıl Sonra El Değiştirdi
Türkiye’de ihracatçıların ilk çatı kuruluşu Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları

Türkiye’de ihracatçıların ilk çatı kuruluşu Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB) 3 yıl önce Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’ne verdiği liderliği geri aldı.
 
Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre; EDDMİB, 2018 yılının Ocak – Şubat döneminde 257 milyon 833 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. EDDMİB’in 2017 yılının ilk iki ayında 156 milyon 358 bin dolar olmuştu. EDDMİB, 2018 yılının ilk iki aylık döneminde ihracatını yüzde 65 arttırmayı başardı.
 
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 2006-2014 yılları arasında EİB bünyesinde en fazla ihracat gerçekleştiren ihracatçı birliği iken, 2014 yılında zirveyi Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği almıştı.
 
2018 yılının Ocak – Şubat döneminde Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2017 yılının aynı dönemine göre ihracatını yüzde 20 artırarak 220 milyon 17 bin dolar dövizi Türkiye’ye kazandırırken, bu iki sektörü 165 milyon 655 bin dolarlık ihracatla Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği takip etti.
 
DEMİR VE ÇELİK İHRACATINDA EN ÇOK ARTIŞ GÖSTERİLEN ÜLKE HONG KONG OLDU
 
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyeleri, 2018 yılının ilk iki aylık döneminde en fazla ihracatı 44 milyon 838 bin dolarlık tutarla Almanya’ya yaparken, Hong Kong 29 milyon 641 bin dolarlık tutarla ikinci sırada yer aldı. 2017 yılına göre Hong Kong’a yapılan demir ihracatı yüzde 1400 gibi astronomik artış gösterdi. 2017 yılında ihracatta lider pazar olan Yemen ise; yüzde 60’lık ihracat düşüşüyle 32 milyon dolardan 13 milyon dolara geriledi ve üçüncü sıraya indi.
 
 “ÇİN’DEKİ CANLANMA İHRACATIMIZI ARTTIRIYOR”
 
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin: “Dünya demir-çelik üretiminde ve tüketiminde Çin lider ülkelerden biri konumda. Çin’in 2015 yılının ikinci çeyreğinden itibaren eski teknoloji ile çalışan tesislerinin kapasitesini çevre ve hava kirliliğinden dolayı azaltma yoluna gitmesi ve iç piyasasındaki canlılık Türk demir-çelik sektörünün Uzakdoğu ve Yakındoğu Asya pazarlarına ihracat şansını arttırdı. 2018 yılı sonunda da ihracatta lider sektör olmak için dünya genelinde ihracatımızı arttırmak için çalışacağız. 2018 yılı sonunda 1 milyar 250 milyon dolar ihracat rakamını geride bırakmayı hedefliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Türk demir çeliğine yüzde 25 vergi koydu. Bu karar sektörü olumsuz etkileyecektir. AB tarafından 26 Mart 2018 tarihinde 26 ürün grubuna yönelik çelik ithalatına karşı korunma önlemi soruşturması başlatılmıştır. Bu karar ihracatımızı olumsuz etkileyecektir.
 
Çelik üreticileri olarak, bütün ülkelerin kendi çelik üretimlerini koruma altına aldıkları bu dönemde biz de hükümetimizden çelik sektörünün korunmasını istiyoruz.”
 
“TATLI REKABETTE KAZANAN TÜRKİYE OLUYOR”
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler; “Sektörler arasındaki tatlı rekabet ihracat rakamlarına olumlu yansıyor, kazanan Ege Bölgesi ve Türkiye oluyor. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’ni 2018 yılındaki başarısından dolayı kutluyoruz. İhracatta liderliği geri almak için katma değerli üretim ağırlıklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2018 yılında 5 tane uluslararası fuarın milli katılım organizasyonunu gerçekleştireceğiz. Hazırgiyim sektörüne vizyoner, yenilikçi tasarımcılar kazandırmak için EİB Moda Tasarım Yarışması’nı 13 yıldır başarıyla gerçekleştiriyoruz. “Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatını Geliştirme” isimli URGE Projemiz hayata geçti. Ege Bölgesi’nde teknik tekstillerin gelişimi için TEKSMER-Teknik Tekstiller Araştırma & Uygulama Merkezi’ni hayata geçirdik” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894